
تجربه نقاشی کشیدن بر روی بخار شیشه خودروها تجربه ای است که از کودکی در ذهن هر فردی نقش بسته است، تجربه ای که شاید هنوز در فرصت های مناسب تکرار شوند.
گروهی از مهندسان و طراحان شاخه Kansei1 طراحی شرکت تویوتا بر اساس همین خاطرات کودکانه، نقاشی بر روی شیشه خودروها را به گونه ای جدید و به سبک فناوری های قرن 21 امکان پذیر کرده اند.
این محققان نمونه اولیه فناوری را تولید کرده اند که می تواند سطح داخلی شیشه خودروهای تویوتا را به یک ابزار لمسی «واقعیت افزوده» تبدیل کند که به سرنشینان خودرو امکان می دهد با مناظری که از پشت شیشه می بینند تعامل برقرار کنند.
این فناوری که «پنجره ای به جهان» نامیده می شود بر اساس پنج طرح ذهنی ابداع شده است. طرح اول «ترسیم در حرکت» نام دارد و به مسافران امکان می دهد در هنگام حرکت با استفاده از انگشتان خود با خط کشیدن به دور مناظری که می بینند بر روی شیشه نقاشی بکشند.
زمانی که خودرو حرکت می کند، این نقاشی به تصاویر واقعی که فرد از روی شیشه به دور آنها خط کشیده متصل باقی خواهند ماند، برای مثال در صورتی که فرد تصویر یک درخت در کنار یک برکه را از روی صحنه ای که در پیش چشم دارد بر روی شیشه کشیده باشد، درخت و برکه با یکدیگر در یک راستا باقی خواهند ماند تا زمانی که فرد آنها را با انگشت به کناری بزند.
همچنین مشابه عملکرد تلفن های هوشمند که کاربر می تواند بر اساس آن با استفاده از انگشتان خود تصویر را بزرگنمایی کند، سرنشینان تویوتا می توانند تصاویری که از پشت شیشه مشاهده می کنند را با حرکت انگشت ها بزرگنمایی کرده و حتی میزان فاصله جسم یا مناظر تا خودرو را بر روی شیشه خودرو مشاهده کنند.
همچنین سرنشینان می توانند با استفاده از برنامه ای دیگر، نام موضوع یا منظره ای که در پیش رو دارند را به زبان محلی که در حال عبور از آن هستند دیده و بشنوند.
در نهایت برنامه «صورت فلکی مجازی» که بر روی شیشه سقف خودرو قرار می گیرد، می تواند اطلاعاتی را درباره صور فلکی که از سقف خودرو در آسمان دیده می شوند را مشخص کرده و نمایش دهد.
با وجود اینکه مرکز طراحی Kansei1 شرکت تویوتا هیچ اطلاعاتی را درباره نحوه عملکرد دقیق این فناوری، برای مثال چگونگی درک شیشه خودرو از زاویه دیدی که سرنشین نسبت به آن دارد، ارائه نکرده است، تاکنون دو نمونه عملیاتی از این فناوری را تولید کرده و در نمایشگاه ماه گذشته «حمل و نقل آینده ما در امروز» در بروکسل به نمایش گذاشته است.
برچسبها: تبدیل شیشه خودرو به سطح هوشمند,

هکرهای خوب و متخصصان امنیت شبکه از سرتاسر جهان با آغاز کنفرانس سالانه کلاه سیاه در «لاس وگاس» آمریکا، برای چهار روز گرد هم جمع می شوند تا به بررسی رویدادهای اخیر در زمینه حملات سایبری ، آسیب پذیری های نرم افزاری و اینترنتی و دیگر نقطه ضعف های امنیتی در انواع تجهیزات بپردازند.
در این دور از گرد همایی کلاه سیاه ها، متخصصان امنیت شبکه و شرکت های امنیتی و رایانه ای اطلاعات جدید و گاه باور نکردنی را ارائه کرده و برنامه های جدیدی را برای مقابله با پدیده جنایت های سایبری معرفی کردند. از جمله این برنامه ها طرح مسابقه 250 هزار دلاری مایکروسافت با نام جایزه کلاه آبی است.
این رقابت در کنفرانس کلاه سیاه معرفی شد و «کتی موسوری» سیاستگذار ارشد امنیتی در مایکروسافت اعلام کرد این شرکت در جستجوی شیوه هایی جدید برای الهام بخشیدن به توسعه راه حل های امنیتی قابل اطمینان است.
مایکروسافت می خواهد متخصصان بیشتری را تشویق کند تا راه های متنوعی را برای کاهش دادن خطرهای رایانه ای ارائه کنند. این شرکت معتقد است جایزه کلاه آبی می تواند نابغه ترین متخصصان و دانشمندان را برای مهار این مشکل جهانی تشویق کند.
برنده اول در این رقابت 200 هزار دلار جایزه دریافت خواهد کرد در حالی که برنده رتبه دوم 50 هزار دلار و برنده رتبه سوم عضویت در سازمان جهانی برنامه نویسان مایکروسافت به ارزش 10 هزار دلار را دریافت خواهد کرد.
برای مثال «دان بیلی» مشاور ارشد امنیت شبکه در کنفرانس امنیتی «کلاه سیاه» اعلام کرد می تواند قفل درهای هزاران خودرو در سرتاسر ایالات متحده را به سادگی و با ارسال چند پیامک از گوشی آندرویدی خود باز کند.
«بیلی» در این کنفرانس در گفتگو با سی ان ان اعلام کرد با استفاده از شیوه پیامکی باز کردن در خودروها و حتی روشن کردن آنها می توان در حمله به سیستم های رایانه ای صنعتی، شبکه برق و سیستم آب نیز استفاده کرد.
به گفته وی، شاید بازکردن در خودروها با کمک یک پیامک در ابتدا جالب توجه و سرگرم کننده به نظر بیاید، اما با همین شیوه ساده می توان کنترل تلفن های همراه، سیستم های ترافیکی و شبکه برق را نیز در دست گرفت.
وی از بیان جزئیات درباره نام خودروها یا سیستم های خودکاری که در برابر هک شدن با استفاده از پیامک آسیب پذیر هستند، خودداری کرد.
این شیوه از حمله هکری می تواند ابزارهای متعددی که به شبکه GSM موبایل اتصال دارند را تحت تاثیر قرار دهد و از آنجایی که امروزه تقریبا همه چیز در حال وصل شدن به شبکه سلولی و اینترنت هستند، آسیب پذیری کوچکترین و غیر ممکن ترین ابزارهای روزمره زندگی افزایش ترسناکی پیدا کرده است.
«دیو کندی» و «راب سیمون» ابزاری را ابداع کرده اند که می توان آن را در خارج از خانه مورد نظر به خروجی برق وصل کرد و آن را به گونه ای برنامه ریزی کرد که با شبکه اترنت درونی خانه تداخل پیدا کند.
این ابزار می تواند سیگنال هایی که برای خاموش و روشن کردن چراغ ها به کار گرفته می شوند را مختل کرده، سیستم های امنیتی منزل را خاموش کرده و دوربین های امنیتی را نیز از کار بیاندازند.
این ابزار همچنین می تواند ابزارهای متصل به شبکه داخلی را مشاهده کرده و از باز و بسته بودن درها یا خاموش و روشن بودن چراغ ها مطلع شود.
می توان با کمک این ابزار و حسگرهای حرکتی حرکات انسانها را درون خانه ردیابی کرد و از منطقه ای که در آن حضور دارند اطلاع به دست آورد.
با اینکه بسیاری از آسیب پذیری های این سیستم عامل قابل رفع هستند، اما برای رفع تعدادی از آنها هیچ راه حلی وجود ندارد.
گوگل سیستم عامل خود را رویکردی متحول کننده در جهان محاسبات رایانه ای معرفی کرده و بر قابلیت های امنیتی آن بسیار تاکید داشته است اما «مت جانسون» و «کیل آزبورن» از شرکت امنیتی کلاه سفید، نشان دادند که وابستگی به اینترنت خطرهای زیادی را برای این سیستم عامل در بر دارد.
این دو با استفاده از تکنیک های رایج هکرها توانستند به سرعت به این سیستم عامل نفوذ کنند. در این شیوه یک صفحه وب با کدی که در مرورگرهای کاربران فعال می شود به درون سیستم تزریق می شود. این کدها در نهایت در رایانه های هدف فعالیت های تخریبی انجام می دهند.
«کروم» به گونه ای طراحی شده تا با استفاده از تکنیکی به نام Sandboxing از آسیب های احتمالی این کدها جلوگیری کند.
این دو متخصص از برنامه نویسی متقاطع سایت برای حمله به پسوند مرورگر سیستم عامل گوگل کروم استفاده کردند. در گوگل کروم، پسوندهای مرورگرها بسیار قدرتمند تر از دیگر مرورگرها هستند و متخصصان نیز دریافتند این پسوندها می توانند به آنچه در مرورگر کاربران در حال وقوع است، دسترسی کامل داشته باشند.
به بیانی دیگر متخصصان دریافتند این پسوندها در برابر برنامه نویسی متقاطع سایت ها به شدت آسیب پذیر هستند.
برچسبها: باز کردن قفل خودروها با پیامک,
کمپانی کاترپیلار که مدتی است در صنعت تلفن همراه نیز فعالیت می کند، یک گوشی فوقالعاده مستحکم به نام CAT B100 را در نمایشگاه CES معرفی نموده است.
کاترپیلار یک گوشی جدید به نام Cat B100 را معرفی نموده؛ این تلفن همزمان با معرفی در نمایشگاه CES روانه بازارهای اروپا نیز گردیده است. همچنین تا پایان نیمه اول سال 2014، این تلفن وارد سایر بازارهای جهانی نیز خواهد شد. در رابطه با میزان استحکام و مقاومت این گوشی همین بس که گواهی IP67 و پشتیبانی MIL 810G را کسب نموده است. این بدان معنا میباشد که تلفن CAT کاملا در مقابل گرد و غبار نفوذناپذیر است و میتواند تا عمق 90 سانتیمتر زیر آب به خوبی کار کند. همچنین اگر این گوشی از دستان کاربر بیفتد، هیچ اتفاقی برای آن نخواهد افتاد و نسبت به تغییرات شدید دما نیز مقاومت نشان خواهد داد.
CAT B100 مجهز به یک نمایشگر 2.2 اینچ 240 در 320 پیکسل بوده و از یک سیستمعامل سفارشی بهره میبرد. یک دوربین 3 مگاپیکسل نیز بر روی این دستگاه قابل مشاهده است و از آن جایی که حافظه داخلی بسیار کمی دارد، قابلیت نصب کارت حافظه خارجی نیز تا حجم 32 گیگابایت برای آن فراهم شده است. ابعاد این گوشی 123 در 56 در 17.5 میلیمتر بوده و 136 گرم وزن دارد.
دیو فلوید، مدیرعامل Bullit mobile میگوید:
CAT B100 یک گوشی بسیار مقاوم است و برای افرادی طراحی شده که به خاطر شرایط خاص خود، نیاز به یک گوشی مطمئن و مستحکم دارند. استحکام و مقاومت بالا، طول عمر مناسب باتری و... B100 را به یک انتخاب ایدهآل برای شرایط سخت تبدیل می کند. این گوشی شما را ناامید نخواهد کرد.
اگر اهل ارسال پیامک، وبگردی یا دانلود محتوا هستید، این گوشی به هیچ عنوان انتخاب مناسبی محسوب نمیگردد. اما اگر در محیط ساختوساز و شرایط سخت هستید و نمیتوانید ریسک استفاده از یک گوشی هوشمند گرانقیمت در چنین محیطی را بپذیرید، پس میتوانید این گوشی را در بین گزینههای مدنظر خود قرار دهید، به خصوص اگر استفاده اصلیتان از تلفن، فقط برقراری تماس صوتی باشد!
برچسبها: اسمارت فون جان سخت کاترپیلار در CES 2014,
الترابوک قدرتمند ThinkPad X1 Carbon لنوو معرفی شد. Lenovo X1 Carbon دارای وزنی ۱.۳ کیلوگرمی و ۱۷.۷ میلیمتر ضخامت است. صفحه نمایش آن نیز ۱۴ اینچی WQHD لمسی با رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل می باشد (این دستگاه با صفحه نمایش +HD که دارای رزولوشن ۱۶۰۰ در ۹۰۰ پیکسل می باشد نیز در دسترس است). بدنه آن نیز از فیبر کربن ساخته شده است.
از دیگر ویژگی های این الترابوک می توان به پروسسور نسل چهارم Intel Core i7، حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی SSD، رمی ۸ گیگابایتی، Adaptive Keyboard که در شرایط مختلف و براساس نوع اپلیکشن بطور خودکار تنظیم می شود، تکنولوژی Rapid Charging که در یک ساعت حدود ۸۰ درصد باتری را شارژ میکند و عمر باتری را به ۹ ساعت کارکرد افزایش میدهد، اشاره نمود.
Lenovo ThinkPad X1 Carbon با قیمت پایه ۱۲۹۹ دلار در اواخر ماه ژانویه عرضه میشود. بعلاوه یک داک کانکتور اختصاصی با نام OneLink Dock همراه با آن در اختیار کاربر قرار می گیرد که قیمتی ۱۷۹ دلاری دارد.
ندروید 5.0 یا پای لیمو، نسخهی بعدی اندروید خواهد بود که بنابرگفتهی کارشناسان، گوگل حاصل تجربهی چندین سالهی خود را برای توسعهی سیستمعامل، در این نسخه به کار گرفته و سعی دارد تا سیستمعامل خود را با کمترین نقصان ارائه کند. در ادامه تصویری مفهومی از بخشهای مختلف رابط کاربری اندروید را مشاهده خواهید کرد که توسط Codebuild ارائه شده است. با ما همراه باشید.
شاید بتوان ملموسترین نشانهی این سیستمعامل را در اندروید کیتکت یافت. گوگل با ایجاد امکانی برای استفاده از ماشین مجازی ART، سعی دارد تا آن را محک زده و بازخورد کاربران را در قبال آن دریافت کند. دالویک ماشینمجازی کهنهکار اندروید است که گویا جوابگوی نیازهای کنونی نبوده و مشکلاتی از جمله عدم مدیریت صحیح حافظه بههمراه دارد.
از دیگری ویژگیهای اندروید 5.0 میتوان به احتمال پشتیبانی از پردازشهای 64 بیتی اشاره کرد که محتملا شاهد ارائهی آن در اندروید 5.0 خواهیم بود.
اما یک سیستمعامل کامل در پشت پرده و پردازشهای آن خلاصه نمیشود، بلکه بخش اعظمی از مقبولیت یک سیستمعامل بر عهدهی ظاهر آن و در واقع رابط کاربری سیستمعامل است.
شاید صحبت دربارهی اندروید 5.0 کمی زود باشد، چراکه هنوز اندروید کیتکت برای بسیاری از پرچمداران نیز عرضه نشده است. اما میتوان گمانهزنیهایی در این مورد انجام داد. آیا صفحهی قفل اندروید خلوتتر خواهد شد؟ آیا فرم مربوط به تنظیمات تغییرات گستردهای به خود خواهد دید؟ Codebuild طرحی از اندروید 5.0 را از پنجرهی نگاه خود ارائه داده است؟
تصوير زير يک تيکه و حجم بالايي دارد لطفا تا بارگذاري کامل صبر کنيد
بهنظر میرسد طراحانی که این طرح را ارائه دادهاند، تا حدودی تحت تاثیر طراحی iOS 7 قرار گرفتهاند.
برچسبها: انتشار يک طرح مفهومی جذاب از رابط گرافیکی اندروید 5, 0,

ايميل ناخواسته تنها يك اختلال شبكه و يا مزاحمت اينترنتي نيست بلكه اين پديده با هدف فريب كساني كه در اينترنت جستجو مي كنند و روش هاي مختلف را براي دسترسي به اطلاعات شخصي، اطلاعات مربوط به هويت و حتي حساب مالي كاربران امتحان مي كند به خصوص كه اغلب اين پيام ها با خطر بالاي ويروس ها نيز همراه هستند.
ايميل هاي ناخواسته، بسياري از كاربران اينترنت را به ستوه آورده تا جايي كه كاربران دنياي رايانه ترجيح مي دهند آن را از صفحه اين فضا محو كنند اما در برخي مواقع اين پيام ها به دليل نزديك بودن به واقعيت، باعث فريب كاربران مي شود و در كشور ما نيز چندي است كه اين موضوع افزايش قابل توجهي داشته و باعث بروز مشكلات بسياري براي كاربران اينترنت شده است كه به نمونه هايي از آن اشاره مي شود.
ايميل هايي كه از طرف دوستانتان ارسال مي شود
اخيرا بسياري از كاربران اينترنتي در پست الكترونيك خود با ايميل هايي روبرو مي شوند كه به نظر مي رسد از افرادي كه آدرس ايميل آنها را ذخيره كرده و آشنا هستند، ارسال شده كه اين پست هاي الكترونيكي بدون عنوان يا با عناويني مانند HI وHello بوده و در آن فقط آدرس يك لينك مشاهده مي شود كه در صورت بازكردن اين آدرس كاربر مورد حمله كلاهبرداران اينترنتي قرار مي گيرد.
براين اساس، كاربران بايد توجه داشته باشند كه اگر ايميل هاي بدون عنوان كه فقط لينك آدرس يك سايت در آن قرار دارد را دريافت كردند، ممكن است از طرف دوستانشان نباشد و حتي بدون آگاهي و اطلاع فرستنده ارسال شده باشد، پس آن را باز نكنند؛ چون اين ايميل ها به صورت خودكار براي كاربران فرستاده مي شود و علاوه بر جنبه تبليغاتي و جذب كردن افراد، مثل ويروس تكثير مي شود و هم به صورت خودكار از طرف كاربر و از طريق آدرس ايميل هايي كه ذخيره كرده است براي دوستان، آشنايان و همكاران وي فرستاده شده و حتي ممكن است باعث سوء تفاهم هايي شود.
كنكوري ها در معرض فريب ايميل هاي جعلي
داوطلبان متقاضي كنكور سال 89 دانشگاه آزاد كه در اين دانشگاه پذيرفته نشده اند نيز چندي پيش ايميل هاي مشكوكي با مضمون اينكه «شما در اين كنكور پذيرفته شده ايد و نتايج اين كنكور پيش از اين به اشتباه محاسبه شده بوده است» دريافت كرده اند كه در آن از كاربر خواسته شده بود فايل ضميمه اين پست الكترونيكي را دانلود كنند.
در اين راستا مركز آزمون دانشگاه آزاد اعلام كرد كه نتايج آزمونهاي اين دانشگاه صرفاً از طريق پايگاههاي اطلاعرساني مركز آزمون صورت ميگيرد و مركز آزمون هيچگونه مكاتبه و يا اطلاعرساني از طريق نامه الكترونيكي به داوطلبان ندارد.
در همين رابطه معاونت اجتماعي پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات نيروي انتظامي نيز با اعلام هشدار در مورد ارسالكنندگان ايميل و پيامكهاي جعلي از دستگيري فردي كه نسبت به راه اندازي سايت جعلي دانشگاه آزاد اقدام كرده بود، خبر داد.
نظير اين اتفاق براي برخي داوطلبان كنكور پيام نور نيز رخ داد كه پليس فتا در اين زمينه نيز از بررسي و تحقيقات تكميلي در مورد عاملان ارسال اين پيام ها خبر داد.
به ايميل كنترل پهناي باند اينترنت اعتماد نكنيد
اخيرا يك ايميل در فضاي اينترنت براي مشتركان اينترنت پرسرعت ارسال شده كه با معرفي نرمافزاري با عنوان «كنترل پهناي باند اينترنت» براي رفع مشكلات پهناي باند كاربر، از گيرنده پيام ميخواهد با كليك روي لينك، اين نرمافزار را دريافت كند كه اين نرمافزار حاوي بدافزاري است كه اطلاعات كاربران را به سرقت ميبرد.
اين نرمافزار فشرده شده كه از خانواده keylogger ها محسوب ميشود، حاوي دو فايل اجرايي به نامهاي network.exe و password.exe است و در مراحل نصب از كاربر ميخواهد تا براي اتصال نرمافزار فايل اول و براي ورود كلمه عبور فايل دوم را اجرا كند كه در صورت اجراي اين دو فايل، اين نرمافزار جاسوسي روي سيستم قرباني نصب شده و در صورتي كه قرباني اطلاعات حساسي نظير اطلاعات حسابهاي بانكي در هنگام خريدهاي اينترنتي (شماره كارت رمز دوم، تاريخ انقضاي كارت، CVV2) را استفاده كند، آن اطلاعات به راحتي براي مجرم ارسال ميشود.
همچنين اين نرمافزار امكان سرك كشيدن به فعاليتهاي كاربر را نيز دارد و در فواصل زماني كوتاه مدت نيز ضمن عكسبرداري از صفحه دسكتاپ كاربر، آن تصاوير را نيز براي مجرم ارسال ميكند.
ايميل ها و پيامك هاي ناخواسته و جعلي نه تنها در ايران بلكه در بسياري كشورها كاربران اينترنت كه بدون آگاهي و توجه به محتوا و عناوين اين پيام ها آنها را بازمي كنند را مورد فريب قرار داده و به دام مي اندازد كه در اين راستا توصيه مي شود كاربران به ايميلهاي جعلي اعتماد نكنند و از نصب نرمافزارهاي ناشناخته، خصوصاً نرمافزارهايي كه ادعاهاي خارقالعادهاي را مطرح ميكنند، خودداري كنند.
برچسبها: نحوه مقابله با هرزنامه ها رايج ترين ايميل ارسالي به كاربران,
سيستم عامل نصبشده روي رايانه ممكن است به دلايل مختلفي بوت نشود؛ آلودگي به ويروس، خاموش شدن ناگهاني و به همريختگي اطلاعات هاردديسك، از دسترفتن ناگهاني فايلها، صدمهديدن فايلهاي سيستمي و بسياري از مشكلات ديگر ازجمله عواملي است كه در بوتنشدن سيستم عامل تاثيرگذار است و ميتواند كاربران را با مشكلات فراواني مواجه كند.
يكي از مهمترين مشكلات كاربران هنگام بروز اين مشكلات، ناتواني در ورود به سيستم عامل و استفاده از نرمافزارهاي طراحيشده با هدف رفع اين گونه مشكلات است.
در مواردي نيز كاربران كمي حرفهايتر با در اختيارداشتن ديسكهاي راهانداز، اين توانايي را پيدا ميكنند تا رايانه را از روي حافظههاي فلش يا ديسك راهانداز بوت كرده و نسبت به اجراي ابزارهاي مناسب براي رفع مشكلات اقدام كنند، اما بهكارگيري اين روش نيز براي بسياري از كاربران مقدور نيست و دربرخي موارد نيز همان كاربران حرفهاي با مشكلاتي همچون در اختيار نداشتن نرمافزارهاي لازم براي رفع مشكلات مواجه ميشوند.
به عنوان مثال، اين امكان وجود دارد كه كاربر براي رفع مشكلات مربوط به پارتيشنها ابزار لازم را در اختيار داشته باشد؛ اما اگر فايلهاي ضروري كاربر به دليل آلودگي به ويروس از بين رفته باشد و ابزار لازم براي بازيابي اطلاعات از دست رفته را در اختيار نداشته باشد، اين شرايط موجب ميشود وقت زيادي صرف جستجو و دريافت ابزار مناسب به منظور بازيابي اطلاعات شود كه علاوه بر صرف وقت بسيار زياد، ممكن است به دليل كارايي نداشتن نرمافزار يافتشده، بازيابي اطلاعات توسط نرمافزارهاي ديگر نيز بسيار سخت و حتي غيرممكن شود!
تا به حال با مشكل بوت نشدن سيستم عامل برخورد كردهايد؟ اگر خودتان هم با اين مشكل مواجه نشده باشيد احتمالا از دوستان يا آشنايانتان بودهاند افرادي كه فايلهاي خود را روي دسكتاپ قرار داده و به طور ناگهاني پس از راهاندازي مجدد رايانه يا خاموشكردن آن با بوت نشدن سيستم عامل مواجه شده و فايلهاي خود را از دست دادهاند يا در موارد ديگر اين امكان وجود دارد كه دوستان يا آشنايانتان از شما خواسته باشند روشي براي دورزدن رمز ورود به سيستم عامل را در اختيارشان قرار دهيد؛ زيرا رمز ورود به سيستم عامل را فراموش كردهاند و قادر به استفاده از آن نيستند!.
اين قبيل مشكلات جزو متداولترين مشكلاتي است كه براي كاربران پيش ميآيد و علاوه بر اين، مشكلات بسياري نيز وجود دارد كه كاربران در صورت مواجهه با آنها فكر ميكنند راه حل خلاصي از مشكل فقط بهدست متخصصان رايانه است!.
اين هفته قصد داريم نرمافزاري را به شما معرفي كنيم كه به كمك آن شما نيز ميتوانيد همچون يك متخصص رايانه، بسياري از مشكلات را خودتان براحتي و در كمترين زمان ممكن بدون پرداخت هزينه رفع كنيد.
كار راهانداز
مجموعه نرمافزاري Active@ Boot Disk يكي از محصولات بينظير شركت LSoft Technologies است كه بسياري از نرمافزارهاي ارائهشده توسط اين شركت را در خود جاي داده و اين قابليت را دارد بدون نياز به سيستم عامل، رايانه شما را بوت كرده و امكان استفاده از اين ابزارها را در اختيار شما قرار دهد.
پشتيبانگيري از اطلاعات، بازنشاني رمز ورود به سيستم عامل، پاككردن امن اطلاعات ذخيرهشده روي هاردديسك، بازيابي اطلاعات حذف شده از روي هاردديسك، مديريت پارتيشنها، بازيابي پارتيشنهاي از دست رفته، بررسي عملكرد هاردديسك، مديريت شبكه و افزايش امنيت در آن، ويروسيابي و ويروسزدايي، ابزارهاي سودمند براي استفاده در سيستم عامل، حذف ردپاي گشتوگذارهاي اينترنتي و... ازجمله امكاناتي است كه توسط ابزارهاي موجود در اين مجموعه نرمافزاري در اختيار شما قرار خواهد گرفت و ميتوانيد براحتي از آنها استفاده كنيد.
پشتيبانگيري
يكي از ابزارهاي موجود در اين مجموعه، ابزار پشتيبانگيري است. پشتيبانگيري توسط اين ابزار به دو روش قابل انجام است:
Backup Disk Image: در اين روش شما ميتوانيد از اطلاعات موردنظر خود اعم از فايلهاي شخصي، برنامهها، سيستم عامل و... يك نسخه پشتيبان تهيه كنيد كه فايل پشتيبان ايجاد شده نيز داراي حجمي معادل فايلهاي موجود در آن خواهد بود. فشردهسازي، رمزگذاري و قطعهقطعهكردن فايل پشتيبان از جمله امكاناتي است كه ميتوانيد روي فايلهاي پشتيبان خود اعمال كنيد.
Raw Disk Image: در اين روش پشتيبانگيري، از كل سكتورهاي هاردديسك يا پارتيشن انتخابي، يك نسخه كپي ايجاد ميشود و حجم فايل پشتيبان نهايي شامل كل فضاهاي اشغال شده و خالي هاردديسك است كه موجب ميشود اين فايلها فضاي بسيار بيشتري را به خود اختصاص دهد. اين روش پشتيبانگيري براي بازيابي اطلاعات بسيار مناسب است و در مواردي كه قصد نداريد از سيستم عامل نسخه پشتيبان تهيه كنيد، كاربرد دارد.
مشاهده محتواي فايلهاي پشتيبان و استخراج انتخابي آنها، بررسي فايل پشتيبان براي اطمينان از صحت اطلاعات موجود در آن، فشردهسازي، محافظت توسط رمزعبور و انتقال اطلاعات از ديسكي به ديسك ديگر ازجمله امكانات موجود در اين بخش بهشمار ميروند.
بازنشاني رمز
اگر رمز ورود به سيستم عامل را فراموش كردهايد يا به هر دليل ديگري قصد داريد بدون در اختيار داشتن رمز عبور، عمليات ورود به سيستم عامل را به انجام برسانيد، ميتوانيد از بخش بازنشاني رمزعبور كمك بگيريد با اين ابزار شما ميتوانيد براحتي همه كاربران تعريف شده روي سيستم عامل را مشاهده و نسبت به تغيير رمز هر يك از آنها اقدام كنيد.
اعمال تغييرات در سطح دسترسي كاربر (مدير سيستم، كاربر و مهمان) نيز ازجمله امكانات موجود در اين بخش است.
حذف امن و هميشگي
همانطور كه ميدانيد بازيابي اطلاعات حذفشده از روي هاردديسك به روشهاي مختلفي امكانپذير است. اين قابليت در مواردي سودمند و در مواردي خطرآفرين است! اگر اطلاعات شخصي و محرمانه خود را از روي هاردديسك رايانه حذف كنيد و هاردديسك شما توسط افراد غيرمجاز بازيابي شود، مطمئنا بازيابي اطلاعات محرمانه شما خطرات بسياري را در پي خواهد داشت.
براي جلوگيري از بروز اين مشكل ميتوانيد از ابزار Active@ Kill Disk موجود در اين مجموعه نرمافزاري كمك بگيريد. به كمك اين ابزار اطلاعات شما براي هميشه از روي هاردديسك حذف ميشود و بازيابي آنها نيز غيرممكن خواهد شد.
حذف غيرقابل بازگشت و سريع اطلاعات مطابق با شش استاندارد بينالمللي ازجمله ويژگيهاي اين بخش بهشمار ميرود.
بازيابي از دست رفتهها
آلوده شدن رايانه به ويروس، حذف ناگهاني و ناخواسته فايلها، صدمه ديدن هاردديسك و... از جمله مواردي است كه موجب ميشود اطلاعات شما بدون خواسته قبلي شما از روي هاردديسك حذف شده يا دسترسي به آنها امكانپذير نباشد.
در اين شرايط استفاده از ابزار بازيابي اطلاعات ميتواند بهترين راهحل باشد. به كمك اين ابزار ميتوانيد براحتي نسبت به بازيابي اطلاعات پس از حذف، فرمت و حتي از دسترفتن يك پارتيشن اقدام كنيد.
پشتيباني از انواع رسانههاي ذخيرهساز، پشتيباني از فايلسيستمهاي متفاوت، بازيابي فايلهاي داراي نام طولاني و نامگذاري شده توسط كاراكترهايي غير از زبان انگليسي ازجمله امكانات اين بخش بهشمار ميرود.
تست سلامت هاردديسك
اگر ميخواهيد هيچيك از مشكلات مرتبط با هاردديسك شما را غافلگير نكند، پيشنهاد ميكنيم از ابزار Active@ Hard Disk Monitor كمك بگيريد.
به كمك اين ابزار، وضع عملكرد هاردديسك رايانه موردبررسي قرار گرفته و در صورت نياز پيش از بروز مشكلات براي آن، هشدارهاي لازم به شما داده ميشود تا نسبت به خريد هاردديسك جديد و انتقال اطلاعات روي آن اقدام كنيد.
مديريت پارتيشنها
ايجاد پارتيشن جديد، فرمت كردن پارتيشنهاي موجود، نامگذاري و تغييرنام پارتيشنها، حذف پارتيشنهاي موجود و بسياري از موارد ديگر قابل اعمال روي پارتيشنها، ازجمله قابليتهايي است كه توسط Active@ Partition Manager در اختيار شما قرار خواهد گرفت.
يكي براي همه
دسترسي به اطلاعات اشتراك گذاشته شده در شبكه، نمايش وضع شبكه، دسترسي به رايانه از راه دور، اجراي ابزار Check Disk ويندوز، دسترسي به خط فرمان داس براي اجراي فرمانهاي دلخواه، تغيير ساعت و تاريخ سيستمعامل، نمايش جزئيات سختافزاري و نرمافزاري رايانه، مرور صفحات وب بدون نياز به سيستمعامل، ارسال ايميل با پشتيباني از فايلهاي پيوست، دانلود از سرورهاي FTP و آپلود فايل روي آنها، نمايش محتواي ذخيره شده روي هاردديسك، ويرايش رجيستري، دسترسي به دو ويرايشگر متني Notepad و WordPad، دسترسي به ابزار ماشين حساب و برنامه نقاشي ويندوز، تهيه شات از صفحه نمايش، كپي اطلاعات موردنظر روي سيدي يا ديويدي و دهها امكان ديگر، ازجمله امكاناتي است كه توسط ابزارهاي موجود در اين نرمافزار در اختيار شما قرار خواهد گرفت
برچسبها: تعمير آسان بدون نياز به سيستم عامل ,

