
ویروس DNS Changer که این روزها یکبار دیگر در خبرها مطرح شده است، حدود ۵ سال قبل برای اولین بار مشاهده و شناسایی گردید.
نویسندگان و گردانندگان این ویروس توانسته بودند که یک شبکه مخربی از کامپیوترهای آلوده به این ویروس ایجاد کنند.
سال گذشته، پلیس FBI آمریکا گردانندگان این ویروس را دستگیر کرد و اختیار سرورهای مرتبط با ویروس DNS Changer را در اختیار گرفت.
مدتی قبل نیز، پلیس FBI مسئولیت نگهداری این سرورها را به یک موسسه غیرانتفاعی به نام Internet System Consortium واگذار کرد.
اکنون طبق دستور محاکم قضایی آمریکا، این سرورها در روز دوشنبه ۱۹ تیرماه برچیده خواهند شد و نزدیک به ۳۰۰ هزار کامپیوتر در جهان که همچنان به ویروس DNS Changer آلوده هستند، قادر به دسترسی و استفاده از اینترنت نخواهند بود.
ویروس DNS Changer قادر بود که درخواست های اینترنتی کاربر آلوده را از طریق یک تعداد سرور به سایت های جعلی و مخرب هدایت کند.
این کار از طریق سوءاستفاده از سرویس DNS صورت می گرفت.
با تغییر آدرس سرور DNS مورد استفاده کامپیوتر، درخواست های ارسالی از آن کامپیوتر بجای هدایت به سرورهای DNS واقعی و معتبر در اینترنت، به یکی از سرورهای تحت کنترل افراد خلافکار فرستاده می شد.
طبق تنظیمات صورت گرفته توسط این افراد مجرم بر روی این سرورهای DNS جعلی، کاربر به سایتهای مورد نظر این افراد هدایت شده و در این سایتها انواع بدافزارها و دیگر برنامههای مخربی و مزاحم بر روی کامپیوتر قربانی نصب و اجرا میگردید و یا اقدام به جمع آوری اطلاعات شخصی کاربر از روی کامپیوتر آلوده میشد.
طی چند ماه گذشته، پلیس FBI و مسئولان موسسه غیرانتفاعی فوق با ارسال پیام هایی به کاربران آلوده، سعی در اطلاعرسانی و هشدار به آنان را داشته اند. همچنین سایتهای پرطرفدار مانند Google و Facebook در صورت تشخیص آلودگی بر روی کامپیوتر کاربران، هشدارهایی را بر روی صفحه نشان میدهند.
بعلاوه برای اطمینان از اینکه کامپیوتر شما آلوده به ویروس DNS Changer نیست، می توانید به سایت http://www.dns-ok.us مراجعه کنید.
در صورتی که در این سایت، تصویر زیر به رنگ سبز دیده می شود، کامپیوتر شما سالم است. اگر تصویر به رنگ قرمز است، احتمالا کامپیوتر شما آلوده به ویروس DNS Changer شده است.
البته باید توجه داشت که این ویروس میتواند روتر(router)ها را نیز آلوده کند، لذا در صورتی که درخواستهای اینترنتی شما از چنین روترهایی رد شود، با آنکه کامپیوتر شما سالم است، تصویر زیر بعنوان علامت آلودگی، به رنگ قرمز نمایش داده خواهد شد.
کنترل DFS
در صورت آلودگی به ویروس DNS Changer میتوانید برای کسب اطلاعات فنی بیشتر به "هشدار ویروس DNS Changer" که در خرداد ماه امسال از سوی شرکت شبکه گستر برای مشترکین خود ارسال شد، مراجعه کنید.
همچنین در سایت DNS Changer Working Group که اختصاصا برای اطلاعرسانی و مبارزه با این ویروس توسط گروهی از مراکز علمی و شرکتهای امنیتی راهاندازی شده، اطلاعات کامل و ابزارهای شناسایی و پاکسازی متعددی ارائه شده است.
ناگفته نماند که احتمال آلودگی کاربران ایرانی به این ویروس اندک بوده و بیش از یک سوم از ۳۰۰ هزار کامپیوتر آلوده به ویروس DNS Changer در کشور آمریکا هستند.
برچسبها: آنچه درباره ویروس DNS Changer باید بدانید,
کمپانی MSI، برند مطرح تولیدکننده قطعات کامپیوتری جهان، به طور رسمی بایوسهای جدیدی را برای مادربوردهای مبتنی بر چیپست X۷۹ کمپانی اینتل عرضه کرده است که باعث میشود این مادربوردها بتوانند از پردازندههای جدید ۲۲ نانومتری کمپانی اینتل با فناوری ساخت ۲۲ نانومتری با معماری Ivy Bridge-E پشتیبانی نمایند.
پردازندههای جدید Ivy Bridge Extreme اخیراً توسط کمپانی اینتل معرفی شدهاند و با استفاده از سوکت LGA۲۰۱۱ از حافظههای DDR۳ تا فرکانس ۱۸۶۶MHz را در حالت چهار کاناله پشتیبانی میکنند.
پرچمدار این پردازندهها Core i۷ ۴۹۶۰X است که دارای ۶ هسته و ۱۲ رشته پردازشی بوده و فرکانس پایه آن ۳۶۰۰MHz و فرکانس حالت Turbo آن ۴۰۰۰MHz میباشد.
این پردازنده حافظه کش سطح سوم ۱۵ مگابایتی دارد.
مادربوردهای سری X۷۹ کمپانی MSI دارای قطعات استاندارد Military Class III اند که پایداری و طول عمر بالای محصول را در استفاده از این پردازندههای پرمصرف ۱۳۰ واتی تضمین میکند.
مدار تغذیه DrMOSII به کار رفته در این مادربوردها دارای مکانیسم محافظت دربرابر دمای بالاست که میتواند در مواقع لزوم از آسیب به پردازندههای گرانقیمت این پلتفورم جلوگیری کند.
پرچمدار این مادربوردها – Big Bang XPower II – دارای مدار تغذیه قدرتمند ۲۲ فازی برای پردازنده بوده و از ۴Way SLI و CrossFire X نیز پشتیبانی میکند.
برای پشتیبانی از این پردازندهها کافیست بایوس مادربورد خود را از طریق وبسایت کمپانی MSI به یکی از نسخههای زیر یا بالاتر ارتقا دهید:
برچسبها: پشتیبانی مادربوردهای X79 کمپانی MSI از پردازندههای جدید اینتل,

شرکت مایکروسافت قصد دارد راهکارهای تحت پردازش ابری آفیس ۳۶۵ را با فناوریهایی مثل اوسلو (Oslo) و آفیس گراف (Graph) یکپارچه کند.
آفیس گراف در واقع راهکاری برای یادگیری ماشینی است که محتواها، تعاملات کاربران و فعالیتهای آنها را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد و زمینه را برای دسترسی کاربران به محتواهای مورد نیاز خود فراهم میکند.
این فناوری از لحاظ مفهومی به نوعی شکل تکاملیافتهتر گرافهای کسب و کار در شبکه اجتماعی یامر است.
شرکت مایکروسافت همچنین در حال طراحی چند اَپ ویژه است که استفاده از فناوری گراف را سهولت میبخشند. یکی از این اپها «اُسلو» نام دارد. اسلو در واقع برگرفته از طرح آفیس اسلوی مایکروسافت است.
این غول نرمافزاری در طراحی این نسخه از آفیس از فناوریهای شرکت فست سرچ اند ترنسفر (Fast Search & Transfer) استفاده میکند که در سال ۲۰۰۸ آن را به قیمت ۵. ۱ میلیارد دلار خرید.
اپلیکیشن اسلو میتواند محتواها را در نماهای مختلف نمایش دهد. مثلاً در یکی از این نماها اطلاعات در قالب مجموعهای از کارتها به نمایش گذاشته میشود و در هر کدام از آنها اطلاعاتی مثل اطلاعات مربوط به یک قرار ملاقات یا جلسات جاری به ثبت رسیده است.
بر اساس این گزارش، اسلو از نیمه دوم سال جاری میلادی در دسترس کاربران آفیس ۳۶۵ قرار خواهد گرفت. مایکروسافت قصد دارد نسخههای مختلفی از نماهای اسلو را برای سیستمهای عامل ویندوز ۸، ویندوز فون، آی او اس و اندروید طراحی کند.
برچسبها: مایکروسافت آفیس ۳۶۵ را با فناوری یادگیری ماشینی یکپارچه میکند,

ساتیا نادلا که در هفتههای اخیر به عنوان مدیر عامل جدید مایکروسافت برگزیده شد، تغییر و تحولی اساسی را در میان میران اجرایی مایکروسافت آغاز کرده است.
بر اساس آخرین تغییرات در مایکروسافت دو مدیر اجرایی شرکت را ترک خواهند کرد و نایب رئیس اجرایی این شرکت حالا دیگر استراتژیست ارشد آن شده است.
معاون اجرایی بخش تبلیغ و توسعه تجارت مایکروسافت، تونی بیتز که از زمان تصاحب اسکایپ توسط غول ردموندی وارد این کمپانی شده بود، کنار گذاشته شده است.
وی یکی از نامزدهای سمت مدیرعاملی در مایکروسافت بود و شنیدهها از ردموند حاکی از آن هستند که وی محبوبیت بالایی در بین کارمندان و سایر مدیران داشته است.
ریکود بیتز به محض انتشار این خبر با چندین پیشنهاد کاری برای سمت مدیرعاملی از چندین شرکت معتبر دریافت کرده است.
به عنوان مثال کمپانی GoPro که در زمینه دوربینهای پوشیدنی فعال است با وی تماس برقرار کرده و پیشنهاد مدیرعاملی را به وی داده است.
نفر دومی که نادلا عزل کرد، تمی رلر، معاون بخش بازاریابی مایکروسافت است. در بیش از یک دهه فعالیتی که وی در مایکروسافت داشته هم معاون ارشد بازاریابی و هم معاون ارشد مالی واحد ویندوز مایکروسافت بوده است.
رلر در سال ۲۰۰۱ همزمان با تصاحب نرمافزار Great Plains توسط مایکروسافت به ردموند آمد. وی از سال ۱۹۸۴ که از دانشگاه فارغالتحصیل شده بود در Great Plains مشغول به کار بوده است.