شاخص ارزيابي محبوبيت زبانهاي برنامه نويسي (PYPL) نشان ميدهد در سال ۲۰۱۲ زبان سي شارپ برترين زبان برنامه نويسي بوده است.
به گزارش ايتنا از همكاران سيستم به نقل از وب سايت itworld، برآوردهايي كه با استفاده از شاخص ارزيابي محبوبيت زبانهاي برنامه نويسي انجام شده، نشان ميدهد زبان برنامه نويسي مايكروسافت كه به سي شارپ (#C) معروف است، برترين زبان در سال ۲۰۱۲ بوده است.
بر اساس اين بررسي، در سال ۲۰۱۲ جاوا همچنان پركاربردترين زبان برنامه نويسي بوده است، اما زبان سي شارپ رشدي ۳. ۲ درصدي را تجربه كرده و از اين نظر يك گام جلوتر از ديگر زبانهاي برنامه نويسي است.
ارزيابيهاي انجام شده نشان ميدهد رشد بالاي زبان سي شارپ به قيمت كاهش استفاده از زبانهاي سي (C) و بيسيك (Basic) تمام شده است.
بر اساس اين گزارش، زبان برنامه نويسي جاوا در سال ۲۰۱۲ توانسته توجه ۳. ۲۸درصد از توسعه دهندگان نرمافزاي را به سوي خود جلب كند.
با اين همه اين زبان از نظر ميزان استفاده با رشد منفي ۳. ۰ درصدي مواجه بوده است.
زبان برنامه نويسي پي.اچ.پي (PHP) نيز در اين بازار با كاهش ۶. ۱ درصدي سهم خود مواجه شده و در سال گذشته ميلادي مورد استفاده فقط ۴. ۱۵ درصد از توسعه دهندگان نرمافزاري قرار گرفته است.
زبانهاي برنامه نويسي سي شارپ و سي پلاس پلاس (C++) نيز در مجموع توانستهاند نظر ۵. ۱۰ درصد از توسعه دهندگان نرمافزاري را به خود جلب كنند.
زبانهاي سي و جاوا اسكريپت نيز رشد منفي قابل توجهي را تجربه كرده و در مقايسه با جايگاه قبلي خود دو رتبه سقوط كردهاند.
اين دو زبان در سال ۲۰۱۱ رتبه سوم بازار برنامه نويسي را از آن خود كرده بودند، اما امسال در جايگاه پنجم ايستادهاند.
زبان برنامه نويسي پيتون نيز از رتبه پنجم به رتبه ششم تنزل يافته است، هر چند كه از نظر ميزان استفاده ۹. ۰ درصد رشد داشته و دومين زبان مورد علاقه برنامه نويسان و توسعه دهندگان نرم افزاري در آمريكا بوده است.
گفتني است براي ارزيابي سنجش محبوبيت زبانهاي برنامه نويسي از شاخص ديگري با نام تيوبي (TIOBE) نيز استفاده ميشود اما روش محاسبه اين دو شاخص با هم متفاوت است.
شاخص ارزيابي محبوبيت زبانهاي برنامه نويسي (PYPL) از طريق تحليل جستوجوهاي صورت گرفته براي درسهاي مربوط به اين زبانها در گوگل محاسبه ميشود.
هر چه درسها و كلاسهاي مربوط به يك زبان بيشتر جستوجو شده باشد، آن زبان محبوبتر تصور ميشود.
در مقابل، براي محاسبه شاخص تيوبي از جستجوگرها و وب سايتهاي ديگري مثل بينگ، ياهو، آمازون، يوتيوب، ويكي پديا نيز استفاده ميشود، اما در اين روش به بررسي جستوجوهاي صورت گرفته براي عنوان «زبان برنامه نويسي» اكتفا ميشود.
تحليلگران معتقدند شيوه محاسبه شاخص PYPL دقيقتر از تيوبي است.
برچسبها: سي شارپ برترين زبان برنامه نويسي سال ۲۰۱۲ شناخته شد,
به گزارش فارس به نقل از سينت، ميكروپردازنده Tile-Gx72 كه آخرين و پيشرفتهترين تراشه ساخت اين شركت محسوب ميشود، براي اهداف عام رايانشي از جمله بهكارگيري در نسل جديد گوشيهاي هوشمند يا رايانههاي شخصي ساخته نشده است. در عوض، اين تراشه براي آن دسته از سيستمهايي طراحي شده است كه يك وظيفه مشخص را ميتوانند به بخشها و عملياتهاي مختلف تقسيم كنند. از جمله اين سيستمها ميتوان به شبكههاي رايانهاي اشاره كرد كه چندين سيستم اطلاعاتي به آن متصل هستند يا سرورهايي كه براي انجام كارهاي گسترده فعاليت ميكنند.
با اين وجود اگرچه كاربران عمومي اين پردازنده پرقدرت و منحصر بهفرد را در رايانه لوحي جديد خود در اختيار نميگيرند، اما اين پردازنده 72 هستهاي به گونهاي ساخته شده است كه نظر كاربران عمومي را نيز به خود جلب ميكند و نشان ميدهد كه چگونه رايانهها ميتوانند با سرعت بالاتر و توان بيشتر فعاليت كنند. شركت Tilera اين روزها ميكوشد سرعت رايانهها را با افزودن هستههاي پردازشگر به تراشه اصلي حل كند و اين در حالي است كه شركتهاي بزرگي همچون سامسونگ، اينتل، كوالكام، اينتل، اضل، اوراكل، IBM و AMD فعاليت مشابه را انجام ميدهند. البته بايد توجه داشت كه اين روزها استفاده از پردازندههاي دو و چهار هستهاي بسيار معمول است و پردازندههاي هشت هستهاي نيز در حال ورود به بازار جهاني هستند.
برچسبها: پردازنده 72 هستهاي هم ساخته شد,
اين ويروس ها گاهي اوقات مانع فرمت فلش و نمايش فولدر هاي درون آن ميشوند.
شما با انجام مراحل زير ميتوانيد از وجود ويروس هاي درون فلش آگاه شويد و آن را در صورتي كه فرمت نميشود ،فرمت كنيد.
1-براي نمايش فايل هاي ويروسي :
1.1-وارد كنترل پنل شده و فولدر آپشن را انتخاب كنيد.
2.1-در سربرگ فولدر آپشن وارد تب ويو شويد.
3.1 در اين تب گزينه ي شو هيدن فايلز اند فولدرز را انتخاب كنيد.
4.1-در اين بخش هم گزينه ي هايد پروتكتد اوپريتينگ سيستم فايلز را غير فعال كنيد.
و دكمه ي يس را بزنيد.
5.1-با اين كار از وجود فايل هاي ويروسي مطمئن ميشويد.
2-اكنون شما با انجام اين مراحل فلش خود ،در صورتي كه فرمت نمي شود؛فرمت كنيد.
1.2- نخست كامپيوتر را ريست كنيد و پس از بالا آمدن،دكمه ي اف 8 را به صورت مكرر فشار دهيد.
2.2-وارد بخش سيف مود شده و منتظر شويد تا ويندوز بالا بيايد.
3.2-پس از بالا آمدن ويندوز وارد ماي كامپيوتر شويد و روي آيكون فلش كليك راست كنيد.
4.2-در مرحله ي آخر آن را فرمت كنيد.
5.2-اگر فلش فرمت نشد،ويروس شما دچار مشكل شده است.
برچسبها: چگونه ويروس هاي سرسخت فلش را فرمت كنيم؟!,