مارک پن که پیش از این یکی از معاونان اجرایی بود، سمت جدیدی را کسب نکرد و به سمت استراتژیست ارشدترفیع یافت.
سوابق پن بیشتر به دنیای سیاست مرتبط است. وی برای بیل کلینتون و تونی بلر کار کرده است. در مایکروسافت وی مسئول بخش تبلیغات بوده و میتوان گفت که دلیل اصلی موضع خشن مایکروسافت در مقابل گوگل در تبلیغات متعدد این کمپانی، مارک پن بوده است.
معاون بخش استراتژی پیشرفته، اریک رادر جایگزین بیتز شده و سمت رلر نیز به کریس کاپوسلا اعطا شده است.
برچسبها: خانه تکانی نادلا در مایکروسافت,

در آستانه سال نو، رفت و آمد به بازار موبایل بیشتر شده است و تمام برندها با رشد فروش مواجه هستند.
فعالان بازار میگویند: در بین مشتریهای امروز بازار موبایل، رغبت زیادی به مدلهای Iphone ۵s اپل، S4 Galaxy سامسونگ PadFone 2 ایسوس وجود دارد.
در ادامه نگاهی داریم به ۳ مدل پرفروش در بازار گوشی موبایل.
*Asus PadFone 2
این گوشی در دو ظرفیت ۱۶ و ۳۲ گیگابایتی عرضه شده و دارای صفحه نمایش ضدخش ۴.۷ اینچی و قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ است.
دوربین عکاسی و فیلمبرداری ۱۳ مگاپیکسلی این گوشی از قابلیت فیلمبرداری، زوم خودکار، فلش الای دی و تشخیص چهره برخوردار است و کیفیت دوربین ثانویه آن ۱.۲ مگاپیکسل است.
این گوشی از سیستم عامل آندروید نسخه آیس کریم پشتیبانی میکند.
در سختافزار این گوشی پردازنده چهار هستهای ۱.۵ گیگاهرتزی و پردازشگر گرافیکی Adreno ۳۲۰ به کار رفته که برای بازی و کاربردهای گرافیکی مناسب است.
باتری این گوشی از نوع Li-Ion با توان ۲۱۴۰ میلی آمپری است که در حالت استندبای ۳۵۲ ساعت و در حالت مکالمه مداوم تا ۱۶ ساعت کار میکند.
Samsung Galaxy S4
در میان انواع گوشیهای برند سامسونگ همچنان Galaxy S۴ پیشتاز در فروش است.
این مدل از یک پردازنده ۴ هستهای Krait ۳۰۰ با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتزی و پردازشگر گرافیکی Ardreno ۳۲۰ بهره میبرد و در ۳ حافظه، ۱۶، ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی تولید شده است.
این گوشی دارای صفحه نمایش لمسی خازنی ۴.۹۹ اینچی با قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ است.
دوربین عکاسی و فیلمبرداری ۱۳ مگاپیکسلی این گوشی از قابلیت فوکوس اتوماتیک و فلاش برخوردار است. کیفیت دوربین جلو برای مکالمه تصویری نیز ۲ مگاپیکسل است.
باتری این گوشی از نوع ۲۶۰۰ میلی آمپر ساعت با امکان ۱۳ ساعت مکالمه ممتد است.
این گوشی از سیستم عامل Android ۴.۲ Jelly Bean پشتیبانی میکند.
پشتیبانی از جاوا، نمایش فایلهای مایکروسافت آفیس و نمایش فایل های PDF از دیگر قابلیتهای این گوشی است.
• Apple Iphone 5s
مدل محبوب اپل، دارای صفحه نمایش لمسی خازنی با دقت رتینا و اندازه ۴ اینچ است.
این گوشی در سه اندازه حافظه داخلی ۱۶، ۳۲ و ۶۴ گیگابایت تولید شده و از سیستم عامل Apple Ios ۷ با قابلیت نمایش فایلهای pdf بهره میبرد.
باتری این گوشی امکان حدود ۹ ساعت مکالمه را داراست.
در این گوشی از چیپ A۷ استفاده شده که دربرگیرنده نخستین پردازنده ۶۴ بیتی برای گوشیها است.
برچسبها: پرفروشترین گوشیهای موبایل در آستانه سال نو,

این طور که در تاریخ ثبت شده است، در تاریخ ۱۲ مارس ۱۹۸۹ شبکه مجازی اینترنت متولد شد تا ما امروز بتوانیم آن را با همه خدماتش در اختیار بگیریم.
کارشناسان میگویند که تاریخ دقیق تولد اینترنت مشخص نیست. اما باید گفت که این اتفاق بزرگ تا ۷ آگوست ۱۹۸۹ در آن روز "تیم برنرز-لی"(Tim Berners-Lee) نخستین سیستم ارتباطی بین رایانهها را ارایه کرد، بهطول نیانجامید.
اما به هر حال باید توجه داشت که هر ساله در سراسر جهان در تاریخ ۱۲ مارس تولید اینترنت جشن گرفته میشود و در مراسمهای مختلف، بزرگترین پیشرفتهای این عرصه مورد بررسی قرار میگیرد.