به گزارش اورژانس IT باشگاه خبرنگاران،بيشتر گجتهاي لمسي موفق در چند سال گذشته در يك چيز مشترك بودهاند؛ يك صفحه لمسي خازني كه (capactive) داراي قابليت تشخيص وروديهاي متعدد در يك زمان است. به اين ترتيب تعامل با يك موبايل جديد اندرويدي درست مانند تعامل با مدل اوليه يك آيفون است. با آنكه زيربناي فناوري ساخت آنها يكسان است؛ اما موارد اختلاف بين آنها فهرستي بلند بالاست. صفحه نمايشهاي لمسي امروزي كه در تبلتها و تلفنهاي همراه به كار ميروند، از نظر ساخت كمي با صفحه لمسيهاي خازني كه پيشتر ذكر كرديم، تفاوت دارند.
آنها از لايههاي متعددي تشكيل شدهاند. در بالا شما يك لايه شيشهاي يا پلاستيكي را براي حفاظت از كل لايههاي مجتمع صفحه لمسي داريد. اين لايه معمولا از جنسي ضد خش مانند شيشه Corning’s Gorilla glass ساخته ميشود تا صفحه موبايلتان در مجاورت با محتويات داخل جيب شما آسيب نبيند. لايه زيرين آن لايه خازني است كه مسئوليت هدايت مقدار ناچيزي الكتريسيته را به عهده داشته و روي لايه نازك شيشهاي ديگري قرار دارد. در قسمت زير آن خود پنل LCD جا گرفته است. هنگامي كه انگشت شما به عنوان يك جسم رساناي طبيعي صفحه را لمس ميكند، با ميدان الكتريكي لايه خازني تداخل پيدا ميكند.
داده حاصله از اين كار به يك تراشه كنترلكننده كه موقعيت محل تماس (اغلب فشار) را ثبت ميكند، انتقال يافته و از سيستم عامل ميخواهد مطابق با آن پاسخ دهد. اين مقدمات به خودي خود به طور دقيق فقط ميتواند يك نقطه تماس را در يك زمان كشف كرده و با لمس دو نقطه يا بيشتر، موقعيت نقطه تماس را غلط تفسير كرده يا اصلا حس نميكند. براي ثبت نقاط لمس متعدد به صورت مشخص، لايه خازني بايد متشكل از دو لايه مختلف باشد؛ يكي از الكترودهاي فرستنده سود ببرد و ديگري از الكترودهاي گيرنده. اين لايههاي الكترود به صورت يك شبكه توري روي صفحه نمايش گجت آرايش گرفتهاند.
هنگامي كه انگشت شما صفحه را لمس ميكند، بين آن با سيگنال الكتريكي بين الكترودهاي گيرنده و فرستنده تداخل ايجاد ميشود. زماني كه انگشت شما به عنوان يك رساناي الكتريكي، صفحه را لمس ميكند، با ميدان الكتريكي كه به وسيله الكترودهاي فرستنده ايجاد شده و به سوي الكترودهاي گيرنده ارسال ميشود، تداخل پيدا كرده و وسيله به اين ترتيب يك لمس راثبت ميكند. به دليل آرايش شبكه ميلهي الكترودي كنترلكننده ميتواند بيش از يك نقطه لمس را به طور همزمان تشخيص دهد.
بيشتر موبايلها و رايانههاي لوحهاي امروزي بين دو تا ده نقطه تماس ر ا به صورت همزمان مورد پشتيباني قرار ميدهند. سطوح چند لمسي صفحه نمايشها حركتهاي اشارهاي مانند نيشگون گرفتن (gestures) روي صفحه جهت بزرگنمايي و چرخاندن تصوير را ممكن ميكنند. هدايت و ناوبري در داخل سيستم عامل يك موبايل امروزي از امور ضروري است كه بدون توانايي صفحه نمايشها براي تشخيص همزمان لمسهاي متعدد ممكن نيست. امروزه اينها پايه و اساس تلفنهاي همراه هوشمند، تبلتها و رايانههاي دسكتاپ (PC) لمسي هستند.
امروزه ما پوشش مخصوص اولئوفوبيك (oleophobic) يا به زبان ساده ضدچربي را داريم كه به لايه رويي صفحه نمايشها افزوده شده است. اين لايه صفحه نمايش را از چربي باقيمانده در اثر انگشت محافظت ميكند. ما شاهد دو نگارش از شيشه ضد خش و نشكن گوريلا گلس هستيم كه لايه شيشهاي محافظ را نازكتر و نسبت به خط و خش مقاومتر كرده است. آخرين فناوري هم in-cell است كه لايه خازني لمسي را در خود LCD جاسازي كرده است و مجموعههاي هماهنگي از شبكههاي ميلههاي الكترودي را به كار ميبرد.
اين فناوري باعث كاهش ضخامت كلي و پيچيدگي اجزاي تشكيلدهنده صفحات نمايش لمسي شده است. با اين فناوري گجت قادر است محل نقاط لمس متعدد را به صورت همزمان و دقيقا تشخيص دهد؛ اما هيچ يك از اين تغييرات از اهميت اساسي فناوري چند نقطه لمسي خازني اصلي برخوردار نبوده و فقط شرايط باريكتر و سبكتر شدن تلفنهاي همراه را فراهم كردهاند.
آينده در دست فناوري هوا لمسي (AirTouch)
محققها بتازگي موفق به ساخت يك قاب (frame) خالي بسيار حساس و داراي ظرفيت پاسخگويي بسيار بالاي لمسي شدهاند. حسگرهاي مادون قرمز و LED تصور واضحي از هر شيئي را كه در اين قاب قرار بگيرد، ممكن ميكنند.
اين فناوري روش گرانقيمتي براي تبديل صفحه نمايشهاي بزرگ به صفحه نمايشهاي تعاملي چند لمسي است. براي سالها اين فناوري محدود مانده و درجا ميزد تا اينكه بتازگي يك نمونه آزمايشي از اين فناوري را ساختهاند كه ZeroTouch ناميده شده و گرچه در ظاهر مانند يك قاب خالي به نظر ميآيد، اما سرشار از قابليتهاي پيشرفته باورنكردني است و يك نمونه 28 اينچي كه گوشههاي صدفي دارد، ميتواند هر چه كه داخلش قرار بگيرد از جمله تماس انگشتان دست و حركات قسمتهاي ديگر بدن را نيز در يك شبكه دو بعدي نوري تشخيص دهد.
جمعبندي
موفقيت تلفنهاي همراه و تبلتهاي لمسي دو اثر بزرگ از خود به جا گذاشته است؛ اول اينكه كاربران شروع به پذيرش لمسي حتي در جاهايي كه اين فناوري جايي نداشته است، كردهاند. در روي ديگر سكه، توليدكنندگان سختافزارها دنبال تكرار موفقيت گجتهاي لمسي در حوزههاي ديگري چون رايانههاي دسكتاپ، لپتاپها و الترابوكهاي داراي سيستم عامل كروم و ويندوز 8 و حتي ساعتهاي مچي هستند. همچنين كنسولهاي بازي مانند 4 PlayStation Vita، PlayStation سوني و وييو (Wii U) شركت نينتندو صفحه لمسيها را به عنوان دومين رابط كاربري ورودي سيستم علاوه بر دستههاي كنترل بازي اصليشان وارد ميدان كردهاند. رايانههاي يكپارچه (All-in-one) يا آيو (AiO) نيز از نمونههاي حضور فناوري لمسي در رايانههاي دسكتاپ هستند؛ اما در آينده نزديك ديگر نيازي به لمس هيچ صفحه يا شيئي براي تعامل با گجت يا رايانهتان نداريد، چرا كه همه اين تعاملها را با لمس كردن هوا انجام خواهيد داد!
برچسبها: نمايشگرهاي لمسي چگونه كار ميكنند؟,
به گزارش باشگاه خبرنگاران،يكي از مشكلاتي كه بيشتر كاربران رايانه با آن روبهرو ميشوند اين است كه ديسك درايو، ديسك را به درستي نميخواند و يا حتي گاهي ديسك را بهطور كامل شناسايي نميكند. با فرض اين كه ديسك كاملا سالم باشد، مشكل به ديسك درايو مربوط ميشود. مرسومترين علتي كه به اين مشكل ختم ميشود، ضعيف شدن لنز ديسكخوان است.
اين مشكل را ميتوان به ديسك درايوهايي مربوط دانست كه مدت زيادي از عمر آن ميگذرد و البته ديسكهاي زيادي نيز به وسيله آن خوانده شدهاند. گاهي نيز پيش ميآيد كه يك ديسك درايو، اگر چه ممكن است مدت زيادي از ساخت آن نگذشته باشد، به خاطر خاك گرفتن لنز از خواندن ديسك ناتوان باشد. اولين قدمي كه براي رفع اين مشكل بايد انجام داد، باد گرفتن ديسكگردان است.
ميتوانيد اين كار را با جارو برقيهاي جديد كه امكان باد زدن دارند انجام دهيد اما اگر اين امكان وجود نداشت، ميتوانيد از Drive Cleaner استفاده كنيد. Drive Cleaner در نگاه اول يك ديسك معمولي است كه سطح آن از بورسهاي بسيار كوچكي پوشيده شده است. اين ديسك ميتواند لنز را كاملا تميز كند اما نبايد زياد از آن استفاده كرد. قرار دادن اين ديسك در ديسك درايو نبايد طولاني باشد و در نهايت 30 ثانيه چرخش ديسك ميتواند گرد و خاك را پاك كند.
اگر اين كار را زياد انجام دهيد، خود Drive Cleaner ميتواند سبب ايجاد خراشهاي كوچكي روي لنز ديسك خوان شود. بهطور كلي ميتوان گفت كه بيشتر خرابيهاي ديسك درايو به لنز بر ميگردد و البته تعويض آن نيز ممكن و ساده است اگر چه گاهي اين اتفاق زماني رخ ميدهد كه ديسك درايو عمر خود را كرده است و خريد يك ديسك درايو جديد، منطقيتر بهنظر ميرسد.
در كنار خرابي لنزها، گاهي خرابي سيستم مكانيكي نيز ديده ميشود. اين خرابي معمولا به تسمه و يا موتور ديسك درايو باز ميگردد البته با اين كه موتور محكمتر به نظر ميرسد، معمولا بيشتر از تسمه خراب ميشود. مشكل مرسوم تسمهها، پوسيدگي آنها است كه به كند شدن دور ديسك منتهي ميشود اما مشكلات مكانيكي بيشتر به لنگ شدن موتور باز ميگردد. گاهي بعضي از ديسكهاي غيراستاندارد متعادل نيستند، به اين معنا كه بر چسب روي آنها سبب سنگينتر شدن يك سمت از ديسك شده است.
در اين صورت وقتي موتور دور ميگيرد، ديسك لنگ ميزند و اين اتفاق مكرر، به موتور آسيب ميزند. ميتوانيد موتور ديسك درايو را نيز تعويض كنيد اما در بيشتر اوقات تعويض موتور چندان منطقي نيست و باز هم خريد يك ديسك درايو جديد به صرفهتر است. اين نكته ميتواند به شما كمك كند كه از آسيب ديدن موتور ديسك درايو خود جلوگيري كنيد.
براي حفاظت از رايانه و ديسك درايو رايانه خود، به نكات زير توجه كنيد :
رايانه را در محيطهاي پر گرد و غبار و خاك آلود قرار ندهيد.
سعي كنيد رايانه را زودبهزود گردگيري كنيد. شايد كمي خندهدار باشد اما گرد و غبار كمي كه در حين گردگيري رايانه به هوا بلند ميشود، به سادگي ميتواند روي لنز بنشيند و از حساسيت آن بكاهد. پس نگذاريد آنقدر خاك جمع شود كه غبارروبي آن گرد و خاك بلند كند.
براي نامگذاري ديسكهاي خود، روي آنها بر چسب نچسبانيد و سعي كنيد از ماژيك استفاده كنيد. اين موضوع باعث سنگين شدن موضعي ديسك ميشود.
در صورتي كه از ديسكي استفاده نميكنيد، آن را از ديسك درايو خارج كنيد، چرا كه وجود ديسك در ديسك درايو باعث چرخش دائمي ديسك درايو ميشود ، اگر چه با دور كند هم كار كند باعث كم شدن عمر دستگاه ميشود
دست آخر اگر بيش از 2 سال از عمر ديسك درايوتان ميگذرد، زياد از خراب شدن آن ناراحت نشويد و به تعمير آن فكر نكنيد، چرا كه هر چيزي عمري دارد.
برچسبها: دلیل خراب شدن دیسک درایو چیست؟,
امنيت ، مبحثي كاملا پيچيده ولي با اصولي ساده است . در بسياري از مواقع همين سادگي اصول هستند كه ما را دچار گمراهي مي كنند و دور نماي فعاليت هاي ما را از لحاظ سهولت و اطمينان در سايه اي از ابهام فرو مي برند. بايد گفت كه امنيت يك پردازش چند لايه است. تعيين نوع و نحوه تلقين لايه هاي دفاعي مورد نياز ، فقط پس از تكميل ارزيابي قابل ارائه است . تهيه ليستي از سياست هاي اجرايي بر مبناي اينكه چه چيزي براي سازمان مهم تر و انجام آن ساده تر است در اولويت قرار دارد. پس از آنكه اين اولويت ها به تاييد رسيدند هر يك از آنها بايد به سرعت در جاي خود به اجرا گذارده شود. ارزيابي امنيتي يك بخش بسيار مهم تراز برنامه ريزي امنيتي است. بدون ارزيابي از مخاطرات ، هيچ طرح اجرايي در جاي خود به درستي قرار نمي گيرد. ارزيابي امنيتي خطوط اصلي را براي پياده سازي طرح امنيتي كه به منظور حفاظت از دارايي ها در مقابل تهديدات است را مشخص مي كند . براي اصلاح امنيت يك سيستم و محقق كردن شرايط ايمن، مي بايست به سه سوال اصلي پاسخ داد: 1- چه منابع و دارايي هايي در سازمان احتياج به حفاظت دارند؟ 2- چه تهديداتي براي هر يك از اين منابع وجود دارد؟ 3- سازمان چه مقدار تلاش ،وقت و سرمايه مي بايست صرف كند تا خود را در مقابل اين تهديدات محافظت كند؟ اگر شما نمي دانيد عليه چه چيزي مي خواهيد از دارايي هاي خود محافظت كنيد موفق به انجام اين كار نمي شويد. رايانه ها محتاج آن هستند كه در مقابل خطرات از آنها حفاظت شود ولي اين خطرات كدامند؟ به عبارت ساده تر خطر زماني قابل درك است كه يك تهديد، از نقاط ضعف موجود براي آسيب زدن به سيستم استفاده كند. لذا، پس از آنكه خطرات شناخته شدند، مي توان طرح ها و روش هايي را براي مقابله با تهديدات و كاهش ميزان آسيب پذيري آنها ايجاد كرد. اصولا شركت ها و سازمان ها ، پويا و در حال تغيير هستند و لذا طرح امنيتي به طور مدام بايد به روز شود. به علاوه هر زمان كه تعييرات عمده اي در ساختار و يا عملكردها به وجود آمد، مي بايست ارزيابي مجددي صورت گيرد. بنابراين حتي زماني كه يك سازمان به ساختمان جديدي نقل مكان مي كند، كليه دستگاه هاي جديد و هرآنچه كه تحت تغييرات اساسي قرار مي گيرد، مجددا بايد مورد ارزيابي قرار گيرد. ارزيابي ها حداقل مي بايست شامل رويه هايي براي موارد زير باشند:
a. رمز هاي عبور b. مديريت اصلاحيه ها c. آموزش كاركنان و نحوه اجراي برنامه ها d.نحوه تهيه فايل هاي پشتيبان و فضاي مورد نياز آن e. ضد ويروس f. ديواره آتش g. شناسايي و جلوگيري از نفوذ گران h. فيلترينگ هاي مختلف براي اينترنت و پست الكترونيكي i. تنظيمات سيستمي و پيكره بندي آنها
براي تامين امنيت بر روي يك شبكه، يكي از بحراني ترين و خطيرترين مراحل، تامين امنيت دسترسي و كنترل تجهيزات شبكه است. تجهيزاتي همچون مسيرياب، سوئيچ يا ديوارهاي آتش.
موضوع امنيت تجهيزات به دو علت اهميت ويژهاي مييابد :
الف – عدم وجود امنيت تجهيزات در شبكه ، به نفوذگران به شبكه اجازه ميدهد كه با دستيابي به تجهيزات ، امكان پيكربندي آنها را به گونهاي كه تمايل دارند آن سختافزارها عمل كنند، داشته باشند. از اين طريق هرگونه نفوذ و سرقت اطلاعات و يا هر نوع صدمه ديگري به شبكه، توسط نفوذگر، امكانپذير خواهد شد. ب – براي جلوگيري از خطرهاي DoS (Denial of Service) تأمين امنيت تجهيزات بر روي شبكه الزامي است. توسط اين حملهها نفوذگران ميتوانند سرويسهايي را در شبكه از كار بياندازند كه از اين طريق در برخي موارد امكان دسترسي به اطلاعات با دور زدن هر يك از فرايندهاي AAA فراهم ميشود. در اين بخش اصول اوليه امنيت تجهيزات مورد بررسي اجمالي قرار ميگيرد. عناوين برخي از اين موضوعات به شرح زير هستند : - امنيت فيزيكي و تأثير آن بر امنيت كلي شبكه - امنيت تجهيزات شبكه در سطوح منطقي - بالابردن امنيت تجهيزات توسط افزايش تعداد ( پشتيبان ) سرويسها و سختافزارها ( بمعني تهيه سرويس ها و تجهيزات مشابه بعنوان پشتيبان ) موضوعات فوق در قالب دو بحث اصلي امنيت تجهيزات مورد بررسي قرار ميگيرند : - امنيت فيزيكي - امنيت منطقي
1- امنيت فيزيكي امنيت فيزيكي حيطه وسيعي از تدابير را در بر ميگيرد كه استقرار تجهيزات در مكانهاي امن و به دور از خطر حملات نفوذگران و استفاده از افزايش تعداد ( پشتيبان ) سيستم ، از آن جملهاند. با استفاده از افزايش تعداد ( پشتيبان ) ، اطمينان از صحت عملكرد سيستم در صورت بروز و وقوع نقص در يكي از تجهيزات (كه توسط عملكرد مشابه سختافزار و يا سرويسدهنده مشابه جايگزين ميشود) بدست ميآيد. در بررسي امنيت فيزيكي و اعمال آن، ابتدا بايد به خطرهايي كه از اين طريق تجهزات شبكه را تهديد ميكنند نگاهي داشته باشيم. پس از شناخت نسبتاً كامل اين خطرها و حملهها ميتوان به راهحلها و ترفندهاي دفاعي در برابر اينگونه حملات پرداخت. 1-1- افزايش تعداد ( پشتيبان ) در محل استقرار شبكه يكي از راهكارها در قالب تهيه پشتيبان از شبكههاي كامپيوتري، ايجاد سيستمي كامل، مشابه شبكهي اوليهي در حال كار است. در اين راستا، شبكهي ثانويهي، كاملاً مشابه شبكهي اوليه، چه از بعد تجهيزات و چه از بعد كاركرد، در محلي كه ميتواند از نظر جغرافيايي با شبكهي اول فاصلهاي نه چندان كوتاه نيز داشته باشد برقرار ميشود. با استفاده از اين دو سيستم مشابه، علاوه بر آنكه در صورت رخداد وقايعي كه كاركرد هريك از اين دو شبكه را به طور كامل مختل ميكند (مانند زلزله) ميتوان از شبكهي ديگر به طور كاملاً جايگزين استفاده كرد، در استفادههاي روزمره نيز در صورت ايجاد ترافيك سنگين بر روي شبكه، حجم ترافيك و پردازش بر روي دو شبكهي مشابه پخش ميشود تا زمان پاسخ به حداقل ممكن برسد. با وجود آنكه استفاده از اين روش در شبكههاي معمول كه حجم چنداني ندارند، به دليل هزينههاي تحميلي بالا، امكانپذير و اقتصادي به نظر نميرسد، ولي در شبكههاي با حجم بالا كه قابليت اطمينان و امنيت در آنها از اصول اوليه به حساب ميآيند از الزامات است. 1-2- توپولوژي شبكه
طراحي توپولوژيكي شبكه، يكي از عوامل اصلي است كه در زمان رخداد حملات فيزيكي ميتواند از خطاي كلي شبكه جلوگيري كند. در اين مقوله، سه طراحي كه معمول هستند مورد بررسي قرار ميگيرند :
الف – طراحي سري ( Bus) :
در اين طراحي با قطع خط تماس ميان دو نقطه در شبكه، كليه سيستم به دو تكه منفصل تبديل شده و امكان سرويس دهي از هريك از اين دو ناحيه به ناحيه ديگر امكان پذير نخواهد بود.
ب – طراحي ستارهاي ( Star) :
در اين طراحي، در صورت رخداد حمله فيزيكي و قطع اتصال يك نقطه از سرور اصلي، سرويسدهي به ديگر نقاط دچار اختلال نميگردد. با اين وجود از آنجا كه سرور اصلي در اين ميان نقش محوري دارد، در صورت اختلال در كارايي اين نقطه مركزي، كه ميتواند بر اثر حمله فيزيكي به آن رخ دهد، ارتباط كل شبكه دچار اختلال ميشود، هرچند كه با در نظر گرفتن ( پشتيبان ) براي سرور اصلي از احتمال چنين حالتي كاسته ميشود.
ج – طراحي مش ( Mesh) :
در اين طراحي كه تمامي نقاط ارتباطي با ديگر نقاط در ارتباط هستند، هرگونه اختلال فيزيكي در سطوح دسترسي منجر به اختلال عملكرد شبكه نخواهد شد، با وجود آنكه زمانبندي سرويسدهي را دچار اختلال خواهد كرد. پيادهسازي چنين روش با وجود امنيت بالا، به دليل محدوديتهاي اقتصادي، تنها در موارد خاص و بحراني انجام ميگيرد.
1-3- محلهاي امن براي تجهيزات
در تعيين يك محل امن براي تجهيزات دو نكته مورد توجه قرار ميگيرد : - يافتن مكاني كه به اندازه كافي از ديگر نقاط مجموعه متمايز باشد، به گونهاي كه هرگونه ورود به محل مشخص باشد. - در نظر داشتن محلي كه در داخل ساختمان يا مجموعهاي بزرگتر قرار گرفته است تا تدابير امنيتي بكارگرفته شده براي امن سازي مجموعهي بزرگتر را بتوان براي امن سازي محل اختيار شده نيز به كار گرفت. با اين وجود، در انتخاب محل، ميان محلي كه كاملاً جدا باشد (كه نسبتاً پرهزينه خواهد بود) و مكاني كه درون محلي نسبتاً عمومي قرار دارد و از مكانهاي بلا استفاده سود برده است (كه باعث ايجاد خطرهاي امنيتي ميگردد)، ميتوان اعتدالي منطقي را در نظر داشت. در مجموع ميتوان اصول زير را براي تضمين نسبي امنيت فيزيكي تجهيزات در نظر داشت : - محدود سازي دسترسي به تجهيزات شبكه با استفاده از قفلها و مكانيزمهاي دسترسي ديجيتالي به همراه ثبت زمانها، مكانها و كدهاي كاربري دسترسيهاي انجام شده.
- استفاده از دوربينهاي حفاظتي در ورودي محلهاي استقرار تجهيزات شبكه و اتاقهاي اتصالات و مراكز پايگاههاي داده.
- اعمال ترفندهايي براي اطمينان از رعايت اصول امنيتي.
1-4- انتخاب لايه كانال ارتباطي امن
با وجود آنكه زمان حملهي فيزيكي به شبكههاي كامپيوتري، آنگونه كه در قديم شايع بوده، گذشته است و در حال حاضر تلاش اغلب نفوذگران بر روي به دست گرفتن كنترل يكي از خادمها و سرويسدهندههاي مورد اطمينان شبكه معطوف شده است، ولي گونهاي از حملهي فيزيكي كماكان داراي خطري بحراني است. عمل شنود بر روي سيمهاي مسي، چه در انواع Coax و چه در زوجهاي تابيده، هماكنون نيز از راههاي نفوذ به شمار ميآيند. با استفاده از شنود ميتوان اطلاعات بدست آمده از تلاشهاي ديگر براي نفوذ در سيستمهاي كامپيوتري را گسترش داد و به جمعبندي مناسبي براي حمله رسيد. هرچند كه ميتوان سيمها را نيز به گونهاي مورد محافظت قرار داد تا كمترين احتمال براي شنود و يا حتي تخريب فيزيكي وجود داشته باشد، ولي در حال حاضر، امن ترين روش ارتباطي در لايهي فيزيكي، استفاده از فيبرهاي نوري است. در اين روش به دليل نبود سيگنالهاي الكتريكي، هيچگونه تشعشعي از نوع الكترومغناطيسي وجود ندارد، لذا امكان استفاده از روشهاي معمول شنود به پايينترين حد خود نسبت به استفاده از سيم در ارتباطات ميشود.
1-5- منابع تغذيه از آنجاكه دادههاي شناور در شبكه به منزلهي خون در رگهاي ارتباطي شبكه هستند و جريان آنها بدون وجود منابع تغذيه، كه با فعال نگاهداشتن نقاط شبكه موجب برقراري اين جريان هستند، غير ممكن است، لذا چگونگي پيكربندي و نوع منابع تغذيه و قدرت آنها نقش به سزايي در اين ميان بازي ميكنند. در اين مقوله توجه به دو نكته زير از بالاترين اهميت برخوردار است : - طراحي صحيح منابع تغذيه در شبكه بر اساس محل استقرار تجهيزات شبكه. اين طراحي بايد به گونهاي باشد كه تمامي تجهيزات فعال شبكه، برق مورد نياز خود را بدون آنكه به شبكهي برق ، فشار بيش از اندازهاي (كه باعث ايجاد اختلال در عملكرد منابع تغذيه شود) وارد شود، بدست آورند.
- وجود منبع يا منابع تغذيه پشتيبان ( UPS) به گونهاي كه تعداد و يا توان پشتيباني آنها به نحوي باشد كه نه تنها براي تغذيه كل شبكه در مواقع نياز به منابع تغذيه پشتيبان كفايت كند، بلكه امكان تامين برق بيش از مورد نياز براي تعدادي از تجهيزات بحراني درون شبكه را به صورت منفرد فراهم كند.
1-6- عوامل محيطي يكي از نكات بسيار مهم در امن سازي فيزيكي تجهيزات و منابع شبكه، امنيت در برار عوامل محيطي است. نفوذگران در برخي از موارد با تاثيرگذاري بر روي اين عوامل، باعث ايجاد اختلال در عملكرد شبكه ميشوند. از مهمترين عواملي در هنگام بررسي امنيتي يك شبكه رايانهاي بايد در نظر گرفت ميتوان به دو عامل زير اشاره كرد : - احتمال حريق (كه عموماً غير طبيعي است و منشآ انساني دارد)
- زلزله، طوفان و ديگر بلاياي طبيعي با وجود آنكه احتمال رخداد برخي از اين عوامل، مانند حريق، را ميتوان تا حدود زيادي محدود نمود، ولي تنها راه حل عملي و قطعي براي مقابله با چنين وقايعي، با هدف جلوگيري در اختلال كلي در عملكرد شبكه، وجود يك سيستم كامل پشتيبان براي كل شبكه است. تنها با استفاده از چنين سيستم پشتيباني است كه ميتوان از عدم اختلال در شبكه در صورت بروز چنين وقعايعي اطمينان حاصل كرد.
2- امنيت منطقي
امنيت منطقي به معناي استفاده از روشهايي براي پايين آوردن خطرات حملات منطقي و نرمافزاري بر ضد تجهيزات شبكه است. براي مثال حمله به مسيريابها و سوئيچهاي شبكه بخش مهمي از اين گونه حملات را تشكيل ميدهند. در اين بخش به عوامل و مواردي كه در اينگونه حملات و ضد حملات مورد نظر قرار ميگيرند ميپردازيم.
2-1- امنيت مسيريابها حملات ضد امنيتي منطقي براي مسيريابها و ديگر تجهيزات فعال شبكه، مانند سوئيچها، را ميتوان به سه دستهي اصلي تقسيم نمود : - حمله براي غيرفعال سازي كامل - حمله به قصد دستيابي به سطح كنترل - حمله براي ايجاد نقص در سرويسدهي طبيعي است كه راهها و نكاتي كه در اين زمينه ذكر ميشوند مستقيماً تنها به امنيت اين عناصر مربوط بوده و از امنيت ديگر مسيرهاي ولو مرتبط با اين تجهيزات منفك هستند. لذا تأمين امنيت تجهيزات فعال شبكه به معناي تآمين قطعي امنيت كلي شبكه نيست، هرچند كه عملاً مهمترين جنبهي آنرا تشكيل ميدهد.
2-2- مديريت پيكربندي يكي از مهمترين نكات در امينت تجهيزات، نگاهداري نسخ پشتيبان از پروندهها مختص پيكربندي است. از اين پروندهها كه در حافظههاي گوناگون اين تجهيزات نگاهداري ميشوند، ميتوان در فواصل زماني مرتب يا تصادفي، و يا زماني كه پيكربندي تجهيزات تغيير مييابند، نسخه پشتيبان تهيه كرد.
با وجود نسخ پشتيبان، منطبق با آخرين تغييرات اعمال شده در تجهيزات، در هنگام رخداد اختلال در كارايي تجهزات، كه ميتواند منجر به ايجاد اختلال در كل شبكه شود، در كوتاه ترين زمان ممكن ميتوان با جايگزيني آخرين پيكربندي، وضعيت فعال شبكه را به آخرين حالت بينقص پيش از اختلال بازگرداند. طبيعي است كه در صورت بروز حملات عليه بيش از يك سختافزار، بايد پيكربندي تمامي تجهيزات تغييريافته را بازيابي نمود.
نرمافزارهاي خاصي براي هر دسته از تجهيزات مورد استفاده وجود دارند كه قابليت تهيه نسخ پشتيبان را فاصلههاي زماني متغير دارا ميباشند. با استفاده از اين نرمافزارها احتمال حملاتي كه به سبب تآخير در ايجاد پشتيبان بر اثر تعلل عوامل انساني پديد ميآيد به كمترين حد ممكن ميرسد.
2-3- كنترل دسترسي به تجهيزات دو راه اصلي براي كنترل تجهزات فعال وجود دارد : - كنترل از راه دور - كنترل از طريق درگاه كنسول در روش اول ميتوان با اعمال محدوديت در امكان پيكربندي و دسترسي به تجهيزات از آدرسهايي خاص يا استاندارها و پروتكلهاي خاص، احتمال حملات را پايين آورد. در مورد روش دوم، با وجود آنكه به نظر ميرسد استفاده از چنين درگاهي نياز به دسترسي فيزكي مستقيم به تجهيزات دارد، ولي دو روش معمول براي دسترسي به تجهيزات فعال بدون داشتن دسترسي مستقيم وجود دارد. لذا در صورت عدم كنترل اين نوع دسترسي، ايجاد محدوديتها در روش اول عملاً امنيت تجهيزات را تآمين نميكند.
براي ايجاد امنيت در روش دوم بايد از عدم اتصال مجازي درگاه كنسول به هريك از تجهيزات داخلي مسيرياب، كه امكان دسترسي از راهدور دارند، اطمينان حاصل نمود.
2-4- امن سازي دسترسي علاوه بر پيكربندي تجهيزات براي استفاده از Authentication، يكي ديگر از روشهاي معمول امنسازي دسترسي، استفاده از كانال رمز شده در حين ارتباط است. يكي از ابزار معمول در اين روش SSH(Secure Shell) است. SSH ارتباطات فعال را رمز كرده و احتمال شنود و تغيير در ارتباط كه از معمولترين روشهاي حمله هستند را به حداقل ميرساند. از ديگر روشهاي معمول ميتوان به استفاده از كانالهاي VPN مبتني بر IPSec اشاره نمود. اين روش نسبت به روش استفاده از SSH روشي با قابليت اطمينان بالاتر است، به گونهاي كه اغلب توليدكنندگان تجهيزات فعال شبكه، خصوصاً توليد كنندگان مسيريابها، اين روش را ارجح تر ميدانند.
2-5- مديريت رمزهاي عبور مناسبترين محل براي ذخيره رمزهاي عبور بر روي سرور Authentication است. هرچند كه در بسياري از موارد لازم است كه بسياري از اين رموز بر روي خود سختافزار نگاهداري شوند. در اين صورت مهمترين نكته به ياد داشتن فعال كردن سيستم رمزنگاري رموز بر روي مسيرياب يا ديگر سختافزارهاي مشابه است.
3- ملزومات و مشكلات امنيتي ارائه دهندگان خدمات زماني كه سخن از ارائه دهندگان خدمات و ملزومات امنيتي آنها به ميان ميآيد، مقصود شبكههاي بزرگي است كه خود به شبكههاي رايانهاي كوچكتر خدماتي ارائه ميدهند. به عبارت ديگر اين شبكههاي بزرگ هستند كه با پيوستن به يكديگر، عملاً شبكهي جهاني اينترنت كنوني را شكل ميدهند. با وجود آنكه غالب اصول امنيتي در شبكههاي كوچكتر رعايت ميشود، ولي با توجه به حساسيت انتقال داده در اين اندازه، ملزومات امنيتي خاصي براي اين قبيل شبكهها مطرح هستند.
3-1- قابليتهاي امنيتي ملزومات مذكور را ميتوان، تنها با ذكر عناوين، به شرح زير فهرست نمود : · قابليت بازداري از حمله و اعمال تدابير صحيح براي دفع حملات · وجود امكان بررسي ترافيك شبكه، با هدف تشخيص بستههايي كه به قصد حمله بر روي شبكه ارسال ميشوند. از آنجاييكه شبكههاي بزرگتر نقطه تلاقي مسيرهاي متعدد ترافيك بر روي شبكه هستند، با استفاده از سيستمهاي IDS بر روي آنها، ميتوان به بالاترين بخت براي تشخيص حملات دست يافت.
· قابليت تشخيص منبع حملات. با وجود آنكه راههايي از قبيل سرقت آدرس و استفاده از سيستمهاي ديگر از راه دور، براي حمله كننده و نفوذگر، وجود دارند كه تشخيص منبع اصلي حمله را دشوار مينمايند، ولي استفاده از سيستمهاي رديابي، كمك شاياني براي دست يافتن و يا محدود ساختن بازهي مشكوك به وجود منبع اصلي مينمايد. بيشترين تآثير اين مكانيزم زماني است كه حملاتي از نوع DoS از سوي نفوذگران انجام ميگردد.
3-2- مشكلات اعمال ملزومات امنيتي
با وجود لزوم وجود قابليتهايي كه بطور اجمالي مورد اشاره قرار گرفتند، پيادهسازي و اعمال آنها همواره آسان نيست. يكي از معمولترين مشكلات، پيادهسازي IDS است. خطر يا ترافيكي كه براي يك دسته از كاربران به عنوان حمله تعبير ميشود، براي دستهاي ديگر به عنوان جريان عادي داده است. لذا تشخيص اين دو جريان از يكديگر بر پيچيدگي IDS افزوده و در اولين گام از كارايي و سرعت پردازش ترافيك و بستههاي اطلاعاتي خواهد كاست. براي جبران اين كاهش سرعت تنها ميتوان متوسل به تجهيزات گرانتر و اعمال سياستهاي امنيتي پيچيدهتر شد.
با اين وجود، با هرچه بيشتر حساس شدن ترافيك و جريانهاي داده و افزايش كاربران، و مهاجرت كاربردهاي متداول بر روي شبكههاي كوچكي كه خود به شبكههاي بزرگتر ارائه دهنده خدمات متصل هستند، تضمين امنيت، از اولين انتظاراتي است كه از اينگونه شبكهها ميتوان داشت. |
|
برچسبها: توضیح کامل امنیت شبکه,
به گزارش بیبیسی، با به روز کردن بایوس که با 25 سال سن، یکی از قدیمیترین اجزای کامپیوتری است، زمان بوت شدن به چند ثانیه کاهش پیدا خواهد کرد. البته قرار نبود که بایوس کامپیوترها تا زمان حال باقی بمانند و در حقیقت، این تطبیق دادن کامپیوترهای مدرن امروزی با کدهای بایوس قدیمی است که زمان شروع به کار کامپیوترها را تا این حد طولانی کرده است.
قرار است جایگزین بایوس که UEFI نام دارد، تا سال 2011 در کامپیوترهای جدید نصب و ارائه شود. این کلمه مخفف «واسط نرمافزارهای قابل بسط یکپارچه» است و برای افزایش انعطاف بیشتر نسبت به نرمافزار گذشته طراحی شده است.
مارک دوران مدیر نشست UEFI که درحال کار بر روی فناوری جدید جایگزین بایوسهاست، در این باره گفت: «بایوسهای قدیمی از تراشههایی استفاده میکنند که از سال 1979 / 1358 در صنعت کامیپوتر وجود داشت. سازندگان بایوسهای اولیه انتظار داشتند نرمافزار آنها فقط برای 250 هزار دستگاه کامپیوتر کارایی داشته باشد، اما بایوسها تا زمان حال نیز روی کامپیوترها باقی مانده است».
هنوز هم برای بسیاری جالب است که چگونه بایوسها تا زمان حال باقی ماندهاند، این در حالی است که آنها هرگز برای گسترش و بهروزرسانی در طول زمان طراحی نشده بودند.
برایان ریچاردسون از تیم بازاریابی تکنیکی شرکت AMI (یکی از طراحان قدیمی نرمافزار بایوس) در این باره گفت: «بایوسها طراحی سیستمهای محاسباتی 64 بیتی را با مشکل روبه رو کردهاند، چرا که این سیستمها فراتر از کامپیوترها و لپتاپهای امروزی هستند. این در حالی است که حتی درایوهایی با اندازه دو ترابایت به زودی برای بسیاری از کاربران کامپیوترهای شخصی به یک معضل تبدیل خواهند شد، چرا که کاربران میخواهند ویدیوها و تصاویر بیشتری روی سیستمهای خود داشته باشند. به طور مشابه کامپیوترهای لوحی و تبلتها که هر روز بر محبوبیت آنها اضافه میشود باید بر اساس سیستمهای کنترلی کامپیوترهای شخصی کار کنند که این موضوع نیز میتواند مشکلزا باشد».
مشکل اصلی این جاست که بسیاری از کامپیوترهای امروزی به واسطه استفاده از بایوسها با همان سرعتی بالا میآیند که کامپیوترهای اولیه کارهای پایهای را برای ورود به سیستمعامل انجام میدادند. علاوه بر آن اضافه کردن وسایل جانبی مانند صفحهکلیدها و موسهای USB نیز نسبت به پورتهای PS/2 به طور تکنیکی با مشکلاتی همراه است. بایوسها درایوهای USB را وادار میکنند تا از طریق هارد یا فلاپی در کامپیوترها شناسایی شوند. این موضوع میتواند در هنگامی شما در حال نصب یک سیستمعامل هستید، باعث بروز مشکلاتی شود.
این در حالی است که UEFI کامپیوترها را از قید و بند بسیاری از محدودیتهای لحظهشده در کامپیوترهای اولیه آزاد میکند. برای مثال این نرمافزار مشخص نمیکند که یک صفحهکلید فقط از طریق یک پورت مشخص به کامیپوتر متصل شده باشد. تنها چیزی که UEFI مشخص میکند، این است که در جایی از ماشین قطعهای وجود دارد که اطلاعات مربوط به صفحهکلید را فراهم میکند. به این ترتیب در کامپیوترهای جدید اضافه کردن یک صفحه لمسی یا هر وسیله ورودی دیگر بسیار سادهتر انجام خواهد شد. دقیقا به همین دلیل است که کلمه قابل توسعه در نام UEFI گنجانده شده، چرا که ما قرار است مدتهای طولانی با آن زندگی کنیم.
البته UEFI در ابتدا با عنوان EFI برای کامپیوترهای اینتل طراحی شده بود. اما زمانی که قرار شد از آن به طور گستردهتر استفاده شود استاندارهای آن نیز به شکل عمومیتر و فراگیرتر طراحی شد.
جایگزینهای دیگری برای UEFI مانند Corebootیا Open Firmware نیز وجود دارند که معمولا در کامپیوترهایی استفاده میشوند که با معماری X86 اینتل کار نمیکنند.
نرمافزار UEFI همچنین پشتیبانی بهتری از پروتکلهای پایهای نت ارایه میدهد که به این ترتیب، مدیریت از راه دور به شکل سادهتری صورت خواهد گرفت. برای کاربران عادی نیز آشکارترین فایده استفاده از UEFI سرعت بالا آمدن کامپیوترهای شخصی است. در حال حاضر بالا آمدن سیستمعامل بین 25 تا 30 ثانیه زمان میبرد، اما با استفاده از UEFI این زمان به کمتر از چند ثانیه کاهش پیدا میکند. سال 2011 سال فروش کامیپوترهای با UEFI خواهد بود
برچسبها: کامپیوترهایی که در سهسوت بوت میشوند!,
به گزارش خبرگزاری مهر، ما در جهان سایبری زندگی می کنیم، از بانکداری گرفته تا ارتباطات و یا خرید، تقریبا تمامی فعالیتهای روزانه بشر به سوی اینترنت گرایش یافته است، متاسفانه هرچه بشر بیشتر بر تکنولوژی تکیه می کند بیشتر در معرض خطر حملات سایبری قرار می گیرد.
شاید بزرگترین نگرانی درباره آنچه افراد مختلف آن را "پنجمین میدان جنگ" می خوانند (چهار میدان دیگر زمین، دریا، هوا و فضا هستند) نامرئی بودن آن است. به دلیل اینکه حملات سایبری از طریق شبکه های پیچیده رایانه ای و معمولا از جانب منابع درجه دو یا سه انجام می گیرند، تعیین منشا اصلی برخی از این حملات تقریبا غیر ممکن است.
به گفته "آرون سود" نایب رئیس مرکز بین المللی سایبری در دانشگاه "جورج میسون" اگر یک هواپیما را ببینید می دانید که به نیروی هوایی کشوری تعلق دارد، اما اگر به شما حمله سایبری شود حتی نمی توانید بفهمید از کجا به شما حمله شده است.
حملات سایبری دامنه متنوعی دارند، از شوخی های معمولی گرفته تا کرمهای مخرب رایانه ای که به واسطه حافظه های قابل حمل جا به جا شده و امنیت کلی کشوری را به خطر می اندازند. از آنجایی که امروزه تمامی زندگی ما به تکنولوژی، رایانه ها و اینترنت گره خورده است اطمینان از ایمن بودن این ابزارها بسیار حیاتی است.
متخصصان با بررسی حملات سایبری پیشین به بررسی سازه هایی پرداخته اند که بیشترین آسیب پذیری را در برابر حمله های تبهکارانه سایبری داشته اند تا راه حلی مناسب به دست آورند. در ادامه پنج نمونه خبرساز از حملات سایبری را که در میدان جنگ پنجم رخ داده اند و برخی راهکارها برای مقابله با چنین نمونه هایی را مشاهده می کنید:
کرم استاکس نت - 2010
این کرم در سال جاری کشف شد و متخصصان این کرم را به عنوان یکی از پیچیده ترین کرمهای رایانه ای که تا به حال مشاهده شده می شناسند. این کرم به سیستمهای رایانه ای صنعتی که سیستمهای ماشینی نیروگاه ها و کارخانه ها را تحت کنترل دارند، حمله می کند. این کرم با بهره برداری از چهار نقطه ضعف که پیش از این در سیستم عامل ویندوز ناشناخته باقی مانده بودند، فعالیت می کند. برای مثال یکی از آسیب پذیری های ویندوز به استاکس نت کمک می کند در میان شبکه های محلی گسترش پیدا کند، دیگری به پخش شدن کرم در میان سخت افزارهای قابل جا به جایی از قبیل حافظه های usb و یا درایورهای cd کمک می کند.
به گفته متخصصان قابلیتهای این کرم در استفاده از بیش از یک نقطه ضعف سیستم عامل رایانه ها کاملا بی سابقه است و نشان از حمایت دولتی و پشتیبانی مالی شدید از این کرم رایانه ای دارد. با وجود اینکه هنوز تعیین قطعی هدف اصلی استاکس نت امکان پذیر نیست اما حملات این کرم به شکلی مشخص و نامتناسب به سوی ایران متمرکز بوده است. هر چند که این عملیات ناموفق بود.
عملیات آئورا - 2009
در سال گذشته میلادی، گوگل، آدوبی و در حدود 30 شرکت دیگر اعلام کردند قربانی حملات به شدت پیچیده سایبری شده اند. هکرها طی این حملات توانسته بودند با بهره برداری از نقطه ضعفی شناخته نشده در مرورگر اینترنت اکسپلورر، به اطلاعات حیاتی و خصوصی این شرکتها دست پیدا کنند. نام این حمله سایبری توسط نایب رئیس شرکت مک کافی، "دیمیتری آلپروویچ" انتخاب شده است که با ردیابی فایلهای آلوده موفق به کشف واژه "آئورا" به معنی سپیده دم در میان فایلها شد. این بار هم با وجود اینکه امکان اطمینان یافتن وجود نداشت، باز همه نگاه ها متوجه چین شد و انتشار اسنادی درباره ارتباط دولت چین با این حمله سایبری توسط وب سایت جنجالی ویکی لیکز، فرضیه مقصر بودن چین در این حملات گسترده سایبری را تقویت کرد.
به گفته آلپروویچ این حمله مدل ذهنی که "در برابر چه کسی باید از خود محافظت کنیم" و "محرک هکرها چه می تواند باشد" را تغییر داد. نکته کلیدی دیگر نیاز به افزایش احتیاط در میان کارمندان شرکتهای چند ملیتی است تا در هنگام استفاده از رایانه های شرکت دقت کافی را به خرج دهند زیرا در شرکت گوگل یک کلیک کوچک و نا آگاهانه بر روی یک پیغام کوتاه منجر به بروز تمامی این مشکلات شد.
فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا - 2008
به گزارش مهر، برخی از سازمانها به ویژه سازمانهای دولتی رایانه های خود را از دسترس عموم و یا عضویت در شبکه های غیر ایمن خارج می کنند تا از بروز شکافهای امنیتی در آن جلوگیری کنند. در زبان رایانه ای این شکاف به شکاف هوایی شهرت دارد با این همه با ظهور رسانه های قابل حملی مانند حافظه های usb و یا cd ها تبهکاران سایبری فرصتی مناسب را برای نفوذ به درون شبکه های بسیار ایمن به دست آوردند. در سال 2008 وزارت دفاع آمریکا با چنین حملاتی مواجه شد که منبع اصلی آن یک حافظه usb غیر ایمن بود که به یک لپ تاپ وصل شده بود. این حافظه حاوی کدهای مخربی بود که در سرتاسر رایانه های وزارت دفاع آمریکا پخش شد و اطلاعات موجود در این رایانه ها را به سرورهای خارجی ارسال کرد.
از دیگر حملات سایبری ارتشی ناشی از حافظه های قابل حمل می توان به استاکس نت که به آن اشاره شد و کپی شدن فایلهای فوق سری ارتشی توسط سرباز "بردلی مانینگ" بر روی cd یکی از خواننده ها پاپ اشاره کرد که این اسناد و فایلها که حاوی تصاویر ویدیویی حمله آمریکایی ها به غیر نظامیان و 250 هزار مکالمه دیپلماتیک بود در نهایت توسط وب سایت ویکی لیکز منتشر شد. نکته قابل توجه در این حمله سایبری توجه به این نکته است که اگر افراد نسبت به آنچه در رایانه های خود ذخیره می کنند، دقت کافی به خرج ندهند، رعایت ایمنی برای پرهیز از شکاف هوایی ارزشی نخواهد داشت.
گرجستان - 2008
در سال 2008 و درست یک هفته پس از یورش روسیه به گرجستان، حمله ای سایبری دولت و وب سایتهای رسانه ای این کشور را دچار اختلال کرد. همانظور که در سال 2007 نیز جو سیاسی اقتضا می کرد کرملین دستور یک حمله سایبری را به استونی صادر کند. با این تفاوت که افرادی که به گرجستان حمله کردند سیستمهای رایانه ای سازمانی این کشور را نیز بی نصیب نگذاشتند. این حمله به "باتنت" شهرت داشته و به گونه ای است که هر شهروند روسی می توانسته است آگاهانه یا نا آگاهانه و با دانلود نرم افزاری سبک به ایجاد اضافه بار بر روی وب سایتهای دولتی و سازمانی گرجستان کمک کرده باشد.
استونی - 2007
به گزارش مهر، در این سال کشور استونی در معرض سیلی از حملات سایبری قرار گرفت که کل زیرساختارهای اینترنتی کشور را تحت تاثیر خود قرار دادند و البته هدف اصلی وب سایتهای دولتی و سازمانی، بانکها و روزنامه ها بودند. با توجه به زمانبندی حملات که در زمان مجادله این کشور و روسیه بر سر برداشتن یادبود شوروی از پایتخت استونی بود، مقامات استونی روسها را عامل اصلی این حملات می دانند. با این حال مثل همیشه امکان ردیابی منشا اصلی این نوع از حملات وجود نداشته و نخواهد داشت
برچسبها: معرفی بزرگترین حملات سایبری جهان,
امروز با پیشرفت علم وفناوری دغدغه ی مردم دسترسی به اینترنت درتمام نقاط کره ی زمین است.
یک شرکت مخابراتی سوئدی اخیراً به پهنای باند 3 گیگابایت را در بام جهان یعنی درنواحی اورست ونیال راه انداز ی کرده است.