برنرز-لی در ابتدا قصد داشت از اینترنت به عنوان ابزاری برای ارتقا ارتباطات در مجموعه CERN در کشور سوئیس استفاده کند.
این مجموعه در آن زمان یک آزمایشگاه تخصصی بود که دانشمندان فراوانی را در علوم رایانه گرد هم آورده بود.
اما مرکز CERN این روزها به عنوان یکی از منابع اصلی برای گسترش اینترنت محسوب میشود و استانداردهای اصلی این شبکه مجازی نیز در همین مکان تعریف میشود.
در آن سالها شرکتهای بزرگ یا کاربران پیشرفته ابزارهایی مانند ZX Spectrum +2A یا Atari ST را در اختیار داشتند.
اما امروزه کاربران جهانی با گوشی هوشمند یا رایانه لوحی، یک سیستم پردازشی پیشرفته را در جیب خود حمل میکنند که به کمک آن میتوانند در هر مکان و زمانی به اینترنت متصل شوند.
طبق آمار موجود، هماکنون ۸۷ درصد مردم آمریکا به صورت مرتب از اینترنت و خدمات مربوط به آن بهره میبرند و ۹۰ درصد مردم آمریکا هم این فضا را یک ابزار مفید و کاربردی برای زندگی روزمره خود میدانند.
آمارها همچنین نشان میدهد که ۶۸ درصد مردم آمریکا با گوشی هوشمند یا رایانه لوحی وارد اینترنت میشوند و ۵۰ درصد ساکنان این کشور هم اعلام کردهاند که مجبورند به صورت روزانه وارد اینترنت شوند.
برچسبها: اینترنت ۲۵ ساله شد,

یکی از مهم ترین خبرگزاری های روسیه و وابسته به دولت این کشور توسط هکرها مورد تهاجم قرار گرفت و هک شد.
در این سایت به جای برخی واژه های مرتبط با روسیه واژه نازی قرار گرفته است.
در برخی از تیترهای اخبار این سایت واژههای "روسی" و "اوکراینی" با واژه نازی جابجا شدند، به گونه ای که به جای واژه ارتش روسیه واژه ارتش نازی و یا به جای واژه شهروندان اوکراینی از واژه شهروندان نازی استفاده شده است.
بازگردانی سایت به حالت عادی در حدود یک ساعت به طول انجامید و در حال حاضر این پایگاه به حالت عادی در آمده است.
برچسبها: راشاتودی هک شد,
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر جلوگیری کردن از امنیتی شدن دانشگاهها، گفت: معتقد نیستیم که اکنون دانشگاهها در فضای امنیتی هستند و تاکید داریم تا فضای دانشگاه امنیتی نشود.
سید ضیاء هاشمی در اجلاس معاونین فرهنگی دانشگاههای سراسر کشور با تاکید بر اینکه دانشگاه بدون حراست نمیتواند اداره شود و به کمک آنها نیازمندیم، افزود: این امر به این معنا نیست که مدیریت را به دست آنها بسپاریم تا در زمینه مسائل فرهنگی احساس مسوولیت کنند، چرا که امنیتی شدن دانشگاه پیامدهای ناگواری همچون ناامنی و بروز فجایع اخلاقی را در بر خواهد داشت.
کار فرهنگی به معنای تبلیغات و نصب پلاکارد نیست
وی خطاب به معاونین فرهنگی دانشگاهها، گفت: معاونین فرهنگی بایستی به مفهوم فرهنگ توجه ویژهای داشته باشند و کار فرهنگی به معنای تبلیغات و نصب پلاکارد نیست.
این در حالیست که گاهی تکرار و برخورد شعارگونه در برابر آرمانها نگرش افراد را منفی میکند و باید در این زمینه حفظ تعادل را مورد توجه قرار داد. بنابراین چنانچه در بخشهای دیگر جامعه فعالیتهای فرهنگی رنگ و بوی تظاهر دارند از دانشگاه توقع میرود هدفش را فراموش نکند و به نهادسازی رفتارها و اصلاح نگرشها بپردازد.
معاونت فرهنگی دیدهبان دانشگاه است
وی آغاز تغییر در هر جامعهای را از دانشگاه دانست و افزود: معاونین فرهنگی باید در جریان تحولات و تغییرات فرهنگی جهان باشند، چرا که اولین کانون تغییرات در هر جامعهای دانشگاه است و حال که در عصر تغییر و تحولات جهانی هستیم دانشگاه باید به خوبی رصد کننده این تغییرات باشد.
هاشمی معاونت فرهنگی را دیدهبان دانشگاه نامید و عنوان کرد: معاونت فرهنگی همچون یک دیده بان باید بالاتر از سطح سایرین قرار بگیرد و انتظار میرود معاونین فرهنگی افرادی متخصص باشند و مرتب و مستمر نسبت به ارتقای دانش و فرهنگ خود اهتمام ورزند.
معاون فرهنگی وزارت علوم با اشاره به اینکه هر تغییری در جهان متوجه کشور ما هم خواهد شد، اظهار کرد: امروزه در دهکده جهانی زندگی میکنیم و هر تغییری در جهان در زندگی ما نیز موثر است و دانشجویان بیش از آنکه در دانشگاه باشند در فضای جهانی و مجازی حضور دارند. بنابراین مسوولین فرهنگی باید نسبت به این گونه مسائل شناخت کافی داشته باشند و اگر شناخت عمیق ایجاد نشود در مدیریت فرهنگی دچار تاخر میشویم و تاخر فرهنگی آسیبهای بزرگ و کوچکی به همراه خواهد داشت.
جوانان جامعه شاید همه به رنگ ما نباشند اما همه مطلوب ما هستند
وی فعالیت فرهنگی را محدود به دانشگاه ندانست و افزود: معاونت فرهنگی باید متولی برنامه ریزی و سیاست گذاری در امور دانشگاه باشد و دانشگاه یک نهاد فرهنگی است. دانشگاه در کلیت خود در فرهنگ تاثیرگذار است و این امر به این معناست که معاونت فرهنگی در تمام حوزههای دانشگاه مسوولیت دارد.
هاشمی با تاکید بر پیوند دادن دانشگاه به نیازهای جامعه گفت: معاونت فرهنگی باید متناسب با نیازهای جامعه، دانشگاه را به تمام بخشهای دیگر پیوند زند و یکی از دغدغههای مهم تقویت هویت دینی و ملی است. ما در یک جامعه دینی زندگی میکنیم و اگر دانشجوی ما پس از خروج از دانشگاه عرق ملی و دینی نداشته باشد این به این معناست که عملکرد ما قابل قبول نبوده در این راه روشهای مختلفی همچون مشارکت، برگزاری اردوهای راهیان و ایرانگردی موثر است.
هاشمی با اشاره به تاکید وزیرعلوم و رییس جمهوری در ایجاد فضای نشاط و امید در دانشگاه گفت: دانشجو برای آنکه نشاط داشته باشد باید نسبت به آینده امیدوار باشد و نشاط به معنای هیجان کاذب نیست؛ بلکه به معنای امید، جلب انگیزه و مسوولیت پذیری است. یک جامعه پویا مدام نسبت به جامعه خود احساس مسوولیت میکند و در این میان دانشجو باید احساس کند که نقش موثری در این زمینه دارد و حرفش شنیده میشود.
هاشمی با بیان اینکه جوانان جامعه شاید همه به رنگ ما نباشند اما همه مطلوب ما هستند، اظهار کرد: پس پذیرش این تنوع ضرورت دارد و دانشگاه باید پیگیر و شنونده نقدهای آنها باشد. این مسئله فقط در تعامل با دانشجو نیست؛ بلکه باید در برنامه ریزی و سیاستهای کلان دانشگاه دیده شود. دانشجو باید احساس کند که میتواند در خدمت دانشگاه باشد.
نباید مسائل سیاسی را مقدم بر مسائل فرهنگی بدانیم
معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه استبداد در رای هلاکت در پیش خواهد داشت گفت: در حوزه فرهنگ استبداد و خودرایی در ابتدا هلاکت را در پی خواهد داشت و پس از آن صدمههای جبران ناپذیری به فرهنگ جامعه وارد میشود.
مسئولین فرهنگی در دانشگاهها با بهره گیری از افراد خبره و تشکیل شوراهای مشورتی در معاونتهای فرهنگی باید کار را پیش ببرند.
وی سیاست زدگی در مسیر فرهنگ را مهلک خواند و افزود: باید جایگاه فرهنگ و شان آن را به خوبی بشناسیم و نباید مسائل سیاسی را مقدم بر مسائل فرهنگی بدانیم. فرهنگ مبدا حوزههای دیگر جامعه است و نباید تحت الشعاع سیاست و اقتصاد قرار بگیرد. معاون فرهنگی نباید با ایجاد تقابل میان فرهنگ و سیاست، خود و دانشگاه را سیاست زده کند.
معاون فرهنگی وزارت علوم با تاکید بر اینکه کار فرهنگی بازخوردی بلند مدت دارد اظهار کرد: در این حوزه باید نگرش بلند مدت داشت. نگرش و رفتار افراد به سرعت تغییر نمیکند و نباید در حوزه مدیریت فرهنگی توقع بازخورد سریع داشته باشیم.
وی تنوع فرهنگی در جامعه را یک سرمایه تلقی کرد و افزود: تنوع فرهنگی در دانشگاه شکوفا میشود و نباید مسئولین از آن بهراسند بلکه با به رسمیت شناختن آن تهدیدها را به فرصت تبدیل کنند همچنین نباید با نگاه منفی میان فرهنگهای مختلف تقابل ایجاد کنند .
دانشگاه باید فضای مجازی و شبکههای اجتماعی همچون فیسبوک را به رسمیت بشناسد
وی یکی از مهمترین محلهای تلاقی فرهنگها را فضای مجازی دانست و افزود: دانشگاه باید خود فضای مجازی و شبکههای اجتماعی همچون فیس بوک را به رسمیت بشناسد چرا که این ابزارها فرصتها و راهکارهای خوبی را برای رساندن صدای ما به جهان فراهم کردند.
عدهای میگویند برای حضور در فیسبوک چه راه حلی داریم مگر بحرانی وجود دارد که به دنبال راه حل میگردید. این مسئله مثل این است که بگوییم زندگی در شهر نسبت به روستا مخاطره آفرین است. درست است که شهر آسیب پذیرتر است اما امکانات بیشتری دارد. در نگاه به حوزه فضای مجازی نباید به عنوان یک معضل به آن نگاه کرد.