این ایستگاه مخابراتی 3گیگاباتی در ارتفاع 5200 متری قرار دارد که انرژی خود را از طریق سلول های خورشیدی تأمین میکند. این شرکت سوئدی تأکید کرده است که مردم ساکن دراین نواحی با سرعتی قابل قبول به فایل هی تصویری خود در قیس بوک دسترسی پیدا کنند.
لطفاً مقایسه نکنید: بد نیست که بدانیدکه این شرکت دراین منطقه دسترسی به اینترنت با سرعت 5-4 MBPS را فراهم کرده است. مردم 14 شهر دراین منطقه دسترسی به این اینترنت پر سرعت دارند
برچسبها: اورستی ها نگران اینترنت نباشند! ,
انجام یک کار خوب، بهتر از انجام چندین کار ناقص است.
آیا هیچ وقت این اصطلاح را شنیدید که ” یک کار انجام بده، ولی خوب انجام بده” مطمئناً کمپانی هیتاچی این ضربالمثل را شنیده است. این کمپانی این توصیه را به خوبی دریافته ، آن را سبک سنگین کرد، ولی در نهایت آن را به گوشهای پرت کرد! و یک درایو پشتیبان خارجی را به همراه مجموعهای از برنامههای رسانهای(media suite) به بازار عرضه کرده است که قابلیتهای بسیار زیادی دارد. اگر چه ممکن است تعدادی از آنها جذاب باشند، اما هیچ کدام از آنها کاملاً خوب نیستند. درایو پشتیبان لایفاستودیو پلاس هیتاچی یک درایو پشتیبان خارجی با ظاهری جذاب، یک کلید USB زیبا، و مجموعه نرمافزارهای یکپارچه سنگین و زمخت است.
سختافزار این درایو پشتیبان، به خودی خود، جذاب است و تا حدی طراحی نمایشی و دوستانه دارد. این وسیله شامل یک جایگاه اتصال ورودی-خروجی سیاه(یا سفید) رنگ است که دربردارنده یک درایو خارجی قابل حرکت ۲٫۵ اینچی است ( در رنگهای جذاب خاکستری، کبود(آبی روشن)، گرافیتی یا سفید) و یک درایو فلش ۴ گیگابایتی با درگاه USB نیز دارد. این هارد دیسک خارجی در یک رابط USB کوچک چفت میشود، اما درایو فلش به صورت مغناطیسی وصل میشود. این درایو به محض اتصال، به طور خودکار با یک پوشه یا چندین پوشهای که انتخاب میکنید، سینک(sync یا همگام) میشود. در عمل به طور ایدهآل، سینک کردن فایلهای موجود بر روی کامپیوترتان با این درایو فلش بسیار خوب است، ولی این گزینه در این درایو به خوبی کار نمیکند. علیرغم تنظیم و انتخاب کردن کادرهای ضروری موجود در منوی تنظیمات، گزینهای که “MyKey” نامیده میشود، فایلهایی را که در درایو فلش هستند را به سمت پوشهای که از قبل به طور واضح با آن سینک شده بود، کپی نمیکند. این ویژگی سبب میشود قابلیت کل این درایو تحت شعاع قرار گیرد و کارآیی آن خیلی کمتر از آنچه که میتوانست باشد، است.

ما درگاههای اتصال ورودی-خروجی، و کانکتور(بست) مغناطیسی برای این ابزار USB را کاملاً زیر و رو کردیم. به این نتیجه رسیدیم که یک نرمافزار خیلی بد، سعی در انجام کارهای خیلی زیاد دارد.
مروری بر منوی تنظیمات: مدل لایفاستودیو همراه با مجموعه بزرگی از برنامههای رسانهای عرضه میشود که بوسیله کولیریس(Cooliris) طراحی شده است. انتظار میرفت که این برنامهها، مهمترین میانجی کاربر با این ابزار باشند. شما میتوانید با استفاده از برنامه تصویری “۳D wall” کمپانی کولیریس، از لایفاستودیو برای دیدن تصاویر، ویدئوها، گوش دادن به موسیقی و کارهای دیگر استفاده کنید. این برنامه یک میانجی جذاب و جالب توجه است، اگر چه بر روی سیستم تست کننده Core i7-930 ما با یک پردازنده گرافیکی Radeon HD 5850 تا حدی کند بود. از اطلاعاتی که توسط شما از هر مسیری ( به صورت پیش فرض، پوشه کاربر است) انتخاب میشوند، نسخه پشتیبان تهیه میشود- شامل اصلاحات چندگانه-، پس از آن بر حسب تاریخ، برچسب id3، یا سایر اطلاعات جانبی و با استفاده از برنامه Memopal دستهبندی میشوند. این مجموعه برنامهها، همچنین میانجیهای اجتماعی فوقالعادهای را نیز در اختیار کاربر قرار میدهند: به طور مثال، شما میتوانید تصاویر دوستانتان را در فیسبوک ببینید، تصاویر کپی گرفته شدهتان را به سایتهای پیکاسا(Picasa)، فلیکر(Flickr) یا فیس بوک ارسال کنید و هر آنچه را که در اکانتهای MySpace، LinkedIn، Twitter، یا فیسبوک انجام میدهید، با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
مولیریس همچنین به شما امکان میدهد که “اطلاعات اضافی”(premium content) یا برنامه نمایشهای تلویزیونی، موزیک ویدئوها، و تیزرهای تبلیغاتی فیلمها را – تمام آنه را با کیفیت خیلی بد ۱۵ فریم بر ثانیه-، به علاوه اخبار خبرگزاریهای AP(آسوشیتدپرس) و USA Today، بازیهای فلش، و یک “کانال خرید” جستجو کنید. هر کدام از برنامههای تصویری ۳D-wall در تمام زمینهها به جز اطلاعات خود شما، به طور منظم آگهیهای بسیار زیادی را پخش میکنند. ” اطلاعات اضافی” را شما به راحتی، و همچنین به طور رایگان، بر روی سایت Hulu، یا هر کدام از سایتهای اینترنتی شبیه به آن، میتوانید پیدا کنید. موزیک ویدئوها نیز تا حد بسیار زیادی محدود و با کیفیت پایینی هستند و بازیهای فلش نیز، چندان جالب توجه نیستند.
میتوان گفت که بزرگترین ویژگی مثبت لایفاستودیو، قابلیت آن برای ساده کردن، جایگزین کردن چندین برنامه با یک رشته برنامه کاملاً هماهنگ است. اما این رشته برنامه، تنها در شرایط و مواردی کارآیی خوبی دارد که استفاده از یک راه حل مختلط به جای استفاده از آن برنامههای متنوع و مجزا، بهتر باشد. استفاده از برنامه میانجی کولیریس، راه بسیار جالب توجهای برای تماشای برنامههای رسانهایتان است، و بعنوان یک برنامه مسقل و همچنین یک پلاگین(plugin) در مرورگر در دسترس است. اما نرمافزار سینک کننده هیتاچی چندان قابل توجه نیست، و ایده خارقالعاده ایجاد یک برنامه و کلید خیلی سریع که به آسانی با درایو (یا کامپیوتر) شما سینک شود، بوسیله پیادهسازی و اجرای وحشتناک و بسیار ضعیف نرمافزار مربوطه، عقیم مانده است. حتی ایجاد نسخه پشتیبان آنلاین نیز سختتر از آن چیزی است که باید باشد. دراپباکس(Dropbox) بهترین روش ذخیرهسازی آنلاین است، مکانیسم سینک کردن MyKey موجود در این وسیله، نیز به خوبی استفاده از نرمافزار Synctoy کمپانی مایکروسافت نیست و دیدن فایلهای ویدئویی از طریق میانجی کولیریس نیز هیچگاه به خوبی استفاده از Hulu Desktop و یا حتی یک مرورگر معمولی اینترنت نمیباشد.
درایو پشتیبان لایفاستودیو پلاس، با درگاه ورودی خروجیاش با قابلیت استفاده بسیار آسان، طراحی و جذابیتش، و کلید فوقالعاده سریع USB، یک محصول متفاوت است. اما مجموعه نرمافزارهای آن، تا اندازهای کارآیی کل برنامههای ادغام شده درون خود را ندارد، و نمیتواند هیچ کاری را بهتر از سایر برنامههای مجزا و غیر ادغام شده، انجام دهد.
برچسبها: روری بر درایو پشتیبان خارجی لایفاستودیو پلاس LifeStudio Plus 500 گیگابایتی هیتاچی,

با تبلیغات گسترده مایکروسافت برای عرضه نسخه 9 مرورگر اینترنت اکسپلورر ، و با توجه به تاخیر مایکروسافت در ارایه این مرورگر ، انتظار کاربران از IE9 هر روز زیادتر می شود. Internet Explorer که در گذشته بیشترین سهم بازار مرورگر رو در اختیار داشت، با رسیدن به نسخه 7 و 8 ، در مقابل مرورگرهای فایرفاکس ، کروم و اپرا حرفی برای گفتن نداشت.
و امروز ، مایکروسافت ، تعداد کاربران IE رو مدیون سیستم عامل ویندوزش است. دربسیاری از کشورها (از جمله ایران) هنوز بسیاری از کاربران عادی (که استفاده کمی ازاینترنت دارند) ، مرورگری بجز IE روی ویندوز نصب نکرده اند!
مایکروسافت خیلی دیر به فکر ارتقای مرورگرش افتاد و با سهم زیاد کاربر ، که در گذشته داشت، هیچ تلاش جدی برای پشتیبانی و حمایت از فناوری های جدید وب نکرد. در صورتی که مرورگرهای جدیدتری مثل فایرفاکس ، سافاری و کروم ، به سرعت درحال پیشرفت بودند.
اینترنت اکسپلورر 9 نسخه بتا آماده شده و میتونید از سایت مایکروسافت دانلود کنید

سوالی که ذهن خیلی ها رو مشغول کرده ، اینه که اینترنت اکسپلورر 9 چه چیزی داره ؟
1. رابط کاربری جدید

البته طراحان این مرورگر کمی خلاقیت به خرج داده و address bar و tab ها رو در یک ردیف گذاشته اند که شما حتی با داشتن یک مانیتور بزرگ ، نمیتونید بیشتر از 10 تب باز کنید! چون برای باز کردن tab های زیادتر ، یا باید از دیدن address bar محروم شوید ؛ یا با tab های 50 پیکسلی وبگردی کنید!
2. تبها
در IE9 میتونید مثل کروم ، سافاری ، فایرفاکس4 و اپرا 10 ، تب ها رو جدا کنید یا به هم بچسبونید. البته در IE9 شما اجازه ندارید تب های خالی رو جدا کنید!

و ویژگی بعدی “سنجاق کردن” (pin) تب ها هست. IE9 این قابلیت رو داره که سایت های مختلف رو در taskbar “سنجاق” کنید تا راحت تر به اونها دسترسی داشته باشید:

سرانجام مایکروسافت هم به این نتیجه رسید که چند تا گزینه مفید توی صفحه New Tab قرار بده. بیشترین سایتهای استفاده شده و میزان فعالیت اونها رو میتونید در صفحه New Tab ببینید + آخرین صفحات بسته شده

این ویژگی که اولین بار در گوگل کروم استفاده شد و استقبال خوبی هم ازش شد ، حالا به IE اضافه شده.
6. مدیریت دانلود
این بخش هم جایگزین فرآیند مسخره دانلود یک فایل در نسخههای قبلی Internet Explorer شد

7. افزونه
اینترنت اکسپلورر 9 قابلیت اضافه کردن افزونه (AddOn) رو داره. که البته هنوز در مقایسه با فایرفاکس و کروم ، در مراحل ابتدایی قرار داره!
8. شتابدهنده سخت افزاری
اینترنت اکسپلورر 9 قابلیت استفاده از پردازنده کارت گرافیک شما رو داره ! با این ویژگی ، پخش ویدیو و اجرای وظیفه های سنگین مثل بازی های آنلاین و… با سرعت بیشتری انجام میشه

نسخه نهم مرورگر اینترنت اکسپلورر ، درمورد پشتیبانی از فناوری های جدید وب ، نسبت به نسخههای قبلی جهش بزرگی داشته (+نمونه های CSS و HTML رو ببینید) اما هنوز مشکلات زیادی در پردازش کد های مختلف داره. مایکروسافت با تبلیغات زیادش ،سعی کرده IE9 رو قوی تر از مرورگرهای دیگه نشون بده؛ اما هنوز باگ های زیادی که IE8 در پردازش کدهای CSS و HTML داشت ، به طور کامل در IE9 برطرف نشده. ( + + + )
10. Developer Tools
ابزار Developer Tools که پس از فایرفاکس، در کروم استفاده شد، به IE هم اضافه شد. این ابزار میتونه کمک بزرگی برای حل مشکلات صفحه ها در مرورگر باشه.

حالت جستجوی امن که در مرورگرهای دیگه با نام هایی مثل incognito یا Private browsing وجود داره به کاربر این امکان رو میده که بدون ذخیره یا منتشر شدن اطلاعاتش وبگردی کنه

برچسبها: بررسی اینترنت اکسپلورر 9 ,
دیگسبی (Digsby)، کلاینت محبوب جامع پیامرسانی فوری، امروز به روز رسانی شد و چندین ویژگی جدید کلیدی به این نرم افزار افزوده شده است.
دیگسبی اکنون افزون بر پروتکلهای معمول پیامرسانی فوری (IM) مانند MSN، Gtalk، AIM و … از بسیاری از پلتفورمهای شبکه های اجتماعی نیز پشتیبانی می کند. کاربران اینک قادرند از طریق پنلهای اختصاصی وضعیت Twitter ، Facebook ، LinkedIn و MySpace را زیر نظر داشته باشند و از طریق بخش نوسازی شده Accounts در اولویتهای Digsby به افزودن اکانت برای خود بپردازند.

سرویسهای بیرونی مانند Facebook و Gmail اکنون انسجام بیشتری با دیگسبی یافته اند، به این معنا که شما دیگر نیازی به افزودن جداگانه فید اخبار Facebook و Facebook Chat ندارید، و چنین وضعیتی برای Gmail و Gtalk نیز صادق است.
تیم دیگسبی همچنین قابلیت ایمیل را افزوده است که سبب می شود چک کردن اکانتهای POP3 و IMAP تنها با یک کلیک امکانپذیر شود.
به روزرسانی های این نرم افزار در آینده با استفاده از یک به روزرسان خودکار انجام خواهد شد که آپدیتها را به محض ورود شما به حسابتان (log in) دانلود نموده و پس از شروع به کار دوباره (restart) دیگسبی آنها را اجرا می نماید. این تیم یک سیستم به روزرسانی جدید که بسیار مانند به روزرسان Google Chrom است را طراحی نموده تا “دانلود آپدیتها هرگز برایتان دست و پاگیر نباشد”.


همانطور که از هر آپدیت منظمی انتظار می رود، رفع اشکالهای فراوانی نیز انجام می شود و نوید یک کلاینت باثبات تر، با نشت اطلاعات و قطع ارتباط کمتر را با خود به همراه می آورد.
ویژگیهای دیگری نیز افزوده شده اند از جمله: دسته بندی شهودی تر لیست دوستان، یک ضد اسپم ICQ که همه درخواستهای دوستی که دارای URL هستند و از متن راست نویس پشتیبانی می کنند (که امکان تایپ شما به آن صورت را نیز در نظر گرفته اند) را مسدود می سازد.
منبع: makeuseof
دیگسبی راهکاری اختصاصی به منظور پیامنگاری فوری برای کاربران Windows، Macو Linux فراهم کرده است.
برچسبها: به روز رسانی عمده، ویژگیهای جدید و ثبات ارتقا یافته برای “دیگسبی”,
به گزارش سرویس فنآوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شرکت اوراکل با استقبال از این حکم اعلام کرد: این بیشترین میزان جریمه برای دزدی نرمافزاری در جهان است.
سفرا کاتز - مدیر عامل شرکت اوراکل - اظهار کرد: بیش از سه سال است که شرکت سپ هزاران کپی از نرمافزارهای اوراکل را دزدیده و سپس آنها را به مشتریان اوراکل به طور مجدد فروخته است.
وی افزود: شرکت سپ پس از دزدی نرمافزارهای اوراکل علاوه بر فروش مجددشان خدمات مربوط به آنها را نیز به مشتریان اوراکل فروخته است.
کاتز خاطر نشان کرد: شرکت سپ به گناه خود اعتراف کرده و مسوولیت این دزدی نرمافزاری را پیش از آغاز دادگاه برعهده گرفته است.
دادگاه فدرال کالیفرنیا هم اعلام کرد: ارشدترین مقام اجرایی شرکت سپ از فعالیتهای غیرقانونی زیرمجموعه خود از ابتدا آگاه بوده است.
اوراکل در سال 2007 از شرکت سپ به خاطر فعالیتهای غیرمعمولی دانلود در وب سایت ارتباط با مشتریان خود شکایت کرد.
برچسبها: بیشترین میزان جریمه برای دزدی نرمافزاری در جهان تعیین شد,
همکاران سیستم- شرکت مایکروسافت نسخه دومِ نرمافزار امنیتی Microsoft Security Essentials را به صورت رایگان عرضه کرد تا از این پس کاربران آسانتر از قبل بتوانند در مقابل خطرات امنیتی خود را ایمن کنند.
شرکت مایکروسافت چهار ماه قبل نسخه بتای این نرمافزار امنیتی را روانه بازار کرده بود و هماکنون با رفع همه نواقص آن، نسخه نهایی این محصول را به صورت رایگان به دست کاربران رسانده است. این نرمافزار به یک موتور هوشمند مجهز شده است که به صورت خودکار رایانهها را مرتب اسکن میکند تا از وجود هرگونه اختلال امنیتی مطلع شود. از دیگر قابلیتهای این محصول میتوان به سازگاری آن با Firewall ویندوز و بررسی اختلالات و مشکلات سیستمهای عامل ویندوز ویستا و 7 اشاره کرد.
شرکت مایکروسافت همزمان با عرضه این محصول نرمافزار دیگری را با نام Forefront Endpoint Protection 2010 و به صورت غیررایگان ارائه کرد. این نرمافزار که برای شرکتها و سازمانهای بزرگ تولید شده است، قابلیتهای مشابهی را با نرمافزار MSE ارایه میدهد و ابزارهای مدیریت شبکه را به صورت یکپارچه در خود جا داده است.
طبق نتایج آخرین بررسی بینالمللی شرکت مایکروسافت، صاحبان 80 درصد رایانههای شخصی در آمریکا به صورت مرتب برنامههای ضدویروس خود را بهروز میکنند. در این میان تنها 40 درصد صاحبان ویندوز به صورت مرتب سراغ برنامههای بهروزرسان امنیتی میروند و آنها را در اختیار میگیرند.
شرکت مایکروسافت با عرضه این نرمافزار امنیتی رایگان میکوشند علاقمندی کاربران برای استفاده از برنامههای ضدبدافزار را افزایش دهد.
برچسبها: ارایه نرمافزار امنیتی رایگان از سوی مایکروسافت ,

برچسبها: کامپیوتر مچی wimm در حال توسعه نرم افزاری,
طبق قانون تصویب شده در پارلمان ژاپن، افرادی که به نوشتن و انتشار ویروسهای رایانهیی اقدام کنند، با جریمه یا حداکثر سه سال زندان مجازات میشوند.
پلیس تحت قانون جدید میتواند اطلاعات ارتباطات ایمیلی مظنونان را از خدماتدهندگان اینترنتی دریافت کند.
این اقدام که با مخالفت مدافعان حریم خصوصی و آزادی بیان روبهرو شده، ژاپن را یک گام به نهایی کردن کنوانسیون جرایم سایبر نزدیک میکند.
این کنوانسیون نخستین معاهده بینالمللی برای مبارزه با جرایمی است که از طریق اینترنت و شبکههای رایانهیی انجام میگیرند. ژاپن این معاهده را امضا کرده اما باید قوانین داخلی مرتبطی را تصویب کند تا آن را نهایی کند.
تحت قانون جدید ژاپن، افرادی که بدون دلیل قابل توجیه، ویروس رایانه ایجاد یا منتشر میکنند، با حداکثر مجازات سه سال زندان یا 500 هزار ین (6200 دلار) جریمه روبهرو میشوند. در اختیار داشتن آگاهانه ویروس رایانهیی، مجازات حداکثر دو سال زندان یا 300 هزار ین جریمه دارد.
سازمانهای پلیس ژاپن مدتهاست برای تصویب چنین قانونی تلاش کردهاند اما لایحههای قانونی گذشته در بحبوحه مخالفت قوی مدافعان حریم خصوصی که نسبت به قدرت بیش از اندازه پلیس هشدار داده بودند، شکست خوردند.
به دلیل نگرانی نسبت به اینکه ممکن است قانون مذکور حریم خصوصی ارتباطات تضمین شده تحت قانون اساسی ژاپن را نقض کند، این قانون شامل قطعنامهای است که از مقامات خواسته آن را به طور مناسب به کار ببرند.
برچسبها: زندان و جریمه برای ویروسنویسان در ژاپن,
فیس بوک تمام پیغامها و پستهای شما را ذخیره میکند، حتی مطالبی که اقدام به انتشار آنها نکردهاید.
به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات و به نقل ازایتنا هر کاربر شبکههای اجتماعی، زمانی از انتشار نوشتهای یا به اشتراک گذاشتن موضوعی پشیمان شده است و شاید حتی قبل از اقدام به انتشار مطلب آن را پاک کرده باشد.