وی افزود: فضای مجازی بخشی از زندگی شده است که باید برای آن برنامه د اشته باشیم . عدم حضور در این حوزه به معنای باز کردن راه برای دیگران است.
۶۰درصد دانشجویان از ویچت و وایبر استفاده میکنند
معاون فرهنگی وزارت علوم با اشاره به تحقیق دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، اظهار کرد: طبق تحقیقات ۶۰ درصد دانشجویان ما از ابزارهای ارتباطی همچون وی چت و وایبر استفاده میکنند و ما باید آنها را مخاطب خود قرار دهیم و نباید با درگیر شدن در دعواهای خود این ۶۰ درصد را فراموش کنیم.
مخفی کردن آسیبهای اجتماعی کمکی نمیکند
هاشمی با بیان اینکه باید به سمتی حرکت کنیم که افراد با دیدن نیروهای امنیتی و حراست احساس آرامش کنند، اظهار کرد: دانشگاه بدون حضور حراست و نیروی امنیتی اداره نمیشود بلکه برخی مسائل پشت پرده وجود دارد که برای مدیریت و شناخت آن به آنها نیازمندیم.
زمانی افراد احساس آرامش می کنند که نگاه فرهنگی درستی ایجاد کنیم. دانشگاه به حراست نیازمند است اما نباید مدیریت را به دست آنها بسپاریم. آنها در زمینه مسائل فرهنگی نباید احساس مسئولیت کنند و خط مشی به ما نشان دهند.
وی پیامدهای امنیتی شدن دانشگاه را ناامنی و بروز فجایع اخلاقی عنوان کرد و افزود: محیط دانشگاه یک محیط فرهنگی است و مخفی کردن آسیبها به حل آنها کمکی نمیکند. البته لازم نیست آنها را فریاد بکشیم اما باید نسبت به آنها احساس مسئولیت داشته باشیم.
مدیریت آسیبهای اجتماعی از وظایف معاونت فرهنگی است و اولین مرکزی که مشکلات را رصد میکند این معاونت میباشد.
معاون فرهنگی وزارت علوم با بیان اینکه رفتارهای غلط چه مشفقانه و چه غیرمشفقانه عوارض بر جای میگذارد گفت: باید از رفتارهای غلط در دانشگاه جلوگیری کنیم و از بخشهای دیگر برای اداره دانشگاه کمک بگیریم.
برگزاری کرسی آزاد اندیشی تکنیک نیست، راهبرد است
وی با تاکید بر برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی و بسط تفکر انتقادی مبتنی بر عقلانیت گفت: برخی افراد غیر متخصص گمان میکنند زمانی که صحبت از عقلانیت میشود به آنها توهین میکنیم این در حالی است که ممکن است آدمهای عاقل نیز رفتارهای خلاف عقلانیت انجام دهند. برگزاری کرسی آزاد اندیشی یک تکنیک نیست بلکه یک راهبرد است.
تاکید چندین باره مقام معظم رهبری بر برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی حاکی از این است که دانشگاهیان متوجه منظور ایشان نشدهاند. کرسی آزاداندیشی باعث ایجاد رشد فکری، ایجاد فضای آزاد در دانشگاه و رشد و گسترش علوم انسانی میشود و لازمه این مسئله حرکت در بستر منطقی، آرام و آزاد است.
هاشمی با بیان اینکه باید بستری ایجاد شود تا تمام عقاید بتوانند نظرات خود را بیان کنند اظهار کرد: در محیط دانشگاه هر تفکری در چهارچوب قانون حق ابراز عقیده دارد و این مخاطب است که خود انتخاب میکند. این مسئله مستلزم همکاری دانشگاه است و هیچ نهادی حق دخالت در این زمینه را ندارد. هرچند که در خیلی از کارها حق دخالت نداریم اما دخالت میکنیم. دانشجو و استاد باید احساس کنند که با ابراز عقیده دچار مخاطره نمیشود.
معاون فرهنگی وزیر علوم با تاکید بر اینکه در فعالیتهای فرهنگی باید نگاه جهانی داشته باشیم گفت: معاونت فرهگی باید وارد فضاهای بین المللی شود و تعامل این معاونت با معاونت امور بین المللی باید توسعه پیدا کند از همین روست که توجه به فضای مجازی نیز مورد تاکید است.
وی همچنین در تعامل معاونت فرهنگی با دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری تاکید کرد و افزود: همکاری با نهاد میتواند بسیار مثمر ثمر باشد.
در حوزه فرهنگی انحصار گرایی و تک صدایی باید به پایان برسد
هاشمی با تاکید بر اینکه مسئولین فرهنگی دانشگاه باید سعه صدر داشته باشند، گفت: تشکلهای فعال و تشکلهایی که بناست بر فرایند قانونی در آینده ایجاد شوند باید در فضایی آرام و آزاد فعالیت کنند.
آزاد بودن تشکلها یک امر طبیعی است اما باید در چارچوب قانون باشد. اگر قانون مشکلی دارد باید معاونین فرهنگی از مسیرهای تغییر قانون این مسئله را پیگیری کنند اما تا زمانی که قانون پابرجاست باید به آن عمل کنند.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه فرهنگی انحصار گرایی و تک صدایی باید به پایان برسد گفت: در این زمینه نباید انحصارگرایانه عمل کنیم و تریبونها را برای دیگران فعال کنیم. معاونت فرهنگی محدود به دانشجویان نیست و اساتید و کارمندان نیز باید فعالیت داشته باشند.
وی افزود: باید از موازی کاری اجتناب کنیم و معاونت فرهنگی با دوری از تصدی گری به امر مدیریت بپردازد و برخی از امور را به دست تشکلها بسپارد.
معاون فرهنگی وزارت علوم در پایان با تاکید بر اینکه معاونین فرهنگی نمایندگان دولت تدبیرو امید هستند، اظهار کرد: معاونین فرهنگی باید در حمایت از سیاستهای دولت گام بردارند و اگر فردی موافق این مسئله نیست میتواند کنار بکشد.
برچسبها: دانشگاه فیسبوک را به رسمیت بشناسد,

چک کردن ایمیل با توجه به حجم بالای پیامهای بیموردی که برای کاربران ارسال میشود گاهی موجب میشود که پس از مدتی فرد عطای استفاده از ایمیل را به لقایش بخشیده و برای فرار از حجم بالای ایمیلهای بیربط و با ربط آدرسی جدید ایجاد کند اما برای جلوگیری از این اتفاق میتوان از ایمیلهای یک بار مصرف استفاده کرد.
ممکن است روزانه بارها آدرس ایمیل شما پرسیده شود. در بانک، فرم ادارات مختلف، هنگام خرید برخی اقلام، ثبت نظر در برخی سایتها و وبلاگها و دهها جای دیگر. در بسیاری موارد پس از مدتی شما با حجمی انبوه از ایمیلهای دست و پاگیر و تبلیغی مواجه میشوید.
اگر شما مایل هستید آدرس اصلی خود را در اختیار هر سایت و شرکتی قرار ندهید، استفاده از ایمیلهایی یکبار مصرف راهحلی مناسب محسوب میشود.
فرض کنید میخواهید در سایتی ثبت نام کنید تا نرمافزار یک کتاب را برای شما ایمیل کند، یا اینکه میخواهید دیدگاه خود را در مطلبی از وبلاگی که خواندهاید بازگو کنید اما به اجبار از شما خواسته میشود که آدرس ایمیل خود را وارد کنید.
با گشت و گذاری کوتاه در دنیای مجازی می توانید با لیستی از ایمیلهای یکبار مصرف که قابلیتهای مختلفی دارند آشنا شوید. این نوع ایمیلها تا چندین ساعت، روز و یا حتی چند سال میتوانند اعتبار داشته باشند و ایمیلهای دریافتی را به صورت خودکار به ایمیل اصلی شما ارسال کنند.
البته ناگفته نماند که این قابلیت آخر در تمام ایمیلهای یک بار مصرف وجود ندارد. حتی برخی از این ایمیلها قابلیتی دارند که شما بتوانید پاسخ آنها را از طریق ایمیل اصلی خود و بدون افشای آدرس ایمیل اصلی ارسال کنید.
بنا بر اعلام سایتهای اینترنتی، برخی از سرویسهای رایگان ایمیل یکبار مصرف عبارتند از:
http:www.mailnator.com
http://www.mytrashmail.com
http://www.mailexpire.com
http://www.temporaryinbox.com
http://www.maileater.com
http://www.jetable.org/en/index
http://www.guerrillamail.com
http://10minutemail.com
http://www.dontreg.com
http://www.tempomail.fr
http://www.tempemail.net
http://www.pookmail.com
http://www.Funpatugh.com
http://www.kasmail.com
http://greensloth.com
http://www.mytempemail.com
http://mailcatch.com
برخی دیگر از ایمیلهای یکبار مصرفی که می توان آنها را مورد استفاده قرار داد عبارتند از:
Dispostable ، Mintemail، Filzmail، Guerrillamail،10Minutes، MailEater، Trashmail، MailCatch، MyTrashMail ،Jetable،Spambox، Spam.la،Tempemail،SpamFree۲۴ و WhySpam.Me
که در این میان Jetable، و SpamMotel و MyTempEmail و MailCatch قابلیت forward کردن خودکار ایمیلهای دریافتی به ایمیل اصلی شما و نیز ارسال پاسخ به آنها از طریق ایمیل اصلی خود شما (بدون لو رفتن آن) را نیز دارند.
اما برای استفاده از هر یک از این ایمیلها لازم است برخی نکات را مورد توجه قرار دهید. به عنوان مثال در سرویسی مانند
10MinuteMailهمان طور که از نام آن برمیآید پس از ورود به سایت به شما به یک حساب ایمیل وارد میشوید که فقط ۱۰ دقیقه وجود خواهد داشت و در همین زمان میتوانید در سایت یا سرویسی که میخواهید، عضو شوید و اطلاعات ارسالی آن را دریافت کنید. اگر ۱۰ دقیقه برای شما کافی نیست، برروی Give me ۱۰ more minutes! کلیک کنید تا ۱۰ دقیقه دیگر بر عمر ایمیل شما افزوده شود.