به گزارش جنیفر گلبک، فیس بوک نوشتههای پاک شده منتشر نشده آنها را به طور کامل از بین نمیبرد. در حقیقت فیسبوک از یک کد مخصوص استفاده میکند که زمانی که شما پیغامیرا مینویسید، اما به هر دلیلی آن را ارسال نمیکنید، اطلاعات این پیام در مرکزهای دادهای این سایت ذخیره میکند.
گلبک اشاره میکند که آدام کرامر، محقق اطلاعاتی فیسبوک و سائوویک داس، دانشجوی دکترا در حال تحقیق روی کاربران فیسبوک هستند. این افراد با بررسی متنها و پیغامهای کنسل شده به دنبال پیدا کردن دلیلی برای « خود سانسوری» کاربران فیسبوک هستند.
برچسبها: فیس بوک پیغامها و پستهای شما را ذخیره میکند,
- Asus Eee PC 1005P : این مدل که در دو رنگ سفید و مشکی در بازارهای داخلی موجود است یکی از کلاسیک ترین و با کیفیت ترین مدل های فعلی به حساب می آید. مشخصات این مدل کاملا منطبق بر استانداردهای نانوشته و تغییر ناپذیر جاکم بر این گروه است. پردازنده 1.66 گیگاهرتزی دستگاه از نوع Intel Atom N450 با 512 کیلوبایت حافظه کش L2، در کنار یک گیگابایت حافظه RAM به فرم DDRII در یک قالب تک کاناله است. صفحه نمایش دستگاه 10.1 اینچی با وضوح 600×1024 پیکسل با نور پس زمینه LED ست. هارد دیسک داخلی این مدل 160 گیگابایت با چرخش 5400 دور در دقیقه است و باتری شش سلولی آن نیز بر طبق گفته های شرکت تا 11 ساعت توانائی تامین انرژی دستگاه را خواهد داشت. از جمله پورت های حاضر در این مدل می توان به کارت خوان، پورت شبکه RJ45، خروجی VGA و جک های ورودی و خروجی صدا اشاره کرد. تاچ پد این مدل نیز از نوع چند لمسی ست. قیمت حال حاضر مدل 1005P در حدود 405 هزار تومان است.- Asus Eee PC 1001PX : این مدل که در سه رنگ سفید، سیاه و آبی ارائه شده است تقریبا از هر لحاظ شباهت کاملی با مدل 1005 دارد. استفاده از همان پردازنده N450 اینتل اتم در کنار حافظه 1 گیگابایتی، 160 گیگابایت هارد دیسک داخلی و استفاده از چیپ ست گرافیکی Intel M4500MHD تشابهات اصلی این دو مدل را تشکیل می دهند. برای این مدل دو باتری 3 و 6 سلولی در نظر گرفته شده که در کمترین حالت وزن دستگاه را به 1.27 کیلوگرم می رساند. صفحه نمایش این مدل نیز 10 اینچی با وضوح 600×1024 پیکسل است. قیمت این مدل حول و حوش 380 هزار تومان است.
- Asus Eee PC 1008HA : این مدل که از طراحی زیبائی برخوردار است در بیشترین حالت تنها 2.5 سانتیمتر قطر داشته و وزن آن نیز تنها 1.1 کیلوگرم است. وضوح صفحه نمایش 10.1 اینچی این مدل همچنان 600×1024 پیکسل یا به عبارتی دیگر WSVGA است. پردازنده N280 این مدل 1.66 گیگاهرتزی ست و همچنان از 512 کیلوبایت حافظه کش سطح 2 بهره می برد. 160 گیگابایت حافظه داخلی همراه با 1 مگابایت حافظه RAM سایر مشخصات اصلی مرتبط با این مدل را تشکیل می دهند. یکی از جذابیت های این مدل پورت VGA پنهان شده در کف آن است. قیمت این مدل نسبتا کمیاب در حدود 530 هزار تومان است از این مدل نمونه دیگری با طرحی بسیار زیبا با نام 1008p Karim Rashid هم موجود است که بجز افزایش ظرفیت هارد تعییر خاص دیگری نکرده و با قیمتی در حدود 500 هزار تومان ارائه شده است.
- Asus Eee PC 1018P : این مدل 10 اینچی دارای پردازنده Intel Atom N455 با فرکانس 1.83 گیگاهرتز که نسبت به N450 بهبود یافته است. حافظه کش این مدل البته همچنان 512 کیلوبایت باقی مانده است. صفحه نمایش 10 اینچی با وضوح 600×1024 پیکسل، یک گیگابایت حافظه RAM به فرم DDR3، هارد دیسک داخلی 250 گیگابایتی و وب کم 0.3 مگاپیکسلی دیگر مشخصات این مدل را تشکیل میدهد. 1018P تنها 1.1 کیلوگرم وزن دارد و قیمت آن حوالی 510 هزار تومان است.
- Asus Eee PC S101 : این نت بوک زیبا که تنها 1 کیلوگرم وزن دارد دارای صفحه نمایش 10.2 اینچی با وضوح 600×1024 پیکسل بوده و پردازنده آن نیز مدل Atom N270 با فرکانس 1.66 گیگاهرتز است. 160 گیگابایت هارد، 1 گیگابایت حافظه RAM به فرم DDR2 و سه پورت USB 2.0 مشخصات اصلی S101 را تشکیل می دهند. قیمت حال حاضر این مدل که در چهار رنگ قهوه ای، کرمی، مشکی و خاکستری تولید می شود در حدود 550 هزار تومان است.
- Asus Eee PC 1215N : این محصول نسبتا گرانقیمت را می توان در حال حاضر پیشرفته ترین ترین نت بوک مبتنی بر پردازنده های Atom به حساب آورد. صفحه نمایش این مدل 12.1 اینچی با وضوح 768×1366 پیکسل است و از پردازنده دو هسته ای Intel Atom D525 با فرکانس 1.83 گیگاهرتز در آن استفاده شده است. 2 گیگابایت حافظه RAM به فرم DDR3 و 250 گیگابایت حافظه هارد دیسکی در این مدل حضور دارند. یک خروجی HDMI و دو خروجی Optional برای USB 3.0 دیگر نکات مهم در رابطه با 1215 را تشکیل می دهند. وزن این مدل 1.45 کیلوگرم است و در سه رنگ مشکی، نقره ای و قرمز با قیمتی حوالی 720 هزار تومان در بازار دیده می شود که با این قیمت البته اندکی از محدوده معمول نت بوکی به دور می افتد.
2- Acer : مدل های نت بوکی این برند شامل مدل های متعدد حاضر در کلاس Aspire One و یکی دو مدل متفرقه می شود که طرح ها و سایزهای متنوعی در آن به چشم می خورد. برخی از بهترین های ایسر در این کلاس شامل این موارد می شوند:- Acer Aspire One D255 : این مدل پایه ای ترین نت بوک ایسر و یکی از ارزن قیمت ترین های بازار در این کلاس است. مشخصات قابل حدس این دستگاه شامل صفحه نمایش 10.1 اینچی 600×1024 پیکسلی، پردازنده Atom N450 با فرکانس 1.66 گیگاهرتز، یک گیگابایت حافظه RAM از نوع DDR2، هارد دیسک 250 گیگابایتی و سیستم عامل ویندوز Seven Starter است. این مدل به باتری 6 سلولی مجهز بوده و سه پورت USB 2.0 دارد. وزن دستگاه 1.250 کیلوگرم است و با قیمتی حول و حوش 330 هزار تومان می توان آن را تهیه کرد.
- Acer Aspire One D260 : مشخصات این مدل تفاوت چندانی با D255 نداشته و این مدل را می توان آپدیت مشابه ای از D255 به حساب آورد. در این مدل نیز از همان پردازنده و همان صفحه نمایش 10 اینچی WSVGA استفاده شده و از یک گیگابایت RAM و 250 گیگابایت حافظه H.D.D در آن استفاده شده است. باتری 6 سلولی، سه پورت USB، وزن 1.1 کیلوگرمی و قیمتی در حدود 420 هزار تومان سایر مشخصات این مدل را تشکیل می دهند.
- Acer Aspire 1410 : این مدل که به دسته Aspire One تعلق ندارد دارای صفحه نمایش 11.6 اینچی با وضوح 768×1366 پیکسل و پردازنده Intel Celecron 743 با فرکانس 1.3 گیگاهرتز است. این پردازنده از لحاظ قدرت در سطح بسیار بالاتری از نمونه های Atom قرار می گیرد. حافظه RAM این مدل 2 گیگابایت از نوع DDR2 بوده و از هارد 250 گیگابایتی برخوردار است. سه پورت USB 2.0، خروجی HDMI و باتری 6 سلولی با دوام 6 ساعته دیگر مشخصات این مدل که قیمتی حول و حوش 510 هزار تومان دارد را تشکیل می دهند.
- Gateway 1456u : شرکت Gateway که توسط ایسر خریداری شده در حال حاضر چند مدل مناسب در کلاس نت بوکی ارائه می دهد. پیشرفته ترین مدل در این جمع مدل 1456u است این مدل از همان صفحه نمایش 11.6 اینچی یا با وضوح 768×1366 پیکسلی مدل قبلی استفاده می کند اما پردازنده آن اندکی قویتر شده و به Intel SU4100 با سرعت 1.3 گیگاهرتز و با 2 مگابایت حافظه کش L2 رسیده است. 4 گیگابایت حافظه DDR2 و هارد دیسک 500 گیگابایتی وجوه کاملا حرفه ای این مدل که با سایر نت بوک های هم رده کاملا متفاوت است را مشخص می کند. باتری 6 سلولی این مدل تا 7 ساعت استفاده مداوم را تضمین می کند. خروجی HDMI، سه پورت USB و کارت خوان 5.1 دیگر مشخصات این نمونه 640 هزار تومانی را تشکیل می دهند.
3- MSI : نت بوک های رسمی شرکت MSI عمدتا در زیر گروه Wind محصولات این شرکت یافت می شوند هرچند که به مانند Acer و gateway گه گاه مدل های متفرقه دیگری که از لحاظ مشخصات و قیمت به دسته نت بوکی نزدیک می شوند را نیز باید به این جمع اضافه کرد. برخی از مدل های اصلی MSI در این دسته عبارتند از:- MSI Wind U135 : این مدل دارای صفحه نمایش 10 اینچی WSVGA با پردازنده N450 اتم در کنار یک گیگابایت حافظه داخلی و هارد دیسک 160 گیگابایتی ست. باتری سه سلولی این مدل وزن دستگاه را تا رقم 1.1 کیلوگرم کاهش داده است. قیمت این مدل در حدود 390 هزار تومان است
- MSI Wind U160 : این مدل از همان پردازنده N450 مدل قبلی و صفحه نمایش 10 اینچی WSVGA استفاده می کند اما سایز هارد دیسک این مدل به 250 گیگابایت رسیده و باتری آن نیز 6 سلولی شده است تغییراتی که وزن دستگاه را به 1.180 کیلوگرم رسانیده است. قیمت این مدل حدود 520 هزار تومان است.
- MSI U200 : این نمونه دارای صفحه نمایش 12 اینچی با وضوح 768×1376 پیکسل است که از پردازنده Core2 Solo SU3500 با فرکانس 1.4 گیگاهرتز بهره می برد. حافظه RAM این مدل 2 گیگابایت از نوع DDR3 ست و ظرفیت هارد دیسک آن 320 گیگابایت است. دو پورت USB، خروجی HDMI و VGA و کارت خوان SDHC سایر مشخصات مهم این مدل را تشکیل می دهند. باتری 6 سلولی این مدل به لطف پردازنده کم مصرف آن تا 6.5 ساعت دوام مصرف دارد. قیمت این مدل در حدود 630 هزار تومان است.
4- HP : مدل های نت بوکی این شرکت با پسوند Mini ارائه می شوند و به لحاظ تعدد و تنوع در ردیف پائین تری نسبت به سایر نت بوک ها قرار می گیرد. از جمله تنها مدل های حاضر در بازار داخلی این برند می توان به Mini 210 اشاره کرد:- HP Mini 210 : این مدل با طرح بسیار زیبا و تنوع رنگ دلربای خود یکی از زیبارویان اصلی این کلاس به حساب می آید. گذشته از مسائل ظاهری مشخصات سخت افزاری این مدل اما تغییر چندانی نسبت به آنچه از یک نت بوک انتظار داریم ندارد. صفحه نمایش این مدل 10 اینچی با وضوح WSVGA است و پردازنده آن نیز همان N450 اینتل اتم با فرکانس 1.66 گیگاهرتز است. 1 تا 2 گیگابایت حافظه RAM، هارد دیسک 160 یا 320 گیگابایتی و اتصال بلوتوث و وای فای در کنار سه پورت USB و وزن 1.220 کیلوگرمی دیگر موارد قابل ذکر در مورد Mini 210 را تشکیل می دهند. قیمت این مدل در حالت پایه در حدود 420 هزاز تومان است.
5- Dell : این شرکت نیز برخلاف رده بسیار فعال لپ تاپی خود در رده نت بوکی فعالیت چندانی ندارد. تنها مدل قابل اشاره این برند در بازارهای داخلی به نسخه جدید Mini 10 تعلق دارد:- Dell Mini 10 : این مدل 10 اینچی همچون اغلب مدل های این کلاس به پردازنده Atom N450 مجهز است و 1 گیگابایت RAM به فرم DDR2 دارد. هارد دیسک 160 گیگابایتی، باتری 6 سلولی، کارت خوان چند منظوره و اتصال وای فای تجهیزات معدود این نت بوک 390 هزار تومانی را تشکیل می دهند.
6- Lenovo : نت بوک های این شرکت زیر عنوان کلی IdeaPad ارائه شده و از معدود نمونه هائی ست که مشخصات کلاسیک این دسته را اندکی با تغییر روبرو ساخته ست. آخرین مدل های S10 این شرکت دارای مشخصات زیر است.- Lenovo IdeaPad S10-3s : این مدل 10.1 اینچی وضوح صفحه نمایش را برای نخستین بار در این سایز به 720×1280 پیکسل ارتقا داده و پردازنده دستگاه را نیز به مدل دو هسته ای جدید Atom N550 با فرکانس 1.5 گیگاهرتز و 1 مگابایت حافظه کش L2 تغییر داده است. حافظه 2 گیگابایتی این مدل از نوع DDR3 با باس 1333 است و حافظه داخلی آن نیز 250 گیگابایت است. سه پورت USB 2.0 در این مدل به چشم می خورد و باتری 6 سلولی ان نیز تا 7 ساعت کارکرد مداوم دستگاه را تضمین می کند. وزن این نت بوک 1.1 کیلوگرم است و قیمت آن نیز 450 هزار تومان است.
- Lenovo IdeaPad S10-3t : این مدل ترکیبی از یک نت بوک و یک تبلت است که صفحه نمایش آن با چرخشی 180 درجه حول لولای مرکزی خود بصورت معکوس بروی صفحه کلید دستگاه قرار می گیرد. صفحه نمایش این مدل یک نمونه 10.1 اینچی با وضوح 600×1024 پیکسل با قابلیت لمسی خازنی ست و از پردازنده Atom N450 در کنار 2 گیگابایت RAM، هارد دیسک 250 گیگابایتی و 2 پورت USB و اتصال Wi-Fi بهره می برد. این تبلت/نت بوک کارآمد وزنی در حدود 1.2 کیلوگرم داشته و قیمتی حول و حوش 440 هزار تومان دارد.
7- Samsung : شرکت سامسونگ نیز از جمله دیگر برندهای فعال در این زمنیه است که علاوه بر امکانات همیشگی این کلاس طراحی زیبا و پشتیبانی مناسبی را از مدل های جدید خود در این رده بعمل می آورد که از این لحاظ بعلت پیشتبانی کامل نماینده اصلی این برند در بازارهای داخلی از این مدل ها مشکلی از بابت گارانتی این محصولات دیده نمی شود. ارائه یک DVD-Writer اکسترنال رایگان به همراه این نمونه ها از جمله موارد دیگری ست که امتیار ویژه دیگری برای سامسونگ در میان نمونه های دیگر به همراه می آورد. جدیدترین نت بوک های سامسونگ در بازارهای داخلی شامل این موارد می شوند:- Samsung N208 : این مدل یک نمونه 10.1 اینچی با وضوح صفحه نمایش WSVGA است که به پردازنده اصلی این کلاس یعنی Intel Atom N450 با فرکانس 1.66 گیگاهرتز مجهز شده است. حافظه RAM این مدل 1 گیگابایت از نوع DDR2 ست و از 250 گیگابایت حافظه داخلی بهره می برد. وب کم، بلوتوث پر سرعت ورژن 3.0، گیرنده Wi-Fi داخلی و اتصال LAN از جمله دیگر نکات مهم قابل ذکر در مورد این مدل است. وزن این دستگاه تنها 1.2 کیلوگرم است و قیمت آن در بازارهای داخلی حول و حوش 450 هزار تومان است.
- Samsung N148P : این مدل که از لحاظ مشخصات در رده نسبتا نزدیکی با مدل قبلی به سر می برد دارای صفحه نمایش 10.1 اینچی با وضوح 600×1024 پیکسل و پردازنده Intel Atom N450 با فرکانس 1.66 گیگاهرتز و 512 کیلوبایت حافظه سطح 2 کش است. 1 گیگابایت حافظه RAM به فرم DDR2 در کنار هارد دیسک 160 گیگابایتی، باتری 6 سلولی، گیرنده Wi-Fi و بلوتوث نسخه 3.0 سایر مشخصات این نت بوک 1.260 کیلوگرمی که در سه رنگ مشکی، سفید و قرمز با قیمتی در حدود 440 هزار تومان در بازار موجود است را تشکیل می دهند.
8- Sony : سونی یکی از معدود شرکت هائی بود که بسیار دیرتر از سایرین به این رقابت سر سخت وارد شد. نت بوک های شرکت سونی البته از لحاظ قیمتی فاصله مشخصی با دیگر مدل های این کلاس دارند که این موضوع بیش از آنکه به سخت افزارهای حاضر در این مدل ها باز گردد به کیفیت بدنه و البته نام سونی وابسته است. نت بوک های سونی در دو دسته سری W و سری P ارائه می شود که از جمله نمونه های حاضر در بازار آن می توان به W211 اشاره کرد.- Sony VAIO W211 : این مدل خوش ساخت که طراحی نسبتا مناسبی هم طراز با دیگر وایوهای این شرکت در آن به چشم می خورد از لحاظ مشخصات سخت افزاری تغییر چندانی نسبت به سایرین نداشته است. صفحه نمایش این مدل 10.1 اینچی با وضوح WSVGA است و پردازنده آن نیز همان N450 همیشگی با فرکانس 1.6 گیگاهرتز دز نظر گرفته شده. 1 گیگابایت حافظه RAM و هارد دیسک 250 گیگابایتی مشخصات اصلی این مدل را تکمیل می کنند. اتصال بلوتوث، وای فای، پورت LAN و باتری 6 سلولی نیز در W211 به چشم می خورند. قیمت این مدل حوالی 590 هزار تومان است.
9- Suzuki : این برند یکی از تازه واردان عرصه لپ تاپ و بحصوص رده نت بوکی ست از جمله مدل ها تازه وارد این برند می توان به مدل زیبای Neutron 1004 Sni اشاره کرد:- Suzuki Neutron 1004 Sni : این مدل دارای صفحه نمایش 10.1 اینچی WSVGA با پردازنده 1.66 گیگاهرتزی Atom N450، یک گیگاهرتز حافظه RAM به فرم DDR2، هارد دیسک 250 گیگابایتی همراه با وب کم، گیرنده Wi-Fi کارت خوان چندکاره و باتری 4 سلولی ست. قیمت این مدل در حدود 340 هزار تومان است.
برچسبها: معرفی نت بوک و قیمت های تقریبی,
ویروس نویسان، بدافزاری موسوم به Effusion ساخته اند که اختصاصا بر روی سرورهای وب Nginx و Apache فعالیت می کند.
این بدافزار قادر است بصورت آنی کدهای مخرب را به سایت هایی که بر روی سرورهای وب آلوده میزبانی می شوند، تزریق کند. بدافزار Effusion کدها را در ابتدا، انتها یا پس از نشانه (tag) خاص در این صفحات اضافه می کند. بدین ترتیب این بدافزار نفوذگران را قادر می سازد تا تنظیمات و کنترلها را از راه دور بر روی صفحات آلوده اعمال کنند. همچنین خرابکاران سایبری خواهند توانست با مهندسی اجتماعی سیستم های بازدیدکنندگان صفحات دستکاری شده را نیز آلوده کنند.
Effusion سرورهای وب Nginx نگارشهای ۰٫۷ تا ۱٫۴٫۴ و سرورهای وب Apache که بر روی نگارشهای ۳۲ و ۶۴ بیتی سیستمهای عامل Linux و FreeBSD اجرا می شوند را هدف قرار می دهد.
علاوه بر تشخیص نشانی IP و نوع مرورگر بازدیدکننده، Effusion می تواند کاربرانی که از سایتهایی خاص به صفحه دستکاری شده هدایت شده اند را نیز تشخیص و براساس دستورات برنامه نویسان به آنها واکنش نشان دهد.
همچنین در صورت داشتن دسترسی Root بر روی سیستم، بدافزار می تواند کنترل بیشتری بر روی سیستم داشته باشد.
از قابلیتهای جالب دیگر این بدافزار این است که برای مخفی ساختن خود و فرار از دست نرم افزارهای ویروس یاب، به محض مشاهده پروسه ای تهدیدآمیز، کدهای مخرب خود را حذف می کند.
برنامه نویسان Effusion در تالارهای گفتگو مبلغ ۲،۵۰۰ دلار را بابت عرضه نسخه اجرایی این بدافزار پیشنهاد کرده اند. بنظر می رسد در این مرحله این ویروس نویسان قصد فروش بدافزار Effusion را بصورت انبوه ندارند تا بتوانند بطور همزمان به پشتیبانی و توسعه بدافزار بپردازند.
هر چند که Apache پیش تر نیز توسط ویروسهای مشابه زیادی هدف قرار گرفته بود اما Effusion از معدود بدافزارهایی است که توانایی کار بر روی Nginx را نیز دارا می باشد.
براساس آخرین آمار، Nginx با سهم ۱۴ درصد، سومین نرم افزار سرور وب پس از Apache و Microsoft IIS است. توانایی Nginx در مدیریت تعداد زیاد درخواستهای همزمان سبب استفاده سایت های پرترافیکی همچون WordPress.com از این نرم افزار شده است.
برچسبها: Effusion، بدافزاری برای حمله به سرورهای Nginx و Apache,
استفاده از رمزهای عبور روز به روز آزار دهندهتر میشوند و شرکتهای مختلف نیز به دنبال روشهای گوناگون جایگزین رمز عبور هستند، رمزی که نیاز به وارد کردن هیچ متنی نداشته باشد. حال غولهای دنیای فناوری گرد هم آمدهاند تا روش بهتری را برای ورود به سیستمهای مختلف پیدا کنند.
گوگل مدتها است که بدنبال جایگزین رمز عبور است و حالا مایکروسافت نیز به گروه FIDO که شامل شرکتهای بزرگی همچون ال جی، لنوو و گوگل میشود، پیوسته است تا به همراه یکدیگر استاندارد جدیدی را برای تشخیص هویت افراد و ورود به سیستم بیابند. آنها بدنبال روشی هستند که خلاقانه و کارآمد باشد و در عین حال نیز امنیت بالایی را ارائه کند. روشی که آنها به دنبالش هستند، در دو مرحله و با فناوریهای خاصی، هویت کاربر را تشخیص میدهد.
براساس گزارش IDG گروه FIDO در اوایل سال 2012 تاسیس شده است و هدف آن نیز کاهش استفاده سرویسهای اینترنتی از رمز عبور است.
گوگل اخیرا با همکاری Yubico بر روی نوع جدیدی از تشخیص هویت کار کرد که در آن یک کلید رمز بر روی حافظه USB کپی میشود. در حقیقت کاربر اطلاعات مربوط به نام کاربری و رمز عبور خود را بصورت رمز گذاری شده بر روی حافظه فلش که YubiKey Neo نامیده میشود قرار میدهد و پس از آن تنها کافی است که حافظه فلش را به کامپیوتر متصل نموده رمز اولیه را وارد کرده و سپس اطلاعات مربوط به لاگین شخص در وب سایتهای مختلف از طریق حافظه فلش به مرورگر کروم ارسال میشود و کاربر در وب سایت مورد نظر لاگین میگردد.
حال باید منتظر ماند و دید که آیا این شرکتها قادر به تعریف استاندارد جدیدی برای تشخیص هویت کاربر یا حذف رمزهای عبور فعلی خواهند بود یا خیر.
برچسبها: مایکروسافت به جمع غولهای فناوری پیوست تا رمز عبور را یک بار برای همیشه حذف کنند,
طرح رمزنگاری HTTPS توسط حملهای جدید به نام BREACH مورد تهدید قرار گرفته که امکان دسترسی مهاجم به اعتبارنامه، آدرس پستالکترونیک و دیگر دادههای حساس را میدهد.
حمله شناسایی مرورگر و خروج از طریق فشرده سازی تطبیقی ابرمتن که به اختصار BREACH نام گرفته است روش جدیدی است که جهت ربودن علامت رمز ورود، شناسه نشست و دیگر اطلاعات حساس در ترافیک رمزنگاری شده SSL/TSL به کار گرفته میشود.
این روش قدرتمند که تنها در 30 ثانیه عمل میکند توسط Yoel Gluck به همراه دستیاران تحقیقاتیاش در همایش BlackHat ارایه شده و تمام محققان امنیتی را شوکه کرد.
ارتباط HTTPS امروزه برای رمز کردن و حفاظت از دادهها در بسیاری از شبکهها از جمله بانکها، تجارت الکترونیک و دیگر ساختارهای نیازمند محرمانگی اطلاعات به کار گرفته میشود.
BREACH هیچ گونه دادهای را Dectypt نمیکند بلکه در آن به دنبال قطعه رشتههای حساس میگردد که دارای الگوهای خاص هستند.
این کد سوء استفاده، از الگوریتم استاندارد Deflate compression استفاده میکند که توسط وبسایتها برای کاهش پهنای باند مورد استفاده قرار میگیرد.
برچسبها: تهدیدی جدید برای رمزنگاری HTTPS,
آنچه در این نوشته به آن توجه شده با این فرض صورت گرفته که هدف از بکارگیری تکنولوژی Wireless جهت راه اندازی شبکه LAN بصورت بی سیم است و شامل سناریو های ارتباطات Point-to-Point نمی شود.
در هر شبکه بی سیم Access Point ها نقش سرویس دهنده و کارت های شبکه بی سیم که ميتواند بصورت PCI، PCMCIA و USB باشند کاربران سیستم را تشکیل میدهد.
غالب تجهیزات بی سیم که برای برپایی شبکه LAN مورد استفاده قرار میگیرند مبتنی بر استاندارد 802.11 از نوع دید مستقیم هستند و گیرنده و فرستنده باید دید مستقیم به یکدیگر داشته باشند.
فاصله کاربر از Access Point، تعداد دیوارها، جنس دیوارها و نوع مصالح ساختمانی و مبلمان داخلی تاثیر گذار بر سرعت و برد شبکه دارد.
بالاترین سرعت قابل دسترس مطابق استانداردهای 802.11a و 802.11g معادل 54Mbps میباشد و سرعت های بالاتر از مکانیزم های نرم افزاری و شرایط خاص استفاده میکنند.
سرعتی که این تجهیزات مدعی آن هستند بر خلاف پیش فرض فکری بسیاری بصورت Half-Duplex است که برای مقایسه ظرفیت شبکه های بی سیم با شبکه های Ethernet باید رقم ارائه شده تجهیزات بی سیم را بر عدد دو تقسیم نمود.
در شبکه بی سیم Access Point دستگاهی است که میتوان آن را معادل هاب در شبکه Ethernet دانست و مانند هاب پهنای باند آن بصورت Shared در اختیار کاربران قرار میگیرد.
با توجه به اطلاعات بالا میتوان نتیجه گرفت که یک Access Point منطبق بر 802.11g دارای پهنای باند اشتراکی و Half-Duplex برابر 54Mbps میباشد . که میتوان گفت برابر 25Mbps بصورت Full-Duplex خواهد بود. از آنجایی که این پهنای باند اشتراکی میباشد چنانچه 5 کاربر از این Access Point بخواهند استفاده کنند هرکدام پهنای باندی برابر 5Mbps خواهند داشت مگر آنکه آنقدر خوش شانس باشند که در هر لحظه فقط یکی از این کاربران نیاز به دسترسی به منابع شبکه ای داشته باشد تا بتواند بتنهایی از 25Mbps استفاده نماید. پس محاسبه تعداد Access Pointهای مورد نیاز رابطه مستقیم با تعداد کاربران همیشه Online و میزان مصرف آنها دارد.
کاربران شبکه های بی سیم بیشترین رضایت را زمانی خواهند داشت که عمده کاربری آن جهت دسترسی به اینترنت و منابع اینترنتی باشد که برخوردای از 100Kbps هم برای کاربران کفایت خواهد کرد.
در هیچ کجا شما نمیتوانید یک خط نوشته پیدا کنید که شبکه های WLAN را جایگزینی برای شبکه های Ethernet معرفی کرده باشد! شبکه های WLAN یک راه حل هستند برای مواقعی که امکان کابل کشی و استفاده از شبکه Ethernet امکانپذیر نیست و یا اولویت با Mobility و یا حفظ زیبایی محيط است. سالن های کنفرانس، انبارها، محيط های کارخانه ای، کارگاه های عمرانی و محيط های نمایشگاهی بهترین نمونه ها برای استفاده موثر از شبکه های WLAN ميباشند.
و اما قابل توجه دوستان امنیتی! راه اندازی یک شبکه بی سیم بسیار راحت و سریع امکانپذیر است ولیکن به همین سادگی و سرعت نیز امکان رخنه در آن وجود دارد. روش های مختلفی جهت امن سازی این شبکه های توسعه داده شده که با صرف کمی وقت میتوان یکی از این روش ها را بکار برد تا از سوء استفاده و یا صدمه جلوگیری شود.
با توجه محدود بودن پهنای باند شبکه های بی سیم کد های مخرب مخصوصاً کرم های اینترنتی (Worm) بسادگی میتوانند در صورت ورود به شبکه Access Point را بدلیل بار مضاعف مختل کنند. حتماً در شبکه های بی سیم هر چند کوچک از وجود برنامه های آنتی ویروس و بروز بودن آنها اطمینان حاصل کنید.
بسیار اوقات حرکت Wormها باعث از کار افتادگی Access Point و اصطلاحاً Hang کردن آن میشود که ممکن است در برداشت اولیه خراب بودن Access Point منبع مشکل تشخیص داده شود.
باز يادآور میشوم شبکه های بی سیم حداقل با مشخصات فعلی یک راه حل هستند برای شرايطی که در آن امکان استفاده از Ethernet و کابل کشی وجود ندارد و نه یک جایگزین Ethernet و اگر کسی غیر از این به شما گفت میتوانید بصورت خیلی خاصی (Special) در صورتش نگاهی بیاندازید! بکارگیری از شبکه های بی سیم در کنار شبکه Ethernet برای کاربران Mobile که ممکن است هر لحظه با Laptop و یا PDA خود از گرد راه برسند و یا سالن کنفرانس و اجتماعات هموراه بسیار سودمند و رضایت بخش خواهد بود. همچنین امکانی که بصورت موقتی برپا شده اند نظیر پروژه های عمرانی و نمایشگاه ها و دفاتر استیجاری نیز در فهرست موارد کاربرد شبکه های بی سیم قرار دارند. آنچه در این نوشته به آن توجه شده با این فرض صورت گرفته که هدف از بکارگیری تکنولوژی Wireless جهت راه اندازی شبکه LAN بصورت بی سیم است و شامل سناریو های ارتباطات Point-to-Point نمی شود.
در هر شبکه بی سیم Access Point ها نقش سرویس دهنده و کارت های شبکه بی سیم که ميتواند بصورت PCI، PCMCIA و USB باشند کاربران سیستم را تشکیل میدهد.