البته امکان ارسال نامه با این سرویس وجود ندارد که خب خیلی هم مورد نیاز نیست. یا برای استفاده از ایمیلی مانند Mailinator
شما میتوانید از هر آدرس ایملیی به شکل yourname@mailinator.com استفاده کنید و از آدرس yourname.mailinator.com به آن دسترسی داشته باشید.
نیازی به عضویت هم نیست و محدودیتی هم از نظر زمانی برای ایمیلها وجود ندارد. البته بهتر است که این نکته را هم مد نظر داشته باشید که هر آدرس ایمیلی در این سرویس برای همه قابل استفاده است و همه میتوانند نامههای ارسالی در آن را ببینند و در واقع از نظر امنیتی خیلی توصیه نمیشود؛ اما اگر آنچنان کارتان از نظر امنیتی مهم نیست، گزینه بسیار خوبی است.
اگر بنا به هر دلیلی نتوانستید که از طریق yourname@mailinator.com در جایی ثبت نام کنید ، از Yourname@safetymail.info استفاده کنید که آدرس دیگری برای همین سایت است.
اما بنا بر اعلام پایگاههای اینترنتی گزینه دیگری که در میان لیست ایمیلهای یک بار مصرف وجود دارد و شاید از دیدن اسم آن کمی تعجب کنید جی میل است که یکی از بهترین گزینهها هم محسوب می شود.
یکی از محاسن جیمیل این است که اگر یک ایمیل در آن داشته باشید مانند آن است که مثل این است که چندین جیمیل داشته باشید.فرض کنید آدرس ایمیل شما باشد: sepehr۲۰@gmail.com در این صورت اگر کسی به sepehr.۲۰@gmail.com یا s.e.p.e.h.r.۲۰@gmail.com یا sep...ehr۲۰۰@gmail.com یا نمونههای مشابه نامهای ارسال کند، آن نامه به همان sepehr۲۰@gmail.com ارسال میشود.
درواقع شما با گذاشتن نقطه میان حروف نام ایمیلتان ، آدرسهای ایمیل جدیدی به وجود میآورید که البته نامههای ارسال به آنها همگی به آدرس اصلی ایمیل شما ارسال خواهند شد.
نکته دیگر آنکه ممکن است برخی سایتها اجازه استفاده از ایمیلهای متفرقه مانند Mailinator و 10MinuteMail را ندهند اما برای استفاده از جیمیل محدودیتی وجود نخواهد داشت و بدین ترتیب شما قادر به استفاده از امکانات مختلف این سرویس خواهید بود.
برچسبها: از ایمیل یکبار مصرف چه میدانید؟!,

شرکت گارتنر پیش بینی کرده است حدود یک سوم شرکتهایی که نامشان وارد فهرست صد شرکت برتر فورچون شده است تا سال ۲۰۱۷ با یک بحران اطلاعاتی مواجه خواهند شد.
ظهور فناوری دادههای کلان، ارتباطات مبتنی بر شبکههای اجتماعی و فناوریهای همراه و افزایش حجم اطلاعات، سازمانها و شرکتها را واداشته بیش از پیش بر مقوله اطلاعات کسب و کار تمرکز کنند.
تحلیلگران این شرکت پیش بینی کردهاند تا سال ۲۰۱۷ حدود ۳۳ درصد از شرکتهایی که نامشان وارد فهرست صد شرکت برتر جهان شده است به نوعی دچار یک بحران اطلاعاتی خواهند شد.
ناتوانی این شرکتها در زمینه ارزش افزایی، راهبری و اعتماد به اطلاعات و دادههای کسب و کار از دلایل این بحران احتمالی اعلام شده است.
گارتنر در این گزارش تاکید کرده است مدیران کسب و کارها باید به جای اینکه توجه خود را صرف نگهداری اطلاعات کنند، بر مدیریت اطلاعات تمرکز کنند.
تحلیلگران گارتنر گفتهاند در اقتصاد دیجیتال، اطلاعات تبدیل به یک دارایی رقابتی شده است که میتوان مجموعه ای از مزایای کسب و کار را از آنها استخراج کرد.
گارتنر در این گزارش بر ضرورت کسب مهارت مدیریت اطلاعات کسب و کار (EIM) تاکید کرده است. برخورداری از این مهارت به کسب و کارهای و سازمانها امکان میدهد اطلاعات را مدیریت کنند، به اشتراک بگذارند و مورد بازاستفاده قرار دهند.
تحلیلگران اما هشدار دادهاند که این مهارت به خودی خود کمک چندانی به سازمانها نمیکند. مدیران آی تی باید به گونه ای ابتکارات و راهکارهای EIM را طراحی کنند که بتوانند این اطلاعات را به ارزشهای تجاری تبدیل کنند و از این ارزشها نیز در راستای اهداف کسب و کار خود استفاده کنند.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر حدود سه چهارم از ابتکارات مربوط به مدیریت اطلاعات کسب و کار که در سازمانهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد، چندان به هم مرتبط نیستند و این روند باعث میشود این ابتکارات در نهایت نتیجه ای در بر نداشته باشد.
برچسبها: بحران اطلاعاتی در کمین برترین شرکتهای جهان,