غالب تجهیزات بی سیم که برای برپایی شبکه LAN مورد استفاده قرار میگیرند مبتنی بر استاندارد 802.11 از نوع دید مستقیم هستند و گیرنده و فرستنده باید دید مستقیم به یکدیگر داشته باشند.
فاصله کاربر از Access Point، تعداد دیوارها، جنس دیوارها و نوع مصالح ساختمانی و مبلمان داخلی تاثیر گذار بر سرعت و برد شبکه دارد.
بالاترین سرعت قابل دسترس مطابق استانداردهای 802.11a و 802.11g معادل 54Mbps میباشد و سرعت های بالاتر از مکانیزم های نرم افزاری و شرایط خاص استفاده میکنند.
سرعتی که این تجهیزات مدعی آن هستند بر خلاف پیش فرض فکری بسیاری بصورت Half-Duplex است که برای مقایسه ظرفیت شبکه های بی سیم با شبکه های Ethernet باید رقم ارائه شده تجهیزات بی سیم را بر عدد دو تقسیم نمود.
در شبکه بی سیم Access Point دستگاهی است که میتوان آن را معادل هاب در شبکه Ethernet دانست و مانند هاب پهنای باند آن بصورت Shared در اختیار کاربران قرار میگیرد.
با توجه به اطلاعات بالا میتوان نتیجه گرفت که یک Access Point منطبق بر 802.11g دارای پهنای باند اشتراکی و Half-Duplex برابر 54Mbps میباشد که میتوان گفت برابر 25Mbps بصورت Full-Duplex خواهد بود. از آنجایی که این پهنای باند اشتراکی میباشد چنانچه 5 کاربر از این Access Point بخواهند استفاده کنند هرکدام پهنای باندی برابر 5Mbps خواهند داشت مگر آنکه آنقدر خوش شانس باشند که در هر لحظه فقط یکی از این کاربران نیاز به دسترسی به منابع شبکه ای داشته باشد تا بتواند بتنهایی از 25Mbps استفاده نماید. پس محاسبه تعداد Access Pointهای مورد نیاز رابطه مستقیم با تعداد کاربران همیشه Online و میزان مصرف آنها دارد.
کاربران شبکه های بی سیم بیشترین رضایت را زمانی خواهند داشت که عمده کاربری آن جهت دسترسی به اینترنت و منابع اینترنتی باشد که برخوردای از 100Kbps هم برای کاربران کفایت خواهد کرد.
در هیچ کجا شما نمیتوانید یک خط نوشته پیدا کنید که شبکه های WLAN را جایگزینی برای شبکه های Ethernet معرفی کرده باشد! شبکه های WLAN یک راه حل هستند برای مواقعی که امکان کابل کشی و استفاده از شبکه Ethernet امکانپذیر نیست و یا اولویت با Mobility و یا حفظ زیبایی محيط است. سالن های کنفرانس، انبارها، محيط های کارخانه ای، کارگاه های عمرانی و محيط های نمایشگاهی بهترین نمونه ها برای استفاده موثر از شبکه های WLAN ميباشند.
راه اندازی یک شبکه بی سیم بسیار راحت و سریع امکانپذیر است ولیکن به همین سادگی و سرعت نیز امکان رخنه در آن وجود دارد. روش های مختلفی جهت امن سازی این شبکه های توسعه داده شده که با صرف کمی وقت میتوان یکی از این روش ها را بکار برد تا از سوء استفاده و یا صدمه جلوگیری شود.
با توجه محدود بودن پهنای باند شبکه های بی سیم کد های مخرب مخصوصاً کرم های اینترنتی (Worm) بسادگی میتوانند در صورت ورود به شبکه Access Point را بدلیل بار مضاعف مختل کنند. حتماً در شبکه های بی سیم هر چند کوچک از وجود برنامه های آنتی ویروس و بروز بودن آنها اطمینان حاصل کنید. بسیار اوقات حرکت Wormها باعث از کار افتادگی Access Point و اصطلاحاً Hang کردن آن میشود که ممکن است در برداشت اولیه خراب بودن Access Point منبع مشکل تشخیص داده شود.
باز يادآور میشوم شبکه های بی سیم حداقل با مشخصات فعلی یک راه حل هستند برای شرايطی که در آن امکان استفاده از Ethernet و کابل کشی وجود ندارد و نه یک جایگزین Ethernet و اگر کسی غیر از این به شما گفت میتوانید بصورت خیلی خاصی (Special) در صورتش نگاهی بیاندازید! بکارگیری از شبکه های بی سیم در کنار شبکه Ethernet برای کاربران Mobile که ممکن است هر لحظه با Laptop و یا PDA خود از گرد راه برسند و یا سالن کنفرانس و اجتماعات هموراه بسیار سودمند و رضایت بخش خواهد بود. همچنین امکانی که بصورت موقتی برپا شده اند نظیر پروژه های عمرانی و نمایشگاه ها و دفاتر استیجاری نیز در فهرست موارد کاربرد شبکه های بی سیم قرار دارند.
شبكه هاي تلفن همراه جايگزين شبكه هاي بي سيم Wi-Fi
شبكه هاي Wi-Fi به واسطه ايجاد امكان اتصال به اينترنت بدون نياز به كابل شبكه و با فاصله اي دور از آن، موجب استقلال بيشتر كامپيوترهاي كيفي شده اند. با وجود اين كه شبكه هاي Wi-Fi در دفاتر كار، خانه ها، فروشگاه ها و ساير مكان هاي شلوغ به درستي عمل مي كنند، اما باز هم داراي محدوديت هاي فراواني هستند؛ چرا كه اين شبكه ها در همه جا قابل دسترسي نبوده و امكان استفاده از آنها در حال حركت در يك اتومبيل يا قطار وجود ندارد.
توليد كنندگان كامپيوترهاي كيفي قصد دارند با افزودن ويژگي پوشش وسيع بي سيم (قابليت ارائه شده توسط شبكه هاي تلفن همراه) به نسل بعدي كامپيوترهاي كيفي خود، اين خلاء را پر كنند. با وجود اين كه براي استفاده از شبكه هاي بي سيم، كارت هاي PC در دسترس هستند، اما دسترسي توكار (همانند Wi-Fi توكار)، ويژگي است كه بيشتر مورد پسند واقع مي شود. شركت سوني (Sony) اولين سري از چنين كامپيوترهايي را تحت عنوان مدل Vaio WGN-T۳۵۰P با قيمت ۲۰۰ دلار روانه بازار كرد. اين مدل براي اتصال به شبكه تلفن همراه به يك مودم بي سيم مجهز است.
مهمترين مزيت استفاده از شبكه هاي مبتني بر تلفن نسبت به شبكه هاي Wi-Fi اين است كه در تمام مكان هاي داراي پوشش شبكه تلفن شامل بسياري از شهرها و روستاها، امكان دسترسي وجود دارد. جالب اين كه در هنگام جا به جايي نيز اتصال اينترنتي شما بدون هيچ مشكلي از يك آنتن تلفن همراه به ديگري منتقل مي شود و در صورت قطع اتصال، به آساني مي توانيد مجدداً ارتباط را برقرار كنيد.
بزرگترين نقص اين شبكه ها هزينه زياد، عدم انعطاف پذيري و سرعت پايين است. فرضاً يك كامپيوتر كيفي مانند كامپيوتر Vaio شركت سوني، تنها مي تواند شما را به يك سرويس بي سيم و يا در بهترين حالت به يكي از دو فنآوري موجود بي سيم متصل نگه دارد كه اين ناشي از عدم انعطاف پذيري لازم است. از نظر سرعت نيز، سريع ترين سرويس شبكه هاي تلفن همراه، سرعتي بين ۱۰۰ تا ۲۰۰ كيلوبايت در ثانيه در اختيار قرار مي دهد، اما در عمل چنين نيست و مودم ها موجب مي شوند كه اطلاعات حداكثر با سرعتي بين ۳۰ تا ۵۰ كيلو بايت در ثانيه انتقال يابند؛ در حالي كه شبكه Wi-Fi حداقل سرعتي معادل ۵۰۰ كيلو بايت در ثانيه و حتي گاهي بيش از اين در اختيار مي گذارد.
سوني با در اختيار گذاشتن نرم افزاري كه قابليت انتقال بين دو نوع شبكه را دارد، امكان استفاده از هر دو شبكه Wi-Fi و تلفن همراه را براي كاربران فراهم كرده است. احتمالاً روزي فرا مي رسد كه عمل انتخاب شبكه به طور خودكار و توسط نرم افزار انجام شده و نرم افزار بهترين و ارزان ترين شبكه را برايتان انتخاب مي كند.
به هر حال كامپيوترهاي كيفي مجهز به Wi-Fi قابليت حمل مورد نظر را در اختيار كاربران قرار مي دهد، اما اگر اتصالي را مي خواهيد كه در هر زمان و هر مكان برقرار شود، ويژگي توكار بهره گيري از شبكه هاي تلفن همراه، گزينه خوبي محسوب مي شود كه احتمالاً در آينده عموميت خواهد يافت.
WiFi برای تلفنهای همراه
شبکه های WiFi در باندهای رادیویی ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز عمل می کنند و بسته به استانداردی که دارند میتوانند دارای سرعت داده ای ۱۱ مگابیت در ثانیه (Mbps) و یا ۵۴Mbps باشند. با وجود اینکه این پهنای باند به نسبت شبکه های محلی و رایج Ethernet کمتر است، با این حال با توجه به مزایایی که دارد و نیز اینکه این پهنای باند حتی بیشتر از نیاز اغلب کاربران برای انجام کارهای روزمره می باشد، استفاده از آن بسیار فراگیر شده است.
WiFi علاوه بر استفاده برای ارتباط کامپیوترهای شخصی یا لپ تاپ در اتصال پرسرعت با اینترنت، قادر است امکان دسترسی به اینترنت یا هر شبکه دیگری را بصورت موبایل نیز فراهم نماید.
به همین علت، و بخاطر سادگی استفاده از این تکنولوژی، بیشتر تجارتها امروزه در حال استفاده از WiFi برای بخشی از شبکه های اطلاعاتی خود هستند. این تکنولوژی به کارمندان اجازه می دهد تا بطور آزاد از میان ساختمان ها تا درون اتاق جلسات عبور کنند و در عین حال به سرویسهای شبکه از طریق لپ تاپهایشان دسترسی داشته باشند.
WiFi همچنین میتواند راهی موثر و ارزشمند به منظور توسعه شبکه های داخلی، بدون صرف هزینه سیم کشی یک دفتر بشمار رود.
Bluetooth و WiFi هر دو به عنوان تکنولوژی های عامه پسند و محبوب بی سیم، طراحی، تولید و توسط مردم انتخاب شده اند، اما هدف آنها متفاوت است و نباید آندو را به عنوان تکنولوژی های رقیب در نظر گرفت.
Bluetooth برای استفاده در یک شبکه شخصی بی سیم، برای مثال جایگزینی کابل های بین کیبورد ها و PC طراحی شده است و دارای مصرف پایین برق و برد کوتاه است. در حالی که هدف از WiFi یک شبکه محلی بی سیم بوده که برد و پهنای باند بسیار وسیعتری دارد.
شبکه های WiFi در باندهای رادیویی ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز عمل می کنند و بسته به استانداردی که دارند میتوانند دارای سرعت داده ای ۱۱ مگابیت در ثانیه (Mbps) و یا ۵۴Mbps باشند. با وجود اینکه این پهنای باند به نسبت شبکه های محلی و رایج Ethernet کمتر است، با این حال با توجه به مزایایی که دارد و نیز اینکه این پهنای باند حتی بیشتر از نیاز اغلب کاربران برای انجام کارهای روزمره می باشد، استفاده از آن بسیار فراگیر شده است.
مهمترین استاندارادهای IEEE برای WiFi در خانواده ۸۰۲.۱۱ عبارتند از:
▪ ۸۰۲.۱۱a : که با ۵GHz کار می کند و دارای حداکثر پهنای باند ۵۴Mbps است.
▪ ۸۰۲.۱۱b : که با ۲.۴Ghz کار می کند و پهنای باند ۱۱Mbps را تامین می کند.
▪ ۸۰۲.۱۱g : که با ۲.۴Ghz کار می کند و پهنای باند ۵۴Mbps را پشتیبانی می کند.
● کاربردهایی در صنعت تلفن همراه (موبایل)
موارد زیادی از کاربردهای تکنولوژی WiFi وجود دارد؛ برخی از مردم WiFi را روی Laptop و PC های خود در خانه یا محل کار استفاده می کنند. اما امروزه کاربردهای استفاده از این تکنولوژی در تلفن های همراه می تواند حتی بیشتر از استفاده در کامپیوتر ها باشد.
قابلیت Push Email می تواند یک محیط کاربردی بسیار مهم برای شرکتها باشد. با این روش شما می توانید گوشی موبایل را با Email Server شرکت مورد نظر مرتبط کرده حجم بالایی از اطلاعات را بین دستگاه موبایل و ایمیل سرور انتقال دهید. استفاده از WiFi به عنوان حاملی برای این انتقال درحالیکه سرعت download بالایی را تامین می کند به راحتی از هزینه انتقال اطلاعات با روشهای معمولی می کاهد.
VoIP (پروتوکل انتقال صدا برروی IP) تکنولوژی گسترده و مهم دیگری که امکان برقراری تماس تلفنی بر روی شبکه های کامپیوتری را ممکن می سازد. این تکنولوژی به نوبه خود می تواند به کاهش هزینه ارتباطات کمک کند.
Dual Mode Telephony، دستگاه های موبایل امروزه با استفاده از تکنولوژی WiFi قادر به برقراری تماسهایی به خوبی کیفیت تکنولوژی سلولی رایج می باشند. یکپارچگی این خصایص فواید بسیاری برای کاربران خانگی و شرکتی دارا ست، البته به شرط کاهش هزینه ها و نیز خصوصیات بیشتر. به این ترتیب شما روی موبایل خود هم سرویس اینترنت دارید و هم سرویس مکالمه تلفنی.
Internet browsing یا همان قابلیت نمایش صفحات اینترنت، از دیگر مزایای گوشی های WiFi فعال است که باید از آن یاد کرد. با پیشرفت تکنولوژی دستگاههای موبایل به صفحات نمایشگر با کیفیت بسیار بالا و انحلال رنگ بیشتری همراه شده اند.WiFi قابلیت مرور صفحات وب را با سرعت بالا فراهم کرده و بوضوع هزینه اینکار را نسبت به حالت عادی کاهش می دهد.
● آینده
WiMAX استاندارد دیگری است که توسط IEEE ۸۰۲.۱۶ مطرح شده و ارتباطات بی سیم تا شعاعی در حدود ۵۰ کیلومتر و پهنای باندی حدود ۷۰Mbps را فراهم میکند. این یک تکنولوژی جدید، بسیار مؤثر و کارا بوده و قدم بزرگتری بر فراز WiFi است.
آنچه بنظر می رسد آنست که بزودی شاهد موبایل هایی مجهز به تکنولوژی WiFi در فروشگاه ها خواهیم بود. این تکنولوژی فرصتهای کاری جدید بسیاری را برای اپراتورهای موبایل و سازنده های گوشی موبایل ایجاد خواهد کرد.
سرویس هایی نظیرPush Email ،VoIP و IMS و ... همه نسبت به آنچه احتمالآ اکنون ارائه می شوند ارزانتر خواهند شد و میزان بازده و کارایی این تکنولوژی می تواند ترافیک شبکه های موبایل را کاهش دهد.
تكنولوژی WiFi
WiFi روش بیسیم برای ایجاد و اداره شبكه است كه به آن شبكه سازی ۸۰۲.۱۱ و شبكه سازی بیسیم نیز گفته می شود . بزرگترین نقطه قوت WiFi ، سادگی آسان است . شما می توانید كامپیوترهای منزل یا محل كار خود را بدون نیاز به سیم به یكدیگر متصل كنید .
اگر در دفتر كار خود یك شبكه داشته باشید ، روش های بسیار زیادی برای اتصال كامپیوترهای شبكه شما به هم وجود دارد .
WiFi روش بیسیم برای ایجاد و اداره شبكه است كه به آن شبكه سازی ۸۰۲.۱۱ و شبكه سازی بیسیم نیز گفته می شود . بزرگترین نقطه قوت WiFi ، سادگی آسان است . شما می توانید كامپیوترهای منزل یا محل كار خود را بدون نیاز به سیم به یكدیگر متصل كنید . كامپیوترهایی كه شبكه را تشكلیل می دهند می توانند تا بیش از ۱۰۰ فوت از هم فاصله داشته باشند .
در این مقاله ما در مورد دو جنبه متفاوت WiFi بحث خواهیم كرد . اول ما در رابطه با تكنولوژی پایه كه امكان شبكه سازی WiFi را فراهم می كند بحث می كنیم .
سپس در مورد سخت افزار مورد نیاز برای ساخت شبكه WiFi توضیحاتی را ارائه می كنیم و سپس در مسیر درك مسائل مرتبط با تنظیم و دسترسی به یك WiFi hotspot در منزل به شما كمك می كنیم .
● شبكه Walkie_Talkie
اگر می خواهید با شبكه سازی بیسیم در ساده ترین سطح آن آشنا شوید ، یك جفت Walkie_Talkie ارزان قیمت ۵ دلاری را در نظر بگیرید . اینها رادیوهای كوچكی هستند كه قادر به ارسال و دریافت امواج رادیویی می باشند . وقتی در یك Walkie_Talkie صحبت می كنید ، صدای شما توسط یك میكروفون دریافت می شود . سپس به شكل یك فركانس رادیویی كد گذاری می شود و توسط آنتن آن ارسال می گردد . Walkie_Talkie دیگر می تواند امواج ارسال شده را توسط آنتن خود دریافت كند ، صدای شما را كه به شكل امواج رادیویی كد گذاری شده decode كند و آن را از یك بلند گو پخش نماید .
یك Walkie_Talkie نمونه مثل این ، با قدرت سیگنالی در حدود ۰.۲۵ وات امواج را ارسال می كند و برد آنها می تواند و برد آنها می تواند به حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ فوت برسد . بیایید تصور كنیم كه شما قصد دارید دو كامپیوتر را با استفاده از تكنولوژی Walkie_Talkie در یك شبكه به هم وصل كنید :
شما هر دو كامپیوتر با یك Walkie_Talkie تجهیز می كنید .
شما برای هر دو كامپیوتر روشی را برای مشخص نمودن اینكه آیا قصد ارسال یا دریافت امواج را دارد معین می نمایید .
شما روشی را بمنظور تبدیل كد های باینری ( دودویی ) ۰ و ۱ ها به دو beep متفاوت كه Walkie_Talkie بتواند آنها را ارسال و دریافت كند و بین beep ها و ۰ و ۱ ها عمل تبدیل به انجام برساند مشخص می كنید .
این سناریو عملاً كار می كند . تنها مشكلی كه در این زمینه وجود دارد این است كه نرخ تبادل داده بسیار آهسته و كند است . یك Walkie_Talkie ۵ دلاری برای كار با صدای انسان طراحی شده است ، بنابراین شما نمی توانید حجم زیادی از داده ها را به این روش ارسال كنید . شاید ۱۰۰۰ بیت در ثانیه .
● تكنولوژی رادیویی WiFi .
رادیوهایی كه در WiFi استفاده می شود خیلی با رادیوهای بكار رفته در Walkie_Talkie های ۵ دلاری متفاوت نیست . آنها از توانایی ارسال و دریافت برخوردار هستند . آنها دارای قابلیت و توانایی تبدیل ۰ و ۱ ها به امواج رادیویی و سپس تبدیل آنها به ۰ و ۱ ها هستند .
سه تفاوت عمده بین رادیوهای WiFi و Walkie_Talkie ها وجود دارد :
رادیوهای WiFi كه با استاندارد های ۸۰۲.۱۱b و ۸۰۲.۱۱g كار می كنند در ۲.۴GHz امواج را ارسال می كنند ، در صورتیكه آنهایی كه از استاندارد ۸۰۲.۱۱a تبعیت می كنند در ۵GHz امواج را ارسال می نمایند . Walkie_Talkie های عادی عموماً در ۴۹MHz كار می كنند . فركانس بالاتر امكان نرخ های داده ای بالاتر را فراهم می كند .
رادیوهای WiFi از تكنیك های كد گذاری پیشرفته تری استفاده می كنند كه بنوبه خود موجب نرخ های داده ای بالاتری می شود . برای ۸۰۲.۱۱a و ۸۰۲.۱۱g ، تكنیك بكار گرفته شده ، orth_ogonal freguency_division multiplexing (OFDM) نام دارد . برای ۸۰۲.۱۱b این تكنیك با عنوان : Complementary Code Kying(cck) شناخته می شود .
رادیوهای بكار رفته در WiFi از قابلیت تغییر فركانس ها برخوردار هستند .
كارت های ۶۰۲.۱۱b میتوانند مسیقیماً بر روی هر یك از این سه باند ارسال شوند ، یا می توانند پهنای باند رادیویی در دسترس را به چندین كانال و hop frequency بین آنها تبدیل كنند . مزیت frequency hopping در این است كه در مقابل اختلال و پارازیت بسیار ایمن تر است و به چندین عدد از كارت های WiFi اجازه می دهد بطور همزمان و بدون ایجاد اختلال در كار هم با یكدیگر مكالمه كنند .
بدلیل اینكه آنها امواج را با فركانس های بسیار بالاتری در مقایسه با Walkie_Talkie ها ارسال می كنند ، و بدلیل تكنیك های كدگذاری بكار رفته در آنها ، رادیوهای WiFi می توانند در هر ثانیه داده های بسیار زیادی را اداره و كنترل كنند .
۸۰۲.۱۱b می تواند تا ۱۱ مگابیت در ثانیه ( اگر چه ۷ مگابیت درثانیه معمول تر است ، و ۸۰۲.۱۱b در صورتیكه اختلال زیادی وجود داشته باشد تا كمتر از ۱ یا ۲ مگابیت در ثانیه تنزل می كند ) را handle كند . ۸۰۲.۱۱g و ۸۰۲.۱۱a می توانند تا ۵۴ مگابیت در ثانیه را handle كنند ( اگر چه ۳۰ مگابیت در ثانیه معمول تر است ) .
شما ممكن است از اینكه نامگذاری از كجا نشات گرفته است دچار كنجكاوی شوید . انستیتوی مهندسان الكتریك و الكترونیك استانداردها را ایجاد می كند ، و آنها این استانداردها را به شكل منحصر به فردی شماره گذاری می كنند . استاندارد ۸۰۲.۱۱ شبكه های بیسیم را در بر می گیرد . حروف b،a و g به سه نوع استاندارد متفاوت اشاره می كنند :
۸۰۲.۱۱b اولین نسخه ای بود كه به بازار مصرف رسید و كندترین و ارزان قیمت ترین در بین این سه استاندارد محسوب می شود . همانگونه كه در بالا اشاره شد ، ۸۰۲.۱۱b در ۲.۴GHz ارسال می شود و می تواند تا ۱۱ مگابیت در ثانیه را كند .
۸۰۲.۱۱a نسخه بعدی این استاندارد بود كه در ۵GHz عمل می كند و قادر است تا ۵۴ مگابیت در ثانیه را handle كند .
۸۰۲.۱۱g تلفیقی از هر دو مورد قبل است كه در ۲.۴GHz عمل می كند اما دارای سرعت ۵۴ مگابیت در ثانیه ای ۸۰۲.۱۱a است .
خوشبختانه ، تمام این تكنولوژی های رادیویی در كارت WiFi گنجانده شده است كه كاملاً هم مخفی است . در واقع ، WiFi ، یكی از ساده ترین تكنولوژی هایی است كه شما از آن استفاده كرده اید
● اضافه كردن WiFi به یك كامپیوتر
یكی از بهترین چیزها در مورد WiFi سادگی آن است . تعداد زیادی از laptop های جدید با كارت WiFi توكار به بازار عرضه شده اند ـ ـ در بسیاری از موارد شما برای شروع كار با WiFi مجبور به انجام هیچ كاری نیستید . همچنین افزودن یك كارت WiFi به یك laptop قدیمی تر یا به یك كامپیوتر رومیزی بسیار ساده است . كاری كه باید انجام دهید عبارت است از :
یك كارت شبكه ۸۰۲.۱۱b ، ۸۰۲.۱۱a یا ۸۰۲.۱۱g بخرید . ۸۰۲.۱۱g از مزیت سرعت های بالاتر و قابلیت كار و تطابق مناسب در تجهیرات ۸۰۲.۱۱b برخوردار است .
برای یك laptop ، این كار بطور معمول یك كارت PCMCIA كه آن را در شكاف PCMCIA كامپیوتر قابل حمل خود قرار می دهید خواهد بود . یا می توانید یك آداپتور بیرونی كوچك خریداری كنید و آن را به یك درگاه USB وصل كنید .
برای یك كامپیوتر رو میزی ، شما می توانید یك كارت PCI كه آن را در داخل كامپیوتر نصب می كنید خریداری كنید و یا یك آداپتور بیرونی كوچك كه می توانید از طریق كابل USB آن را به كامپیوتر متصل كنید تهیه نمایید .
كارت را نصب كنید .
درایورهای كارت را نصب كنید .
به hotspot دسترسی پیدا كنید .
یك hotspot عبارت است از یك نقطه برای یك شبكه WiFi كه یك جعبه كوچك است كه به اینترنت متصل شده است . این جعبه شامل یك رادیوی ۸۰۲.۱۱ است كه می تواند بطور همزمان با بیش از ۱۰۰ كارت ۸۰۲.۱۱ صحبت كند . در حال حاضرWiFi hotspot های زیادی در مكان های مثل رستوران ها ، هتل ها ، كتابخانه ها و فرودگاه ها وجود دارد . شما همچنین می توانید hotspot خودتان را به روشی كه ادامه این مقاله خواهید دید در منزل ایجاد كنید .
● پیكربندی WiFi
در جدیدترین كامپیوتر های موجود ، یك كارت ۸۰۲.۱۱ به شكل اتوماتیك به یك ۸۰۲.۱۱ hotspot وصل می شود و از این طریق یك ارتباط شبكه ای بوجود می آید . به محض اینكه شما كامپیوترتان را روشن می كنید . كامپیوتر متصل می شود و شما می توانید با استفاده از WiFi به مرور وب بپردازید ، نامه الكترونیكی ارسال و دریافت كنید و غیره . در كامپیوتر های قدیمی تر شما اغلب باید سه مرحله ساده زیر را برای اتصال به یك hotspot پشت سر بگذارید :
به نرم افزار كارت ۸۰۲.۱۱ مراجعه كنید ـ ـ معمولاً آیكونی در syatemtray در سمت راست پائین صفحه برای كارت وجود دارد .
در داخل نرم افزار بر روی Search Button كلیك كنید . كارت بمنظور یافتن تمامی hotspot های در دسترس در آن ناحیه به جستجو می پردازند و لیستی از آنها را به شما نشان می دهد .
برروی یكی از hotspot ها دبل كلیك كنید و به آن متصل شوید .
در تجهیزات بسیار قدیمی ۸۰۲.۱۱ ویژگی جستجوی اتوماتیك وجود ندارد . شما باید چیزی با نام SSID of the hotspot ( معمولاً یك كلمه كوتاه متشكل از ۱۰ كاراكتر یا كمتر ) و همچنین شماره كانال ( یك عدد صحیح بین ۱ و ۱۱ ) را پیدا كنید و این دو نوع اطلاعات را بصورت دستی تایپ كنید . تمام كاری عملیات جستجو انجام می دهد دریافت این دو قطعه اطلاعاتی از سیگنال های رادیویی كه توسط hotspot ایجاد شده و نمایش آنها به شما است .
● امنیت WiFi
هات اسپات های WiFi می توانند باز یا منبع باشند . اگر یك hotspot باز باشد ، بنابراین هر كسی با یك كارت WiFi می تواند به hotspot دسترسی پیدا كند . اما اگر ایمن باشد ، كاربر نیاز به آگاهی از یك WEP key برای اتصال خواهد داشت . WEP به معنای Wired Equivalent Privacy است و یك سیستم رمز گذاری برای داده هایی است كه ۸۰۲.۱۱ از طریق هوا ارسال می كند . WEP دارای دو نسخه است .
رمز گذاری ۶۴ بیتی ( كه در واقع ۱۰۴ بیتی است ) . رمز گذاری ۴۰ بیتی استاندارد اصلی و اولیه بود اما امكان شكستن آن بسیار ساده بود . رمز گذاری ۱۲۸ بیتی بسیار ایمن تر است و چیزی است كه اغلب مردم در صورتیكه WEP را فعال كنند از آن بهره می گیرند . برای یك كاربر اتفاقی و گذری ، WEP غیر قابل دسترسی است مگر اینكه از WEP key آگاهی داشته باشد .
اگر یك hotspot را منزلتان تنظیم می كنید ، بمنظور جلوگیری از دسترسی اتفاقی همسایگان به شبكه خود بهتر است كه از رمز گذاری ۱۲۸ بیتی استفاده كنید . چه در خانه باشید و چه در جاده ، شما باید WEP key را بدانید و سپس برای دسترسی به شبكه باید آن را در داخل نرم افزار كارت WiFi وارد كنید .
● تنظیم یك hotspot در خانه
تنظیم یك hotspot در منزل خودتان كار بسیار ساده ای است كه می توانید به یكی از دو روش زیر آن را انجام دهید :
اگر از قبل دارای تعدادی كامپیوتر هستید كه از طریق یك شبكه Ethernet به یكدیگر متصل شده اند و قصد افزودن یك hotspot بیسیم به این شبكه را دارید ، شما می توانید یك نقطه دسترسی بیسیم یا Wireless Access Point خریداری كنید و آن را به شبكه اترنت خود متصل كنید .
اگر برای اولین بار است كه یك شبكه را در منزل خود راه اندازی می كنید ، یا اگر در حال ارتقاء ، هستید ، می توانید یك مسیر یاب نقطه دسترسی بیسیم خریداری كنید كه یك جعبه است كه در آن :
۱) ـ یك درگاه برای اتصال مودم كابلی یا مودم .
۲) یك مسیر یاب
۳) یك هاب اترنت و
۴) یك دیواره آتش
۵) یك نقطه دسترسی بیسیم وجود دارد .
شما می توانید كامپیوتر های منزلتان را به وسیله كابل های معمولی اترنت یا با استفاده از كارت های بیسیم به این جعبه وصل كنید . هر روشی را كه انتخاب كنید ، وقتی نقطه دسترسی بیسیم خود را روشن می كنید ، دارای یك WiFi hotspot در خانه تان خواهید شد .
در یك خانه نمونه ای ، hotspot جدید شما پوششی در حدود ۱۰۰ فوت ( ۵/۳ متر ) در تمام جهات برای شما فراهم می كند ، اگر چه دیوارها و كف این محدوده را كاهش می دهد . بنابراین ، شما باید از یك سطح پوشش مناسب در یك خانه معمولی برخوردار باشید . برای یك خانه بزرگ ، شما می توانید تقویت كننده های سیگنال گران قیمتی را خریداری كنید تا محدوده hotspot را وسعت ببخشد .
اگر شبكه ۸۰۲.۱۱ خود را از ابتدا تنظیم می كنید ، مجبور به انتخاب بین ۸۰۲.۱۱b ، ۸۰۲.۱۱a ، و ۸۰۲.۱۱g خواهید بود . ۸۰۲.۱۱b كمی گران تر ، اما ۵ برابر سریع تر است . اگر حجم بالایی از تبادل فایل بین كامپیوتر های موجود در منزل شما انجام می گیرد ، ۸۰۲.۱۱g روشی كاملاً جدید برای انجام این كار است .
● پیكر بندی یك hotspot جدید در منزل
بیشتر نقاط دسترسی بیسیم با مقادیر پیش فرض توكار عرضه می شوند . وقتی آنها را وصل كردید ، در ۹۰ درصد موارد با این مقادیر پیش فرض شروع به كار می كنند . هر چند ممكن است قصد داشته باشید این مقادیر پیش فرض را تغییر دهید . شما معمولاً باید سه نوع تنظیم را در نقطه دسترسی خود اعمال كنید : SSID
ـ ـ كه معمولاً بصورت پیش فرض دارای نام كارخانه سازنده خواهد بود . شما می توانید آن را مطابق با هر كلمه یا جمله ای كه مد نظر دارید تنظیم كنید .
كانال ـ ـ كه معمولاً بر روی كانال ۶ تنظیم شده . هر چند ، اگر همسایه نزدیك شما نیز از یك نقطه دسترسیی استفاده كند كه برروی كانال ۶ تنظیم شده باشد ، اختلال ایجاد می شود . هر كانال دیگری بین ۱ تا ۱۱ را انتخاب كنید .
یك راه ساده برای اینكه ببینید آیا همسایه شما نیز از یك نقطه دسترسی استفاده می كند بكارگیری ویژگی جستجو است كه به همراه كارت بیسیم شما عرضه می شود .
WEP keyـ ـ بصورت پیش فرض ، غیر فعال است . اگر می خواهید آن را كار بیندازید ، باید یك WEP key را وارد كرده و روش رمز گذاری ۱۲۸ بیتی را فعال كنید .
نقاط دسترسی به همراه دستورالعمل های ساده ای برای تغییر این سه مقدار عرضه می شوند . معمولاً شما این كار را با یك مرور گر وب انجام می دهید .
وقتی به شكل مناسب و صحیح پیكربندی شود ، شما می توانید از hotspot جدید خود برای دسترسی به اینترنت از هر جایی در منزل خود استفاده كنید .
شبكه هاي بي سيم و تكنولوژي WI-FI
با گسترش روز افزون فن آوری اطلاعات وپیشرفته شدن شبکه های کامپیوتری ونیاز به تبادل اطلاعات با سرعت بالا احتیاج به این تکنولوژی بیش از پیش محسوس می باشد.ارتباط شبکه های کامپیوتری به روش سیمی در مسافت های طولانی دارای محدودیت های سرعت ارتباط و مستلزم هزینه های زیاد است.لذا برای حل این مشکل اندیشمندان درصدد برآمدند تااز طریق شبکه های بی سیم محدودیت های موجود را رفع کنند.البته لازم به ذکر است شبکه های بی سیم دارای محدودیت فاصله می باشند به گونه ای که حداکثر فاصله پوشش شبکه های بیسیم ۱۲۰ الی ۱۵۰ کیلومتر است ولی در مقایسه با شبکه های سیمی مزیت های قابل توجهی دارند. برای نمونه میتوان به سرعت بالا نداشتن شارژ ماهیانه هزینه های جاری اشاره کرد. سرعت پیشرفت این نوع شبکه ها به گونه ای بوده است که در حال حاضر اکثر ادارات وسازمان های دولتی ویا موسسات خصوصی به طور چشم گیری از این تکنولوژی استقبال کردند. توضیح دیگر اینکه :شبکه های بی سیم با استفاده از تکنولوژی wi-fi و براساس امواج كار ميكند كه اين امواج داراي فركانس هايي هستند كه ISM ناميده ميشوند. فركانس هاي ISMبه عنوان فركانس هاي آزاد در دنيا معرفي شده و احتياج به داشتن هيچگونه مجوز يا مدرك از سازمان خاصي نمي باشد. يكي ديگر از مزاياي برتر شبكه هاي بي سيم امكان استفاده از اين شبكه ها در جاهايي كه حتي از امكانات مخابراتي نيز بي بهره اند، به طور مثال به وسيله اين ارتباطات مي توان خطوط تلفن را به محل هاي فاقد امكانات منتقل كرد ويا مي توان تصاوير را به صورت واقعي انتقال داد. شايد مهمترين مزيت شبكه هاي بي سيم قابليت متحرك بودن آن مي باشد بدين معني كه كاربر ميتواند بدون نياز به استفاده از كابل به شبكه متصل شده واطلاعات مورد نظر رادريافت يا انتقال دهد. همين امر باعث صرفه جويي در زمان و هزينه كابل كشي نيز خواهد شد . به طور مثال استفاده از اين تكنولوژي در مراكزي چون هتل ها،رستوران ها،مدارس وديگر سازمانهاي دولتي يا خصوصي به سهولت مي توان استفاده كرد. از مهمترين نگرانيهاي شبكه هاي بي سيم حفاظت اطلاعات اين نوع شبكه هاست كه اين امر نيز پيش بيني شده وراهكار هاي مطمئن تعبيه شده است كه در اين صورت استفاده از اين لايه هاي امنيتي مي توان گفت شبكه هاي بي سيم قطعا از شبكه هاي سيمي امن تر خواهند بود.
پيشرفت اين شبكه ها به گونه اي است كه امروز تمامي رايانه هاي قابل حمل(LAP TAP) وحتي تلفن هاي همراه نيز به اين سيستم مجهز شده اند وحتي تكنولوژي WI-FIدر حال تبديل به تكنولوژي WI-MAXميباشد تا بتواند گستره پوشش بيشتري را داشته باشد.
Wi-Fi چیست و چگونه کار می کند؟
ر فرودگاه، هتل، رستوران، کتابخانه و یا حتی دفتر کار، امروزه دیگر در هر کجا که تصور کنید ممکن است بتوانید به اینترنت متصل شوید. در آینده ای نزدیک شبکه های ارتباطی بدون سیم چنان گسترشی می یابند که در هر زمان و مکانی شاهد ارائه خدمات اینترنت بی سیم خواهید بود. به کمک شبکه هایی همچون Wi-Fi قادر خواهید بود تا رایانه های یک اطاق یا دفتر کار خود را به راحتی به یکدیگر متصل نمایید.
شبکه های ارتباطی بدون سیم همواره از امواج رادیویی استفاده می کنند. در این شبکه ها یک قطعه رایانه ای، اطلاعات را تبدیل به امواج رادیویی می نماید و آنها را از طریق آنتن ارسال می کند. در طرف دیگر یک روتر بدون سیم، با دریافت سیگنال های فوق و تبدیل آنها به اطلاعات اولیه، داده ها را برای رایانه قابل فهم خواهد ساخت.
به زبانی ساده، سیستم Wi-Fi را می توان به یک جفت واکی - تاکی که شما از آن برای مکالمه با دوستان خود استفاده می کنید تشبیه نمود. این لوازم، رادیوهای کوچک و ساده ای هستند که قادرند تا سیگنال های رادیویی را ارسال و دریافت نمایند. هنگامی که شما بوسیله آنها صحبت می کنید، میکروفون دستگاه، صدای شما را دریافت نموده و با تلفیق آن با امواج رادیویی، از طریق آنتن آنها را ارسال می کند.
در طرف دیگر، دستگاه مقصد، با دریافت سیگنال ارسال شده از طرف شما توسط آنتن، آنها را آشکار سازی نموده و از طریق بلندگوی دستگاه، صدای شما را پخش خواهد کرد. توان خروجی و یا قدرت فرستنده این گونه لوازم اغلب در حدود یک چهارم وات است و با این وصف، برد آنها چیزی در حدود ۵۰ تا ۱۰۰ متر می رسد.
حال فرض کنید بخواهید میان دو کامپیوتر به صورت یک شبکه و آن هم به شکل بدون سیم (همانند واکی - تاکی) ارتباط برقرار سازید. مشکل اساسی در این راه آن است که این لوازم از آن رو که جهت انتقال صوت ساخته شده اند، از نرخ سرعت انتقال کمی برخوردار هستند و نمی توانند حجم بالایی از داده ها را در زمان کوتاه منتقل کنند.
رادیوهایی که در سیستم Wi-Fi مورد استفاده قرار می گیرند، همانند مثال پیشین قابلیت ارسال و دریافت را دارا می باشند اما تفاوت اصلی آنها در این است که این رادیو ها قادر هستند تا اطلاعات به شکل صفر و یک دیجیتالی را به حالت امواج رادیویی تبدیل نمایند و سپس منتقل کنند.
در کل سه تفاوت عمده میان رادیوهای سیستم Wi-Fi و رادیوهای واکی - تاکی معمولی وجود دارد که به شرح زیر است:
۱) رادیوهای سیستم Wi-Fi با استاندارد های 802.11b و 802.11g کار می کنند و عمل ارسال و دریافت را بر روی فرکانس های 2.4 گیگاهرتزی و یا ۵ گیگا هرتزی انجام می دهند. اما واکی - تاکی های مذکور بر روی فرکانس ۴۹ مگاهرتزی کار می کنند.
۲) رادیوهای سیستم Wi-Fi از انواع مختلفی از تکنیک های کدگذاری اطلاعات بهره می برند که نتیجه آن افزایش نرخ سرعت تبادل داده ها خواهد بود. این روشها برای استاندارد 802.11a و 802.11g شامل تکنیک OFDM و برای استاندارد 802.11b شامل CCK می باشد.
۳) رادیو هایی که در سیستم Wi-Fi مورد استفاده قرار می گیرند، قابلیت تغییر فرکانس را دارا هستند. مزیت این ویژگی در آن است که موجب جلوگیری از ایجاد تداخل کار سیستم های مختلف Wi-Fi در نزدیکی هم می شود.
به دلایلی که ذکر شد، سیستم های رادیویی Wi-Fi ظرفیت و سرعت انتقال داده بالاتری را نسبت به رادیو های واکی - تاکی دارند، این سرعت ها برای استاندارد 802.11b تا ۱۱ مگابایت بر ثانیه و برای 802.11a و 802.11g در حدود ۳۰ مگابایت بر ثانیه است.
ترکیب سیستم Wi-Fi با رایانه:
امروزه اغلب رایانه های لپ تاپ مجهز به سیستم Wi-Fi داخلی هستند و در غیر این صورت نیازمند نصب یک کارت Wi-Fi بر روی لپ تاپ و یا رایانه رومیزی خود خواهیم بود. شما می توانید یک کارت Wi-Fi در سیستم 802.11a یا 802.11b و یا 802.11g تهیه کنید که البته نوع 802.11g نسبت به تجهزات 802.11b از سرعت بالاتری برخوردار است. برای لپ تاپ ها این تجهیزات در قالب کارت های PCMCIA که در محل مخصوص خود نصب می شوند و یا به صورت اتصال خارجی از طریق یک درگاه USB عرضه می شوند.
برای رایانه های رومیزی، می توانید از کارت های PCI و یا درگاه USB برای این منظور استفاده کنید. پس از نصب این تجهیزات کاربر قادر است تا در مکان هایی که اینترنت به شکل بدون سیم ارائه می شود با داشتن یک اشتراک، از خدمات بهره گرفته و به شبکه متصل شود.
حقایق، باید ها و نبایدهای شبکه های بی سیم (Wi-Fi)
شبکه های بی سیم (Wireless) یکی از تکنولوژی های جذابی هستند که توانسته اند توجه بسیاری را بسوی خود جلب نمایند و عده ای را نیز مسحور خود نموده اند. هرچند این تکنولوژی جذابیت و موارد کاربرد بالایی دارد ولی مهمترین مرحله که تعیین کننده میزان رضایت از آن را بدنبال خواهد داشت ارزیابی نیاز ها و توقعات و مقایسه آن با امکانات و قابلیت های این تکنولوژی است. نادیده گرفتن حقایق، امکانات فنی و موارد کاربرد این تکنولوژی نتیجه ای جز شکست و عدم رضایت نخواهد داشت. نکاتی که در اینجا به آنها اشاره میکنم مجموعه دانسته هایی است که میتواند در انتخاب و یا عدم انتخاب شبکه بی سیم و بکارگیری موثر و مفید آن به شما کند.
شخصاً با افراد و سازمان ها متعددی برخورد داشته ام که در بکارگیری شبکه های بی سیم دچار شکست شده اند فقط به این دلیل که صرفاً مسحور جدابیت کلمه Wireless گردیده اند بدون اینکه ارزیابی و شناختی نسبت به واقعیات و موارد کاربرد آن داشته باشند لذا فکر کردم جمع آوری برخی دانستنی ها، بایدها و نباید ها که شرکت های ارائه کننده تجهیزات بی سیم کمتر آن را به مشتری منتقل میکنند میتواند آگاه بخش و موثر در تصمیم گیری درست باشد.
آنچه در این نوشته به آن توجه شده با این فرض صورت گرفته که هدف از بکارگیری تکنولوژی Wireless جهت راه اندازی شبکه LAN بصورت بی سیم است و شامل سناریو های ارتباطات Point-to-Point نمی شود.
در هر شبکه بی سیم Access Point ها نقش سرویس دهنده و کارت های شبکه بی سیم که ميتواند بصورت PCI، PCMCIA و USB باشند کاربران سیستم را تشکیل میدهد.
غالب تجهیزات بی سیم که برای برپایی شبکه LAN مورد استفاده قرار میگیرند مبتنی بر استاندارد 802.11 از نوع دید مستقیم هستند و گیرنده و فرستنده باید دید مستقیم به یکدیگر داشته باشند.
فاصله کاربر از Access Point، تعداد دیوارها، جنس دیوارها و نوع مصالح ساختمانی و مبلمان داخلی تاثیر گذار بر سرعت و برد شبکه دارد.
بالاترین سرعت قابل دسترس مطابق استانداردهای 802.11a و 802.11g معادل 54Mbps میباشد و سرعت های بالاتر از مکانیزم های نرم افزاری و شرایط خاص استفاده میکنند.
سرعتی که این تجهیزات مدعی آن هستند بر خلاف پیش فرض فکری بسیاری بصورت Half-Duplex است که برای مقایسه ظرفیت شبکه های بی سیم با شبکه های Ethernet باید رقم ارائه شده تجهیزات بی سیم را بر عدد دو تقسیم نمود.
در شبکه بی سیم Access Point دستگاهی است که میتوان آن را معادل هاب در شبکه Ethernet دانست و مانند هاب پهنای باند آن بصورت Shared در اختیار کاربران قرار میگیرد.
با توجه به اطلاعات بالا میتوان نتیجه گرفت که یک Access Point منطبق بر 802.11g دارای پهنای باند اشتراکی و Half-Duplex برابر 54Mbps میباشد که میتوان گفت برابر 25Mbps بصورت Full-Duplex خواهد بود. از آنجایی که این پهنای باند اشتراکی میباشد چنانچه 5 کاربر از این Access Point بخواهند استفاده کنند هرکدام پهنای باندی برابر 5Mbps خواهند داشت مگر آنکه آنقدر خوش شانس باشند که در هر لحظه فقط یکی از این کاربران نیاز به دسترسی به منابع شبکه ای داشته باشد تا بتواند بتنهایی از 25Mbps استفاده نماید. پس محاسبه تعداد Access Pointهای مورد نیاز رابطه مستقیم با تعداد کاربران همیشه Online و میزان مصرف آنها دارد.
کاربران شبکه های بی سیم بیشترین رضایت را زمانی خواهند داشت که عمده کاربری آن جهت دسترسی به اینترنت و منابع اینترنتی باشد که برخوردای از 100Kbps هم برای کاربران کفایت خواهد کرد.
در هیچ کجا شما نمیتوانید یک خط نوشته پیدا کنید که شبکه های WLAN را جایگزینی برای شبکه های Ethernet معرفی کرده باشد! شبکه های WLAN یک راه حل هستند برای مواقعی که امکان کابل کشی و استفاده از شبکه Ethernet امکانپذیر نیست و یا اولو
برچسبها: مقاله در مورد شبکه های بی سیم Wi Fi,
از آنجا که شبکههای بی سیم، در دنیای کنونی هرچه بیشتر در حال گسترش هستند، و با توجه به ماهیت این دسته از شبکهها، که بر اساس سیگنالهای رادیوییاند، مهمترین نکته در راه استفاده از این تکنولوژی، آگاهی از نقاط قوت و ضعف آنست. نظر به لزوم آگاهی از خطرات استفاده از این شبکهها، با وجود امکانات نهفته در آنها که بهمدد پیکربندی صحیح میتوان بهسطح قابل قبولی از بعد امنیتی دست یافت، بنا داریم در این بخش به «امنیت در شبکه های بی سیم» بپردازیم.
سه روش امنیتی در شبکه های بی سیم عبارتند از :
- WEP: Wired Equivalent Privacy
در این روش از شنود کاربرهایی که در شبکه مجوز ندارند جلوگیری به عمل می آید که مناسب برای شبکه های کوچک بوده زیرا نیاز به تنظیمات دستی( KEY ) مربوطه در هر Client می باشد. اساس رمز نگاری WEP بر مبنای الگوریتم RC4 بوسیله RSA می باشد.
- SSID: Service Set Identifier
شبکه های WLAN دارای چندین شبکه محلی می باشند که هر کدام آنها دارای یک شناسه (Identifier ) یکتا می باشند این شناسه ها در چندین Access Point قرار داده می شوند . هر کاربر برای دسترسی به شبکه مورد نظر بایستی تنظیمات شناسه SSID مربوطه را انجام دهد .
- MAC : Media Access Control
لیستی از MAC آدرس های مورد استفاده در یک شبکه به AP (Access Point ) مربوطه وارد شده بنابراین تنها کامپیوترهای دارای این MAC آدرسها اجازه دسترسی دارند به عبارتی وقتی یک کامپیوتر درخواستی را ارسال می کند MAC آدرس آن با لیست MAC آدرس مربوطه در AP مقایسه شده و اجازه دسترسی یا عدم دسترسی آن مورد بررسی قرار می گیرد .این روش امنیتی مناسب برای شبکه های کوچک بوده زیرا در شبکه های بزرگ امکان ورود این آدرسها به AP بسیار مشکل می باشد.
ضعف امنیتی در شبکههای بیسیم و خطرات معمول
خطر معمول در کلیهی شبکههای بیسیم مستقل از پروتکل و تکنولوژی مورد نظر، بر مزیت اصلی این تکنولوژی که همان پویایی ساختار، مبتنی بر استفاده از سیگنالهای رادیویی بهجای سیم و کابل، استوار است. با استفاده از این سیگنالها و در واقع بدون مرز ساختن پوشش ساختار شبکه، نفوذگران قادرند در صورت شکستن موانع امنیتی نهچندان قدرتمند این شبکهها، خود را بهعنوان عضوی از این شبکهها جازده و در صورت تحقق این امر، امکان دستیابی به اطلاعات حیاتی، حمله به سرویس دهندهگان سازمان و مجموعه، تخریب اطلاعات، ایجاد اختلال در ارتباطات گرههای شبکه با یکدیگر، تولید دادههای غیرواقعی و گمراهکننده، سوءاستفاده از پهنایباند مؤثر شبکه و دیگر فعالیتهای مخرب وجود دارد.
در مجموع، در تمامی دستههای شبکههای بیسیم، از دید امنیتی حقایقی مشترک صادق است :
- تمامی ضعفهای امنیتی موجود در شبکههای سیمی، در مورد شبکههای بیسیم نیز صدق میکند. در واقع نه تنها هیچ جنبهیی چه از لحاظ طراحی و چه از لحاظ ساختاری، خاص شبکههای بیسیم وجود ندارد که سطح بالاتری از امنیت منطقی را ایجاد کند، بلکه همان گونه که ذکر شد مخاطرات ویژهیی را نیز موجب است.
- نفوذگران، با گذر از تدابیر امنیتی موجود، میتوانند بهراحتی به منابع اطلاعاتی موجود بر روی سیستمهای رایانهیی دست یابند.
- اطلاعات حیاتییی که یا رمز نشدهاند و یا با روشی با امنیت پایین رمز شدهاند، و میان دو گره در شبکههای بیسیم در حال انتقال میباشند، میتوانند توسط نفوذگران سرقت شده یا تغییر یابند.
- حملههای DoS به تجهیزات و سیستمهای بیسیم بسیار متداول است.
- نفوذگران با سرقت کدهای عبور و دیگر عناصر امنیتی مشابه کاربران مجاز در شبکههای بیسیم، میتوانند به شبکهی مورد نظر بدون هیچ مانعی متصل گردند.
- با سرقت عناصر امنیتی، یک نفوذگر میتواند رفتار یک کاربر را پایش کند. از این طریق میتوان به اطلاعات حساس دیگری نیز دست یافت.
- کامپیوترهای قابل حمل و جیبی، که امکان و اجازهی استفاده از شبکهی بیسیم را دارند، بهراحتی قابل سرقت هستند. با سرقت چنین سخت افزارهایی، میتوان اولین قدم برای نفوذ به شبکه را برداشت.
- یک نفوذگر میتواند از نقاط مشترک میان یک شبکهی بیسیم در یک سازمان و شبکهی سیمی آن (که در اغلب موارد شبکهی اصلی و حساستری محسوب میگردد) استفاده کرده و با نفوذ به شبکهی بیسیم عملاً راهی برای دستیابی به منابع شبکهی سیمی نیز بیابد.
- در سطحی دیگر، با نفوذ به عناصر کنترل کنندهی یک شبکهی بیسیم، امکان ایجاد اختلال در عملکرد شبکه نیز وجود دارد.
راه کارهای افزایش امنیت سیستمها
- بررسی میزان امنیت مورد نیاز کامپیوترها با توجه به اطلاعات ذخیره شده روی آنها، محیطی که در آن قرار گرفته اند، موارد و روشهای استفاده از آنها
- بررسی تنظیمات موجود روی کامپیوترها و تشخیص آسیب پذیریها و سوراخهای امنیتی با استفاده از برنامه های جدید و حرفه ای
- انجام تنظیمات و نصب برنامه های لازم جهت ارتقای امنیت منطقی کامپیوترها پیاده سازی امنیت برای فایلها
- کنترل میزان دسترسی کاربران به فایلها بر اساس موارد زیر: الف- فقط خواندن ب- خواندن و ویرایش ج- خواندن، ویرایش و حذف د- خواندن، ویرایش، حذف و کنترل دسترسی دیگران
- ثبت دسترسی کاربران مورد نظر به فایلهای تعیین شده (برای مثال جهت تشخیص کاربری که فایلهای خاصی را ویرایش می کند) - پیاده سازی رمزگذاری فایلها (Encrypting File System ) جهت جلوگیری از دسترسی کاربران دیگر (حتی مدیر شبکه) به آنها
برچسبها: امنیت در شبکه های بی سیم,
Availability
این پارامتر ضمانت می کند که یک سیستم - مثلا اطلاعاتی - همواره باید در دسترس باشد و بتواند کار خود را انجام دهد. بنابراین حتی اگر همه موارد ایمنی مد نظر باشد اما عواملی باعث خوابیدن سیستم شوند - مانند قطع برق - از نظر یک سیستم امنیتی این سیستم ایمن نیست.
اما جدای از مسائل بالا مفاهیم و پارامترهای دیگری نیز هستند که با وجود آنکه از همین اصول گرفته می شوند برای خود شخصیت جداگانه ای پیدا کرده اند. در این میان می توان به مفاهیمی نظیر Identification به معنی تقاضای شناسایی به هنگام دسترسی کاربر به سیستم، Authentication به معنی مشخص کردن هویت کاربر، Authorization به معنی مشخص کردن میزان دسترسی کاربر به منابع، Accountability به معنی قابلیت حسابرسی از عملکرد سیستم و ... اشاره کرد.
امنیت در یک شبکه به 2 روش صورت می پذیرد. 1- برنامه های نرمافزاری 2- قطعههای سختافزاری. در بهترین حالت از برنامه های نرم افزاری و قطعات سخت افزاری بطور همزمان استفاده می گردد. عموماً برنامههای نرمافزاری شامل برنامههای ضدمخرب (مخربها شامل ویروس، کرمهای مهاجم، اسبهای تراوا، مخفیشدهها و .... ) و دیوار آتش میباشد. قطعات سختافزاری نیز عموماً شامل دیوار آتش میشود. این قطعهها موجب کنترل درگاههای ورودی و خروجی به رایانه و شناخت کامل از حملهکنندهها بخصوص نشانههای خاص مهاجم را ایجاد می نماید.
فراموش نکنیم که شرکت مایکروسافت به عنوان عرضهکننده سیستم های عامل نسل Windows (که در حال حاضر پرمصرف ترین گروه سیستمهای عامل را تشکیل می دهد)، به یک برنامه نرم افزاری دیوار آتش بصورت پیش فرض مجهز می باشد، که میتواند تا امنیت را هر چند کم، برای کاربران سیستمهای عامل خود فراهم نماید اما قطعا ًاین نرم افزار به تنهایی کفایت امن سازی رایانه را تأمین نمی نماید. اما در اولین مرحله امن سازی یک شبکه ابتدا باید سازمان را به یک برنامه ضدمخرب قوی مانندَAntivir, Symantec, Kaspersky, Nod32, BitDefender, Norton, Panda، Mac با قابلیت بروزآوری مجهز نمود، تا بتواند در مقابل حمله برنامه های مخرب واکنش مناسبی ارائه نماید. برنامه Antivir می تواند یک انتخاب مناسب در این زمینه باشد. چرا که این برنامه قابلیت بروزآوری را بطور مداوم دارا میباشد و خود برنامه نیز هر 6 ماه یکبار ویرایش میگردد تا از موتور جستجوگر قوی تر و بهینهتری برای یافتن برنامه های مخرب بهره گیرد. خرید نسخه اصلی این نرمافزار توصیه میگردد، چرا که در صورت بروز مشکل شرکت اصلی نسبت به پشتیبانی از رایانههای شما اقدام لازم را در اسرع وقت به انجام میرساند.
در مرحله دوم امن سازی یک شبکه باید از دستگاه تقسیمکننده استفاده نمود. دستگاه های فوق خود بر دومدل قابل تنظیم و پیکربندی و غیرقابل تنظیم و غیر قابل پیکربندی تقسیم می شوند. ممکن است در گروه اول نیز قطعاتی یافت شود که تنظیمات جزئی پیکربندی را انجام دهند اما بطور کامل و با تمامی امکاناتی که در گروه دوم قطعات دیده می شوند، مجهز نمیباشند. عموماً این دستگاه تقسیم کننده از مدل Core و برای ارتباط سرویسدهندههای مرکزی به یکدیگر و انجام خدمات به شبکه داخلی یا دنیای اینترنت تهیه میشود و در لایه اصلی تقسیم ارتباط شبکه، از طرف سرویسدهندههای مرکزی به سرویس گیرنده های داخلی و بالعکس قرار گیرد. این قطعه می تواند از تکثیر یک برنامه ضدمخرب و همچنین ورود و خروج مهاجمان پنهان، در درون شبکه داخلی از یک رایانه به رایانه دیگر تا حد بسیار زیادی جلوگیری نماید. اما اگر تعداد کاربران و سرویسگیرندههای یک سازمان بیش از تعداد درگاههای خروجی یک تقسیمکننده مرکزی Core Switch باشد، در این صورت از تقسیم کننده های دیگری که قابلیت پیکربندی را دارا بوده و مقرون به صرفه نیز میباشند، میتوان استفاده نمود، تا کنترل ورودی و خروجی های هر طبقه یا واحد را بیمه نماییم. در مورد قطعات سخت افزاری تقسیم کننده Cisco Switch گزینه مناسبی می باشد که برترین نام جهانی را در این زمینه به خود اختصاص داده و با بروزآوری قطعات خود و همچنین آموزش متخصصان خود سهم بزرگی در این بحث ایفا می نماید.
در مرحله سوم امن سازی، نیاز به خرید برنامه نرم افزاری و یا قطعه سخت افزاری دیوار آتش احساس می شود. بیشترین تأکید بر روی قطعه سخت افزاری استوار است زیرا که از ثبات، قدرت بیشتر و ایرادات کمتری نسبت به نرم افزارهای مشابه خود برخوردار است. قطعه سختافزاری دژ ایمن می بایست در مسیر ورودی اینترنت به یک سازمان قرار گیرد. دقیقاً همانجایی که اینترنت غیرامن به یک سازمان تزریق می گردد. پیشنهاد ما، قطعه سختافزاریCisco ASA و یا Astaro Firewall می باشد. فراموش نشود استفاده از دو دستگاه همزمان موازی قطعاً نیاز ارجح هر سازمان می باشد چرا که با ایست، و توقف سرویسدهی یکی از قطعهها، دستگاه دیگر کنترل ورودی ها و خروجی ها را بدست میگیرد. اما در برنامه نرمافزاری نیاز به نصب نرمافزار بر روی یک سرویسدهنده مرکزی دیوار آتش بوده که ورود اینترنت ناامن تنها از مسیر این سرویسدهنده مرکزی انجام پذیرد. باید توجه داشت در صورت تهیه قطعههای سختافزاری خاصی استفاده نمود تا در قبل و بعد از قطعه مسیریابها قرار گیرد که در این صورت بهتر است تا از قطعه های Cisco ASA در دیواره داخلی و بعد از قطعه مسیربابها استفاده نمود.
در مرحله چهارم امن سازی نیاز به وجود قطعه سختافزاری دیگری به نام مسیریاب برای شبکه داخلی میباشد که ضمن قابلیت پیکربندی، برای نشان دادن مسیر ورودی ها و خروجی ها، اشتراک اینترنت، تنظیم ورودی ها و خروجی های دیوار آتشین، و همچنین خروج اطلاعات به شکل اینترنتی از سازمان به رایانه های شهری و یا بین شهری از طریق خطوط تلفن و ... استفاده نمود. پیشنهاد ما نیز محصولات شرکت معتبر Cisco میباشد.
در مرحله بعدی امن سازی یک سازمان نیاز به وجود دستگاه های تنظیم جریان برق و دستگاه های پشتیبان جریان برق اضطراری برای ارائه خدمات به صورت تمام وقت، بدون قطعی و تنظیم جریان برق، تمامی قطعههای سخت افزاری راهبر یک شبکه شامل تقسیمکنندهها، مسیریاب ها ، سرویسدهندههامی باشد. این سیستم به دلیل ایجاد خطرات احتمالی ناشی از قطع جریان برق نظیر از بین رفتن اطلاعات در حال ثبت بر روی سرویسدهنده ها، تقسیم کننده ها، مسیریاب ها میباشد.
به عنوان آخرین مرحله امن سازی، تهیه از اطلاعات و فایلهای مورد نیاز به صورت پشتیبان از برنامههای اصلی نرمافزاری بر روی یک سرویسدهنده پشتیبان ، آخرین لایه امن سازی درون سازمانی را تکمیل می نماید
برچسبها: Availability,
:Integrityبیشتر مفهومی است که به علوم سیستمی باز می گردد و بطور خلاصه می توان آنرا اینگونه تعریف کرد: - تغییرات در اطلاعات فقط باید توسط افراد یا پروسه های مشخص و مجاز انجام گیرد. - تغییرات بدون اجازه و بدون دلیل حتی توسط افراد یا پروسه های مجاز نباید صورت بگیرد. - یکپارچگی اطلاعات باید در درون و بیرون سیستم حفظ شود. به این معنی که یک داده مشخص چه در درون سیستم و چه در خارج آن باید یکسان باشد و اگر تغییر می کند باید همزمان درون و برون سیستم از آن آگاه شوند.
برچسبها: Integrity ,
به معنای آن است که اطلاعات فقط در دسترس کسانی قرار گیرد که به آن نیاز دارند و اینگونه تعریف شده است. بعنوان مثال از دست دادن این خصیصه امنیتی معادل است با بیرون رفتن قسمتی از پرونده محرمانه یک شرکت و امکان دسترسی به آن توسط مطبوعات.
برچسبها: Confidentiality,
حفاظت، پشتیبانی و نگهداری از دادههای رایانهای، اطلاعات مهم، برنامههای حساس، نرمافزارهای مورد نیاز و یا هر آنچه که در حافظه جانبی رایانه مورد توجه بوده و با اهمیت میباشد، امنیت رایانهای نامیده میشود. تفکر امنیت در شبکه برای دستیابی به سه عامل مهم است که با یک دیگر مثلث امنیتی را تشکیل می دهند. این عوامل عبارتند از راز داری و امانت داری (Confidentiality)، یکپارچگی (Integrity) و در نهایت در دسترس بودن همیشگی (Availability). این سه عامل (CIA) اصول اساسی امنیت اطلاعات - در شبکه و یا بیرون آن - را تشکیل می دهند بگونه ای که تمامی تمهیدات لازمی که برای امنیت شبکه اتخاذ میشود و یا تجهیزاتی که ساخته می شوند، همگی ناشی از نیاز به اعمال این سه پارامتر در محیط های نگهداری و تبادل اطلاعات است
برچسبها: کلیات امنیت شبکه کامپیوتری,

گسترش بیش از پیش دستگاههای ویندوز فونی، آلکاتل را نیز بر این داشته است که با ارایه یک دستگاه ویندوز فونی از این قافله عقب نماند.آلکاتل وان تاچ ویوو نام محصول ویندوز فونی این برند است که برای رقابت با لومیا 610 و 510 آمده است.
گفته میشود که وان تاچ ویوو مجهز به یک پردازنده اسنپدراگون MSA7227A با یک هسته اسکورپین باشد که بر روی فرکانس 1 گیگاهرتز تنظیم شده است.رم 512 مگابایتی، رابط گرفیکی آدرنو 200 از این محصول، رقیب قویتری نسبت به دو لومیای دیگر با رم 256 مگابایتی میسازد.صفحه نمایش این دستگاه 4 اینچی و IPS LCD با رزولوشن WVGA بوده و با یک دوربین 5 مگاپیکسلی در عقب و یک دوربین VGA در جلو همراه میشود.حافظه داخلی 4 گیگابایتی که تا 3 گیگابایتش برای کاربر قابل دسترس است و عدم قابلیت ارتقا، از ضعفهای این اسمارتفون به حساب میآیند.
از نظر اتصالات این دستگاه پایین رده دارای پورت میکرو USB، بلوتوث، وای فای و GPRS است و در رنگهای متنوعی موجود خواهد بود.یک باتری 1500 میلی آمپری نیز برای آلکاتل View در نظر گرفته شده تا نگرانی از این بابت برای اربران وجود نداشته باشد.
وان تاچ ویوو در واقع یک ویندوز فون ارزان قیمت است که میتواند با اندرویدیهای ارزان بازار رقابت داشته باشد و برای آنهایی که به دنبال تجربه استفاده از یک ویندوز فون هستند و نمیخواهند پول زیادی هزینه کنند، مناسب باشد.
برچسبها: One Touch View ، اولين اسمارت فون ويندوزي آلکاتل ,
شرکت ژاپنی سونی درحال آماده شدن برای رونمایی از جدیدترین اسمارت فون های سری Z خود در ماه آینده میلادی است. براساس آخرین خبرهای منتشر شده، این شرکت از اسمارت فون جدید خود که Xperia Z2 نامیده می شود در رویداد CES در لاس وگاس رونمایی خواهد کرد، این درحالیست که این اسمارت فون تا ماه مارس عرضه نخواهد شد. همچنین این اسمارت فون در رویداد MWC 2014 در بارسلون نیر به نمایش گذاشته میشود.
علاوه بر این اشاره شده که در رویداد CES 2014، سونی از دو اسمارت فون دیگر با کدنام های Sirius و Canopus نیز رونمایی می کند. اکسپریا Z2 با کدنام Avatar شناخته می شود.
انتظار می روید که اسمارت فون Xperia Z2 دارای صفحه نمایشی ۵.۲ اینچی (IGZO-matrix one)، پروسسور چهار هسته ای اسنپ دراگون ۸۰۰ کوالکام، سیستم عامل اندروید ۴.۴ کیت کت، ۳ گیگابایت رم، حافظه داخلی ۳۲ گیگابایتی، دوربین اصلی ۲۰ مگاپیکسلی، دوربین جلو ۳ مگاپیکسلی و یک باتری قدرتمند باشد.
در مورد اسمارت فون سونی با کدنام Sirius نیز اعلام شده که این دستگاه از صفحه نمایش ۵ اینچی و پروسسور قدرتمند اسنپ دراگون ۸۰۵ کوالکام بهره میبرد. زمان عرضه آن نیز نیمه دوم سال آینده میلادی خواهد بود
برچسبها: منتظر معرفی اسمارت فون xperia z2سونی در رویداد 2014 CESباشید,
یکی از قابلیتهای کلیدی آیفون 5s پشتیبانی از سنسور اثر انگشت خوان است. حال به نظر میرسد ال جی در تلاش است تا سنسور مشابهی را در پرچمدار بعدی خود در سری G بکار ببرد، سنسوری شبیه به Touch ID اپل که کارایی نسبتا مشابهای نیز خواهد داشت.
براساس گزارش رسانه کرهای The Korean Herald احتمالا پرچمدار بعدی ال جی، با نام LG G3 به سنسور اثر انگشت خوان تجهیز خواهد شد. در این گزارش آمده که الجی، پرچمدار بعدی خود را در کنگره جهانی موبایل بارسلونا که در اواخر بهمنماه برگزار میشود رونمایی خواهد کرد.
اما سنسور اثر انگشت خوان الجی یک تفاوت اساسی با Touch ID اپل خواهد داشت. تاچ آیدی با دکمه فیزیکی Home در آیفون یکپارچه شده است، فناوری که اپل با تصاحب شرکت AuthenTec بدست آورد و حالا جزو اختراعهای ثبت شده این شرکت به شمار میروند و احتمالا شرکتهای دیگر قادر به استفاده از آن نخواهند بود. از طرفی ال جی در تلفنهای جدید خود دکمههای فیزیکی را بطور کامل از قسمت جلوی تلفن حذف نموده است. در گزارش رسانه کرهای آماده است که ال جی برای اسکن اثر انگشت از «لمس صفحه و کشیدن انگشت بر روی آن» بهره میبرد. الجی احتمالا توانسته سنسور اثر انگشت خوان را با صفحه نمایش یکپارچه کند تا کاربر برای فعال کردن گوشی تنها کافی است تا انگشت خود را بر روی صفحه نمایش بکشد.
در ادامه این گزارش آماده اپل در تلاش است تا سنسور Touch ID را به دیگر محصولات خود نیز اضافه کند و احتمالا نسل بعدی آیپدها و شاید کامپیوترهای مک از این قابلیت پشتیبانی کنند.
همچنین شایعاتی در باره دیگر مشخصات فنی LG G3 نیز وجود دارد که به سیستم عامل اندروید 4.4 و صفحه نمایش با رزولوشن QHD اشاره دارند. ظاهرا الجی در تلاش است تا پردازنده اختصاصی خود با نام LG Odin را در LG G3 بکار گیرد. این پردازنده 8 هستهای براساس معماری big.LITTLE شرکت آرم طراحی شده و از فناوری 64 بیتی پشتیبانی میکند.
تمام شواهد حاکی از آن هستند که ال جی قصد دارد حضور پر رنگی را در کنگره جهانی موبایل به نمایش بگذارد. اخیرا اطلاعاتی در باره ساخت یک ساعت هوشمند و یک دستنبد ورزشی ال جی نیز به بیرون درز کرده بود.
برچسبها: ال جی هم درپرچمدار بعدی خود از سنسور اثر انگشت استفاده می کند,
1.بررسی شبکه توسط نرم افزارهای قوی Security Scanner جهت تشخیص ضعفهای امنیتی
2.بازبینی اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزارهای Monitoring و Scannerها و در صورت نیاز پیاده سازی طرح های جدید
3.کنترل نمودن Check listهای لازم برای سرورها و تجهیزات شبکه موجود، پیاده سازی سیاستهای بروز رسانی ، آنتی ویروس، IDS و نرم افزارهای کاربردی سیستم عامل.
برچسبها: بررسی امنیت شبکه پس از پیاده سازی,
اینترنت در سال ۱۹۶۹ به صورت شبکههای بنام آرپانت که مربوط به وزارت دفاع آمریکا بود راهاندازی شد. هدف این بود که با استفاده از رایانههای متصل به هم، شرایطی ایجاد شود که حتی اگر، بخش های عمدهای از سیستم اطلاعاتی به هر دلیلی از کار بیفتد، کل شبکه بتواند به کار خود ادامه دهد، تا این اطلاعات حفظ شود. از همان ابتدا، فکر ایجاد شبکه، برای جلوگیری از اثرات مخرب حملات اطلاعاتی بود. در سال ۱۹۷۱ تعدادی از رایانههای دانشگاه ها و مراکز دولتی به این شبکه متصل شدند و محققین از این طریق شروع به تبادل اطلاعات کردند. با بروز رخدادهای غیرمنتظره در اطلاعات، توجه به مسأله امنیت بیش از پیش اوج گرفت.در سال ۱۹۸۸، آرپانت برای اولین بار با یک حادثه امنیتی سراسری در شبکه، مواجه شد که بعداً، «کرم موریس» نام گرفت. رابرت موریس که یک دانشجو در نیویورک بود، برنامههایی نوشت که میتوانست به یک رایانهای دیگر راه یابد و در آن تکثیر شود و به همین ترتیب به رایانههای دیگر هم نفوذ کند و بصورت هندسی تکثیر شود. آن زمان ۸۸۰۰۰ رایانه به این شبکه وصل بود. این برنامه سبب شد طی مدت کوتاهی ده درصد از رایانههای متصل به شبکه در آمریکا از کار بیفتد. به دنبال این حادثه، بنیاد مقابله با حوادث امنیتی (IRST) شکل گرفت که در هماهنگی فعالیتهای مقابله با حملات ضد امنیتی، آموزش و تجهیز شبکهها و روشهای پیشگیرانه نقش مؤثری داشت. با رایجتر شدن و استفاده عام از اینترنت، مسأله امنیت خود را بهتر و بیشتر نشان داد. از جمله این حوادث، اختلال در امنیت شبکه، WINK/OILS WORM در سال ۱۹۸۹، Sniff packet در سال ۱۹۹۴ بود که مورد اخیر از طریق پست الکترونیک منتشر میشد و باعث افشای اطلاعات مربوط به اسامی شماره رمز کاربران میشد. از آن زمان حملات امنیتی- اطلاعاتی به شبکهها و شبکه جهانی روز به روز افزایش یافتهاست. گرچه اینترنت در ابتدا، با هدف آموزشی و تحقیقاتی گسترش یافت، امروزه کاربردهای تجاری، پزشکی، ارتباطی،شخصی و .... فراوانی پیدا کردهاست که ضرورت افزایش ضریب اطمینان آن را بیش از پیش روشن نموده است
برچسبها: سابقه امنیت شبکه ,
سیاست امنیتی
بهنگام سازی سیستم های عامل و برنامه های کاربردی
سرویس های موجود در شبکه
رمزعبور
ایجاد محدودیت در برخی از ضمایم پست الکترونیکی
پایبندی به مفهوم کمترین امتیاز
پروتکل SNMP)Simple Network Management Protocol)
تست امنیت شبکه
سیاست امنیتی
یک سیاست امنیتی، اعلامیه ای رسمی مشتمل بر مجموعه ای از قوانین است که می بایست توسط افرادی که به یک تکنولوژی سازمان و یا سرمایه های اطلاعاتی دستیابی دارند، رعایت و به آن پایبند باشند .
بهنگام سازی سیستم های عامل و برنامه های کاربردی
در صورت امکان، می بایست از آخرین نسخه سیستم های عامل و برنامه های کاربردی بر روی تمامی کامپیوترهای موجود در شبکه ( سرویس گیرنده ، سرویس دهنده ، سوییچ، روتر، فایروال و سیستم های تشخیص مزاحمین ) استفاده شود . سیستم های عامل و برنامه های کاربردی می بایست بهنگام بوده و همواره از آخرین امکانات موجود بهنگام سازی ( Patches , Service Pack , Hot Fixes) استفاده گردد .
سرویس های موجود در شبکه
تمامی سرویس دهندگان TCP/UDP در شبکه به همراه سرویس های موجود بر روی هر کامپیوتر در شبکه ، می بایست شناسایی و مستند گردند . در صورت امکان، سرویس دهندگان و سرویس های غیر ضروری، غیر فعال گردند . برای سرویس دهندگانی که وجود آنان ضروری تشخیص داده می شود، دستیابی به آنان محدود به کامپیوترهایی گردد که به خدمات آنان نیازمند می باشند .
رمز عبور
برای تعریف رمز عبور، موارد زیر پیشنهاد می گردد :
حداقل طول رمز عبور، دوازده و یا بیشتر باشد .
دررمز عبور از حروف کوچک، اعداد، کاراکترهای خاص و Underline استفاده شود .
از کلمات موجود در دیکشنری استفاده نگردد .
رمز های عبور ، در فواصل زمانی مشخصی ( سی و یا نود روز) بصورت ادواری تغییر داده شوند .
کاربرانی که رمزهای عبور ساده و قابل حدسی را برای خود تعریف نموده اند، تشخیص و به آنها تذکر داده شود. (عملیات فوق بصورت متناوب و در فواصل زمانی یک ماه انجام گردد).
ایجاد محدودیت در برخی از ضمایم پست الکترونیکی
ضرورت توزیع و عرضه تعداد زیادی از انواع فایل های ضمیمه ،به صورت روزمره در یک سازمان وجود ندارد .به منظور پیشگیری ازاجرای کدهای مخرب ، پیشنهاد می گردد این نوع فایل ها ،غیر فعال گردند .
.bas .hta .msp .url .bat .inf .mst .vb
.chm .ins .pif .vbe .cmd .isp .pl .vbs
.com .js .reg .ws .cpl .jse .scr .wsc
.crt .lnk .sct .wsf .exe .msi .shs .wsh
پایبندی به مفهوم کمترین امتیاز
اختصاص حداقل امتیاز به کاربران، محور اساسی درپیاده سازی یک سیستم امنیتی است. رویکرد فوق بر این اصل مهم استوار است که کاربران می بایست صرفا” دارای حقوق و امتیازات لازم بمنظور انجام کارهای مربوطه باشند.
موارد زیر برای اختصاص حقوق کاربران ، پیشنهاد می گردد :
تعداد account مربوط به مدیران شبکه، می بایست حداقل باشد .
مدیران شبکه ، می بایست بمنظور انجام فعالیت های روزمره نظیر خواندن پیام های پست الکترونیکی ، از یک account روزمره در مقابل ورود به شبکه بعنوان administrator ،استفاده نمایند .
مجوزهای لازم برای منابع بدرستی تنظیم و پیکربندی گردد . در این راستا می بایست حساسیت بیشتری نسبت به برخی از برنامه ها که همواره مورد استفاده متجاوزان اطلاعاتی است ، وجود داشته باشد .
پروتکل SNMP)Simple Network Management Protocol)
پروتکل SNMP ، در مقیاس گسترده ای توسط مدیران شبکه به منظور مشاهده و مدیریت تمام کامپیوترهای موجود در شبکه ( سرویس گیرنده ، سرویس دهنده، سوییچ ، روتر، فایروال ) استفاده می گردد .SNMP ، بمنظور تایید اعتبار کاربران ، از روشی غیر رمز شده استفاده می نماید . متجاوزان اطلاعاتی ، می توانند از نقطه ضعف فوق در جهت اهداف سوء خود استفاده نمایند . در صورتیکه یک متجاوز اطلاعاتی قادر به جمع آوری ترافیک SNMPدریک شبکه گردد، از اطلاعات مربوط به ساختار شبکه موجود به همراه سیستم ها و دستگاههای متصل شده به آن ، نیز آگاهی خواهد یافت .
برای جلوگیری از دسترسی غیر مجاز باید:
سرویس دهندگان SNMP موجود بر روی هر کامپیوتری را که ضرورتی به وجود آنان نمی باشد ، غیر فعال نمایید .
در صورتیکه به هر دلیلی استفاده از SNMP ضروری باشد ، می بایست امکان دستیابی به صورت فقط خواندنی در نظر گرفته شود .
در صورت امکان، صرفا” به تعداد اندکی از کامپیوترها امتیاز استفاده از سرویس دهنده SNMP اعطاء گردد .
تست امنیت شبکه
مدیران شبکه های کامپیوترهای می بایست، بصورت ادواری اقدام به تست امنیتی تمام کامپیوترهای موجود در شبکه (سرویس گیرندگان، سرویس دهندگان، سوییچ ها ، روترها ، فایروال ها و سیتستم های تشخیص مزاحمین ) نمایند. تست امنیت شبکه ، پس از اعمال هر گونه تغییر اساسی در پیکربندی شبکه ، نیز می بایست انجام شود .
برچسبها: مراحل اولیه امنیت در شبکه,